کد خبر: ۱۴۶۵۸۸
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۷
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس بر لزوم ایجاد پایانه صادراتی در ساوه تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از ساوه،
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس در حاشیه نشست هم اندیشی بررسی مشکلات کشاورزان با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: سفرهای کمیسیون کشاورزی مجلس به شهرستان ها و استان های مختلف اتفاق خوبی است چراکه نمایندگان مردم از نزدیک با تحلیل مشکلات می‌توانند تصمیمات خوبی در کمیسیون اتخاذ کنند که یکی از آنها اصلاح قیمت خرید تضمینی از کشاورزان بود که اصلاح شد.

حجت الاسلام محمد سبزی با اشاره به اینکه مشکلات نهاده های دامی مشکلی اساسی در سراسر کشور است، تصریح کرد : بخشی از این مشکلات به عدم توزیع مناسب و عادلانه برمی‌گردد و بعضا شاهد هستیم که آنگونه که باید این نهاده ها به دست کشاورزان و تولیدکنندگان نمی‌رسد و دلالان در این میدان جولان می‌دهند.

وی به وجود نشتی در سامانه نهاده های کشاورزی و بازارگاه اشاره داشت و بیان کرد:  اگر غیر از این بود نباید نهاده ها سر از بازار سیاه در می‌آوردند لذا باید تدبیری اتخاذ شود تا علاوه بر توزیع عادلانه در سایه نظارت، دست افراد رانت بگیر را قطع کرده تا کسانی که در این خصوص مظلوم واقع شده اند به نحوی حمایت شوند.

سبزی در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع سنددار شدن زمین های کشاورزی اشاره کرد و گفت: با جلساتی که برگزار شده و دعوت از رئیس سازمان ثبت اسناد کشور قراراست موضوع سنددار شدن اراضی تسریع شود اما باید برای همیشه موضوع اراضی حل و فصل شود و این جز با حضور مدیران کل و مسئولین مربوطه در بخش ها و روستاهایی درگیر با این موضوع و شنیدن حرف های آنان میسر نخواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه بانک ها موظف هستند 15 درصد از تسهیلات خود را به بخش کشاورزی اختصاص دهند گفت: متاسفانه به جز بانک کشاورزی تقریبا هیچکدام از بانک ها این قانون را اجرا نمی‌کنند و کشاورزان در این خصوص نیز مظلوم واقع شده اند و برای اخذ وام نیز مشکلات زیادی را به دلیل نداشتن سند برای اراضی خود دارند.

وی همچنین خواستار مشارکت بانک ها در پرداخت تسهیلات مناسب به کشاورزان جهت مشغول به کار شدن تولیدکنندگان در این حوزه شد.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس همچنین به گستردگی حوزه محیط زیست در ساوه اشاره داشت و عنوان کرد: شهرستان های ساوه و زرندیه از لحاظ گونه های جانوری و گیاهی تنوع فراوانی دارند اما وجود 3 نیرو در اداره محیط زیست ساوه جای گلایه دارد چراکه نباید تصور مردم بر این باشد که به مرکز استان بیشتر رسیدگی می‌شود بنابراین نباید به این موضوع دامن بزنیم و در بخش های مختلف امکانات و نیروها را بصورت عادلانه توزیع کنیم.

وی خواستار ایجاد پایانه صادراتی انار در ساوه شد و گفت: ساوه بعنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان انار جهان به این پایانه نیاز دارد اما به دلیل سنگ اندازی هایی که شده سرمایه گذار نتوانسته در این بخش ورود کند.

وی در پایان از نمایندگان کمیسیون کشاورزی خواست برای تحقق جهش تولید نگاه ویژه و اقدامات بیشتری را در حوزه کشاورزی انجام دهند.

نماینده مردم خمین نیز در این نشست به فضای خوب مجلس یازدهم و کمیسیون کشاورزی اشاره کرد و گفت: این کمیسیون به دنبال شناسایی و درمان اساسی مشکلات در این حوزه است به همین جهت با انجام بازدیدهای میدانی از ابتدای دوره نقش بسزایی در شناسایی ظرفیت های موجود در کشور داشته است.

نظری با تاکید براینکه هرگونه تصمیم گیری نیازمند اشراف دقیق اطلاعاتی از آن حوزه است گفت : مشکلی که در حال حاضر بین کشاورزان و منابع طبیعی وجود دارد باید دقیق در رسیدگی شود چراکه با این روند فعلی سالیان سال به نتیجه نخواهد رسید و ادامه همین روند ممکن است موجب ناراحتی علیه انقلاب شود.

وی به دادن مجوز خرید 200 میلیون تن کود فسفاته از کشور سوریه اشاره کرد و گفت : بعد از سالها وجود محدودیت کودهای فسفاته در کشور، مجوز خرید این میزان خاک فسفاته از سوریه صادر شده که کارهای آن در حال انجام است و در سالیان آینده این مشکل به صورت اساسی برطرف خواهد شد .

نظری گفت : در بحث تخصیص ارز 4200 تومانی در خصوص تهیه نهاده های دامی نظر کمیسیون به دلیل ایجاد رانت و عدم دسترسی آن به کشاورز حذف آن است لذا چنانچه دولت قصد کمک در این حوزه را دارد باید این کمک را به مصرف کننده برساند.

وی با تاکید بر اینکه چاره ای جز ایجاد ارزش افزوده در حوزه کشاورزی نداریم عنوان کرد : باید با استفاده از ظرفیت فناورانه فرآوری محصولات کشاورزی را در داخل انجام دهیم تا ارزش افزوده حاصله از آن به افزایش درآمد در کشور بیانجامد.

وی به صادرات بی حساب و کتاب محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت : کشور در این بخش عملا فلج شده و در جایی که نباید واردات و صادرات میکنیم بنابرین لزوم مدیریت واردات می‌توانند تغییر جدی در این حوزه ایجاد نمایند.

نماینده مردم خمین در مجلس به آشفتگی تغییر در اراضی کشاورزی نیز ورود کرد و گفت : هرسال چند میلیون هکتار از زمین های مستعد کشاورزی زیر ساخت و سازها از بین می‌رود لذا باید کمیسیون کشاورزی به این موضوع نیز بطور جدی ورود کند.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار