وی افزود: ماهیان دریای جنوب، انواع ماهیان خاویاری، میگو و ... جزو محصولات شیلاتی دارای مزیت رقابتی در بازار ترکیه هستند که در این گروه کالاها برای ترکیه و دیگر کشورهای مورد تفاهم تجارت ترجیحی، تعرفهها که 12 تا 21 درصد (با میانگین 16 درصد) بود به چهار تا هشت درصد (با میانگین پنج درصد) کاهش یافته است.
مدیرکل دفتر توسعه بازار آبزیان ادامه داد: براساس تفاهم صورت گرفته با ترکیه و هشت کشور دیگر، مقرر شده سالانه تعرفهها حدود 30 تا 40 درصد کاهش یابد تا به صفر برسد.
گلشاهی گفت: قبلا میزان صادرات محصولات شیلاتی به ترکیه کمتر از هزار تن بوده است که با این اقدام میتوان امیدوار بود صادرات آبزیان به ویژه میگو و ماهیان خاویاری به سه برابر و حدود 3000 تن افزایش یابد. البته انتظار بازار بهتر را نیز داریم که بستگی به تاجران ایرانی و رفتار اقتصادی ترکها دارد.
وی تاکید کرد: شرکتهای تایید شده برای صادرات به ترکیه بهتر است در حوزه تولید و صادرات هزینههای خود را تا حد ممکن کاهش دهند؛ به گونهای که با در اختیار گرفتن فرآیند تولید تا صادرات محصولات شیلاتی به این هدف خود برسند.
مدیرکل دفتر توسعه بازار آبزیان اظهار کرد: سازمان شیلات همواره به دنبال حمایت از اینگونه سرمایهگذاریها و شرکتهای زنجیرهای تولید تا صادرات محصولات شیلاتی بوده است که البته برخی مشکلات بانکی نیز سر راه این شرکتها و سرمایهگذاران وجود دارد.