کد خبر: ۱۲۹۰۷۸
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۸
رئیس کل بانک مرکزی گفت: بالاخره به صورت هفتگی لیست قیمت‌ها را به رئیس جمهور اعلام می‌کنیم در جریان افزایش قیمت‌ها هستیم و اینطور نیست که بی خبر باشیم.

رئیس کل بانک مرکزی: به خاطر فشار اقتصادی از مردم عذرخواهی می‌کنم!

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه برنامه تیتر امشب در پاسخ به برخی سوالات پیرامون بازار پولی و مالی، اظهار کرد: بسیاری از بنده می پرسند که تا چه ساعتی در محل کارم حضور دارم، تا ساعت ۸ و نیم و ۹  شب در اداره کار می کنم در منزل هم تا پاسی از شب  مشغول کار و رسیدگی به امور هستم.

وی افزود: در دو سالی که بانک مرکزی را مدیریت کردم از این جایگاه پشیمان نبوده ام اما برخی حرف ها من را ناراحت کرده است.

همتی گفت: قیمت واقعی ارز چیزی که هم اکنون در بازار مشاهده می کنید، نیست و اگر تعیین شود حتما حدودی آن را می گویم.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا از قیمت اقلام اساسی باخبرید؟ بیان کرد: بالاخره به صورت هفتگی لیست قیمت ها را به رئیس جمهور اعلام می کنیم در جریان افزایش قیمت ها هستیم و اینطور نیست که بی خبر باشیم. در منزل هم همسرم قیمت ها را به بنده اعلام می کند و او هم همانند سایر مردم از گرانی ها شاکی است.

او تاکید کرد: فشار تحریم ها کار را سخت کرده و شرایط بر همه سخت شده است. فشار بر طبقات پایین را درک می کنیم، به سهم خودم از فشار اقتصادی که مردم را آزار داده است عذرخواهی می کنم، اما این را هم می گویم که تمام تلاشم را به عنوان یک عضو کابینه انجام داده ام ولی در برخی از موارد مشکلات حل شدنی نبودند ولی ما ناامید نشده و نمی شویم.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: به صورت سرزده به صرافی ها سر می زنم و برداشت ها را می سنجم. بازار ارز و ریال ما خوب است و نگرانی نیست. در اوج تحریم شرایط مطلوبی داریم و امیدواریم دشمنان از این عملکرد پشیمان شوند.

 

 
عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی شب گذشته به مناسب هفته گرامیداشت دولت  برای ارائه گزارش عملکرد دولت در بازار پولی و ارزی کشور در برنامه" تیتر امشب"  حاضر شده بود.

در این گفت و گو رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه مخالف ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده ام، گفت: از ابتدا هم با ارز ۴۲۰۰ مخالف بوده ام و هم اکنون هم مخالفم، اما تابع سیاست‌های دولت برای تنظیم بازار و حمایت از معیشت مردم هستم.
همتی بیان کرد: سعی کرده ام که ارتباط مستقیمی با مردم داشته باشم، از طریق انتشار مطالب در اینستاگرام نتایج عملکردم را گزارش داده ام، می دانید که در دنیا روسای بانک مرکزی کمتر صحبت می کنند. اما شرایط فعلی ایجاب می کند من گزارشگر کارهایم باشم. از رهبر انقلاب اسلامی بابت حمایت هایشان همواره تشکر می کنم. 

وی افزود: در دوران سخت اقتصادی حمایت های ایشان برایمان بسیار دلگرم کننده است، ایشان به حفظ ارزش پول ملی تاکید داشته اند. این امر با تقویت تولید و نگاه به داخل شدنی است. 
 
همتی تاکید کرد: بسیاری از اتفاقاتی که منجر به کاهش ارزش پول ملی می شود مانع چرخش چرخ تولید نیز می شود. یکی از این موراد تورم است. کنترل تورم به سیاست های بانک مرکزی بر مبنای نظرات کارشناسی و عملکرد مستقلش باز می گردد.
 
رئیس کل بانک مرکزی گفت: حمله ای که دولت آمریکا به اقتصاد کشور ما داشت برای از هم پاشیدن ما بود. بسیار هم امیدوار بودند که ایران از هم فرو می پاشد. شرایط سختی را طی کردیم اما آن ها موفق نشدند.
 
همتی با اشاره به مراحل دشمن برای از بین بردن بازار مالی ایران، گفت: آمریکا از سال ۹۷ تا امسال مراحل مختلفی برای از بین بردن بازار پولی ایران برنامه ریزی کرده بود.

همتی درباره اقدامات برای اصلاح نظام بانکی بیان کرد: موسسات اعتباری و بانک‌ها را ساماندهی کردیم، برخی از مدیران بانکی که با اقدامات خود منجر به برهم زدن سیستم پولی می‌شدند را برکنار و اعضای جدیدی را به سیستم بانکی اضافه کردیم.

وی افزود: ادغام بانک‌های وابسته به نیرو‌های مسلح را با فرمان رهبر انقلاب آغاز کردیم، ادغام دو بانک به اتمام رسید و مابقی در دست ارزیابی دارایی هستند. مطمئن هستیم که با ثبات بازار پول اقتصاد کشور هم با ثبات می‌شود.

رئیس شورای پول و اعتبار بیان کرد: یک عامل در اصلاح نظام بانکی، مشخص کردن صاحبان بانک‌ها و سهامداری آن هاست، مالکیت بانکی در کشور بسیار مهم است که در سال‌های آینده شاهد نظام بانکی خوبی خواهیم بود. اقتصاد ایران بانک محور است و اگر می‌خواهیم نظام سالمی داشته باشیم باید به مدیریت آن نیز اهمیت داده شود.

این مقام مسئول بیان کرد: در ابتدای ورود کرونا به کشور، بنده پیشنهاد دادم که ۷۵ هزار میلیارد تومان به آسیب‌های کرونایی اختصاص داده شود. در اوایل به هر خانوار یارانه بگیر یک میلیون تا دو میلیون تومان پرداختیم. این رقم ۲۱ هزار میلیارد تومان بود. ۵۴ هزار میلیارد تومان هم به کسب و کار‌ها پرداختیم.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: با موافقت رئیس جمهور ۲۰ هزار میلیارد تومان از این ۷۵ هزار میلیارد تومان را هم به مستاجران آسیب دیده در این روز‌ها تخصیص دادیم. این ۲۰ هزار میلیارد تومان از بودجه بانک هاست و ربطی به بودجه دولتی ندارد.

وی افزود: تسهیلات بانکی ۶۷ درصد رشد کرده است و این نشانگر کاهش آثار آسیب‌های اقتصادی کرونا بوده است. از رکود ایجاد شده خارج می‌شویم. رشد واحد‌های تولیدی مثبت گزارش شده است.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: چند بانک به علت ناترازی سود‌های بالا می‌دادند و سیستم بانکی را برهم زدند. با اصلاح نظام بانکی این بانک‌ها مجبور به کاهش نرخ سود سپرده شدند. نرخ سپرده‌ها را در یک سال گذشته تنها یک درصد بالا بردیم. یک کانال نرخ سود داریم که بین بانکی است. برداشت‌ها از نرخ سود بین بانکی اشتباه بوده و به جای سود سپرده تلقی شده است. نرخ سود سپرده بین بانکی ۳۴ درصد بود که این روز‌ها به ۲۲ درصد رسیده است.

بین ۲۵۰ صادرکننده متخلف کارتن خواب هم هست

این مقام مسئول تاکید کرد: بین ۲۵۰ نفری که به عنوان صادرکننده متخلف شناخته شده اند، برخی ناتوان مالی بوده اند که از آن‌ها سوء استفاده شده است، ۷۰ نفر از این ۲۵۰ نفر به برخی‌ افراد متصل هستند. حتی بین آن‌ها کارتن خواب هم دیده شده است که با نام آن‌ها کارت بازرگانی گرفته شده و تجارت انجام شده است.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا متخلفان ارزی که ارز را بازنگردانده اند، دولتی هستند؟ گفت: اینطور نیست و آمارها در دست ماست.

همتی در پاسخ به این سوال که نرخ ارز دولتی آیا مشکل زا نیست؟ گفت: از ابتدا هم با ارز ۴۲۰۰ مخالف بوده ام و هم اکنون هم مخالفم، اما تابع سیاست‌های دولت برای تنظیم بازار و حمایت از معیشت مردم هستم. به دنبال طرح هایی مبنی بر پرداخت یارانه مابه التفاوت برای واردات کالاهای اساسی بوده  و هستیم. امیدواریم این موضوع با طرح های کارشناسی رفع شود.

اقدامات بانک مرکزی برای جلوگیری از واردات گوشی های لوکس آمریکایی

وی با اشاره به صحبت‌های رهبر انقلاب مبنی بر جلوگیری از واردات تلفن‌های همراه لوکس آمریکایی نیز گفت: با دستور ایشان نسبت به تخصیص ارز نیمایی به آن‌ها موشکافانه ورود خواهیم کرد.

همتی در پاسخ به این سوال که بانک‌ها سود‌های سپرده را از سرمایه گذاری در بورس می‌پردازند بیان کرد: اینطور نیست و آن‌ها سود سپرده‌های خود را می‌پردازند. در سال گذشته بیش از ۶۱ درصد از تسهیلات ارائه شده به سرمایه در گردش تولیدی‌ها بوده است.

ضوابط فعالیت رمز ارزها به‌ زودی اعلام می‌شود

این مقام مسئول بیان کرد: رمز ارز‌ها حجم آنچنانی هم ندارند، حتی معاملات غیررسمی در کشور هم بیش از ۲۵۰ میلیون دلار نیست و نمی‌تواند جایگزین سیستم‌های مانند سوئیفت باشد. توجه به این سیستم را شروع کردیم برای صادرات ماینینگ‌ها ضوابطی طراحی می‌کنیم.

همتی تاکید کرد: برای جلوگیری از فرار‌های مالیاتی اقداماتی شده است، برای کنترل ریال و تراکنش‌های ریالی کار‌های بسیار زیادی را آغاز کرده ایم، تراکنش‌ها با اسناد رسمی، چک‌های پشت نویسی شده تجمیع و دستگاه‌های کارتخوان مدیریت شده اند. روزانه بیش از ۲۰۰ میلیون تراکنش انجام می‌دهیم.

مدیریت تراکنش ها، نرخ ارز را به ثبات رساند

وی ابراز کرد: شاید بسیاری بگویند نرخ ارز خوب نیست، اما امکان داشت از این هم بدتر شود و ما آن را با کنترل تراکنش‌های بانکی کنترل کردیم. برنامه ریزی کرده ایم که تا سال آینده نرخ تورم ۲۲ درصد باشد و هرکجا متوجه شویم به هدفمان نمی‌رسیم اقدامات پولی را آغاز می‌کنیم.

همتی با اشاره به نقش اثرگذار بانک ها در رفع موانع تولید، بیان کرد: با استفاده از طرح گام توانستیم بسیاری از واحدهای تولیدی را تقویت کنیم، البته با ورود کرونا روند تخصیص تسهیلات کُند شد اما باز هم به گردش درآمده است و تخصیص ها را انجام می دهیم.

رئیس کل بانک مرکزی در پایان به برخی از اقداماتی که در سیاست های بانک مرکزی تدوین شده بود اما به طور کامل موفق و عملیاتی نشد اشاره کرد و گفت: با توجه به فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه با مردم راجع به کارهای انجام شده و حتی انجام نشده سخن بگویید، می توانم بگویم که برای کنترل نرخ ارز در بازار تلاش های بسیاری انجام دادیم اما آنطور که رضایتمان را جلب کند نشد، در برهه ای نرخ ارز به واقعیت نزدیک شد اما با تلاش های دشمن مجدد التهابات رخ داد، اما خرسندیم که تلاشمان در آینده ای نزدیک نتیجه بخش خواهد بود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار