کد خبر: ۱۰۸۱۵۱
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۵

سلامت نیوز:راه اندازی کامل نظام ارجاع در تامین اجتماعی باعث کاهش مراجعه به پزشکان متخصص نخواهد شد بلکه مراجعات بیماران به پزشکان هدفمند خواهد شد.عصر خبر- محمد نوروزی: یک سوم درآمد سازمان تامین اجتماعی در درمان و در دو بخش درمان مستقیم و غیر مستقیم هزینه می شود و حدود یک سوم از بودجه درمان این سازمان هم در بیمارستان ها و مراکز درمانی طرف قرارداد با اداره کل درمان تامین اجتماعی استان تهران هزینه می شود .


به گزارش سلامت نیوز به نقل از عصر خبر،طبق اظهارات دکتر منوچهری معاون درمان مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در بهمن ماه سال 98، بودجه در نظر گرفته شده برای درمان این سازمان برای سال 99 مبلغ 39 هزار میلیارد تومان است .این یعنی این که حدود 13 هزار میلیارد تومان در سال جاری برای درمان سازمان تامین اجتماعی استان تهران هزینه خواهد شد.


هر چند که میزان بودجه در رضایت مندی بیمه شدگان از خدمات سازمان تامین اجتماعی از جمله خدمات درمانی این سازمان نقش بسزایی دارد اما به جرات می توان گفت که این سیاستگذاری و نحوه مدیریت مسئولان است که نقشی حتی فراتر از تعیین بودجه مناسب در میزان رضایتمندی بیمه شدگان و جلوگیری از اتلاف منابع این سازمان بین النسلی را دارد.


راه اندازی کامل سیستم ارجاع در مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی به خصوص در استان تهران باید جدی گرفته شود چرا که با توجه به بیمارستان های تخصصی و فوق تخصصی موجود سازمان تامین اجتماعی در این استان، انجام این کار در تهران شدنی و معقول است.فرهنگ سازی بین بیمه شدگان و کارکنان مراکز درمانی زیر بنای پیاده سازی نظام ارجاع می باشد.


جلوگیری از مراجعات غیر ضروری به پزشکان متخصص و فوق تخصص وسرگردانی بیماران،صرفه جویی در هزینه های درمانی، داوریی و تشخیصی از جمله مزایای نظام ارجاع در سازمان تامین اجتماعی است. پیاده سازی نظام ارجاع در مراکز درمانی تامین اجتماعی سالهاست که گفته می شود اما تا کنون اقدام ملموسی راجب آن انجام نگرفته است که امید است با حمایت دکتر سالاری مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی و اقدامات دکتر منوچهری معاون درمان سازمان شاهد اجرای آن در سال 99 باشیم.
به نظر می رسد راه اندازی کامل نظام ارجاع در تامین اجتماعی باعث کاهش مراجعه به پزشکان متخصص نخواهد شد بلکه مراجعات بیماران به پزشکان هدفمند خواهد شد.
درمانگاه های سازمان تامین اجتماعی در استان تهران باید خدمات اولیه و اورژانس ارائه کنند مثلا وجود یک جراح مغز و اعصاب در این درمانگاه ها چه دردی از بیماران دوا می کند؟جز این که احتمال دارد بیمار به مراکز درمانی خارج از سازمان تامین اجتماعی و مراکز خصوصی ارجاع شود که این مهم باعث عدم رضایتمندی بیماران و بیمه شدگان می شود.


دکتر سالاری مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی نیز پرونده الکترونیک سلامت، نظام ارجاع و تدوین گاید لاین ها را از جمله مهمترین برنامه های حوزه معاونت درمان این سازمان می داند که بی شک برای اجرای این برنامه ها باید وزارت بهداشت نیز همکاری لازم را با معاونت درمان تامین اجتماعی داشته باشد.


به نظر می رسد تقویت مراکز درمانی به خصوص بیمارستان های سازمان تامین اجتماعی در استان تهران به خصوص از نظر امکانات و تجهیزات می تواند از اولویت های معاونت درمان سازمان و درمان تامین اجتماعی تهران باشد چون مراکز درمانی تهران به نوعی مرکز ارجاع مراکز درمانی سایر استان های کشور است.
دو دهه پیش بیمارستان های سازمان تامین اجتماعی در این زمینه پیشتاز بودند و پزشکان و پرستاران بیمارستان های وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی در حسرت بیمارستا ن های سازمان تامین اجتماعی بودنداما بیمارستان های تامین اجتماعی در دو دهه گذشته نتوانستند همپای بیمارستان های دانشگاهی پیشرفت کنند.


در حال حاضر با انتصاب دکتر طاوسی و اضافه شدن وی به مثلث مدیریتی اداره کل درمان تامین اجتماعی(وی نه در شعار بلکه در عمل نشان داده خدمتگزار بیمه شدگان سازمان است) انتظار می رود که وی به همراه دکتر مراد بیات سرپرست اداره کل و آقای عباس عسگری معاون اداری مالی اداره کل تامین اجتماعی استان تهران، این استان را دچار تحولی اساسی کرده و با هدایت و راهبری دکتر منوچهری معاون درمان سازمان تامین اجتماعی حتی باعث اصلاح امور حوزه معاونت درمان سازمان در کل کشور شوند و الگویی برای ادارات کل درمان تامین اجتماعی باشند.

برچسب ها: تامین اجتماعی
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار