کد خبر: ۵۷۷۵۲
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۵
عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با «تجارت آنلاین»:
تجارت آنلاین: عضو کمیسیون انرژی در خانه ملت در خصوص افت محسوس قیمت جهانی نفت در چند روز اخیر و تاثیر آن بر تصمیمات اوپک صحبت کرد.

گروه انرژی – مجتبی آزادیان: حسن بهرام نیا نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون انرژی در خانه ملت در گفتگو با «تجارت» در خصوص افت محسوس قیمت جهانی نفت در چند روز اخیر و تاثیر آن بر تصمیمات اوپک اظهار داشت: بخشی از عوامل افت بهای جهانی نفت به دلیل این امر است که فصل زمستان رو به پایان است و در حقیقت فصلی که مصرف نفت و مشتقات آن کاهش پیدا می کند، نزدیک است. از طرف دیگر این کاهش قیمت نفت به تورم جهانی نیز برمیگردد و در کنار آن تصمیمات اوپک هم در ان تاثیرگذار است. اگر اوپک سقف تولیدی را که مشخص کرده رعایت کنند و اعضای ان همگی به طور کامل و مشخص به آن پایبند باشند و فریز نفتی ادامه یابد، روی قیمت جهانی نفت و جلوگیری از افت ان و حتی افزایش آن بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

وی ادامه داد: به نظرم با توجه به پیش‌بینی‌هایی که می‌شود؛ پیش‌بینی ما هم افزایش بهای نفت تا 75 دلار خواهد بود اما باید دید موضوعات سیاسی در منطقه و ورای منطقه چقدر تاثیرگذار خواهد بود به خصوص تصمیماتی که اوپک می گیرد. لذا پیش بینی ما این است که این افت کوتاه مدت است و قیمت نفت بالاتر هم خواهد رفت و تا 75 دلار در هر بشکه هم خواهد رسید اما به هر حال این امر باید مدیریت هم بشود و کشور ما هم باید بتواند از ظرفیت ایجاد شده به نحو احسن استفاده کند تا در راستای ارزآوری برای کشور نقش موثرتری داشته باشد.

عضو کمیسیون انرژی در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت:سعودی ها در کنار عضویت در اوپک و اینکه به ظاهر تابع تصمیمات اوپک هستند، اما واقعیت این است که آنها از تصمیمات این سازمان پیروی نمی کنند و پشت پرده و با توجه به ارتباطاتی که با آمریکا برای منزوی کردن ایران در عرصه های سیاسی و اقتصادی دارند، کار خود را میکنند و در راستای پایین آوردن نقش و ارزش نفت کشور ما تلاش می کنند و با توجه به ارتقای تولید ما، تلاش می کنند تا به ما ضربه اقتصادی و سیاسی بزنند. این امر بدیهی است و از دیرباز کشور ما با این اعمال کشورهایی چون عربستان سعودی و امارات آشنا بوده و همیشه همکاری پنهانی و پشت پرده با آمریکا و شیل در زمینه نفت داشته اند.

بهرام‌نیا درپایان اظهار داشت: با توجه به همه این مسائل وزارت نفت باید سیاست گذاری درست و مناسبی با توجه به منافع ملی داشته باشد و بر اساس این سیاست گذاری ها برای افزایش تولید اقدامات لازم را داشته باشد تا شکستی در این زمینه متوجه ما نشود و بتوانیم از توانمندی های خود در این زمینه استفاده کامل کنیم.

* قیمت نفت افت کرد

لازم به ذکر است که روز پنج‌شنبه تقویت دلار بر کاهش غیرمنتظره ذخایر انبارهای نفت، که عامل تقویت بازار بود، سایه افکند و قیمت‌های نفت افت کرد.

به نقل از رویترز، روز پنج‌شنبه تقویت دلار بر کاهش غیرمنتظره ذخایر انبارهای نفت، که عامل تقویت بازار بود، سایه افکند و قیمت‌های نفت افت کرد.

قیمت نفت خام برنت در ساعت ۱۷:۳۰ به وقت تهران با ۱۱ سنت کاهش نسبت به قیمت بسته شده دیروز به ۶۵.۳۱ دلار به ازای هر بشکه رسید.

قیمت نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی، ۲۴ سنت پایین آمد و به ۶۱.۴۴ دلار برای هر بشکه رسید.

روز پنج‌شنبه دلار در برابر سبدی از ارزهای مهم جهان به بالاترین مقدار یک هفته‌ای خود رسید. این اتفاق پس از این روی داد که انتشار صورتجلسه دیدار سیاست‌گذاری فدرال رزرو در ماه ژانویه نشان داد که سیاست‌گذاران این بانک برای بالا بردن نرخ بهره از همیشه مطمئن‌تر هستند.

* نفت نزدیک به ۱۰ درصد از ارزش خود را از دست داده است

درحالی که دلار در حال قدرت گرفتن است، قیمت نفت پس از این که در ماه ژانویه به بالای ۷۰ دلار رسید، نزدیک به ۱۰ درصد از ارزش خود را از دست داده است.

در چند هفته اخیر پیوستگی بین قیمت نفت و دلار تقویت شده است و با شدت گرفتن انتظارات از سرعت بیشتر در افزایش نرخ بهره، هر روز سرمایه‌گذران بیشتری به فروش سایر دارایی‌های خود و خرید ارز آمریکا روی می‌آورند.

موسسه سوخت آمریکا در روز چهارشنبه به وقت این کشور گزارش داد که ذخایر انبارهای نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۶ فوریه به طور غیرمنتظره‌ای کاهش یافته است و با افتی ۹۰۷۰۰۰ بشکه‌ای به ۴۲۰.۳ میلیون بشکه رسیده است.

اما بالا بودن قیمت دلار باعث می‌شود قیمت سوخت برای کشورهایی که بهای واردات خود را با ارزهای غیر از دلار پرداخت می‌کنند، بالا برود و پتانسیل کاهش میزان تقاضا به وجود بیاید.

معمولا این موقع از سال که پالایشگاه‌ها میزان نفت خام ورودی خود را کاهش می‌دهند تا عملیات تعمیر و نگهداری را انجام دهند، ذخایر نفت خام بالا می‌رود اما مسدود شدن سیستم خط‌ لوله انتقال نفت خام کانادا به آمریکا باعث شده است واردات آمریکا کاهش یافته و میزان ذخایر هم کمتر شود.

*نفت به ۶۶ دلار و ۳۳ سنت رسید

در همین حال قیمت نفت برنت دریای شمال روز جمعه ۶ سنت افت کرد و به ۶۶ دلار و ۳۳ سنت رسید.

به نقل از رویترز، در حالی که افزایش صادرات نفت خام آمریکا بر آمارهای مربوط به کاهش ذخایر نفت در بزرگترین مصرف‌کننده سوخت جهان سایه افکنده است، قیمت نفت روز جمعه با کاهش نسبی همراه بود.

بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت خام آمریکا امروز با 4 سنت کاهش به 62 دلار و 73 سنت رسید. قیمت نفت برنت دریای شمال نیز امروز 6 سنت افت کرد و به 66 دلار و 33 سنت رسید.

تجار گفتند، کاهش فصلی تقاضا برای نفت به‌دلیل پایان یافتن فصل زمستان در نیمکره شمالی و افزایش صادرات نفت آمریکا دلیل افت قیمت نفت بوده است.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، میزان صادرات نفت خام آمریکا هفته گذشته به بالای 2 میلیون بشکه در روز رسیده که فاصله چندانی با رکورد 2.1 میلیون بشکه‌ای ثبت‌شده در اکتبر سال گذشته ندارد. این افزایش صادرات موجب شد تا تفاوت میان صادرات و واردات نفت آمریکا به رقم بی‌سابقه کمتر از 5 میلیون بشکه کاهش یابد.

میزان تولید نفت آمریکا در هفته گذشته تقریباً بدون تغییر بود و در رقم 10.27 میلیون بشکه باقی ماند.

تجار گفتند، کاهش میزان ذخایر نفت خام آمریکا مانع از افت بیشتر قیمت نفت شد.

میزان ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به 16 فوریه با 1.6 میلیون بشکه کاهش به 420.48 میلیون بشکه رسید.

با توجه به همزمانی رشد تقاضا و محدود شدن تولید اوپک و روسیه، وضعیت کلی بازار جهانی نفت همچنان مطلوب است.

برچسب ها: نفت ، اوپک ، تجارت آنلاین
نام:
ایمیل:
* نظر: