کد خبر: ۱۷۰۹۴۶
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۳
مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری قدر ولایت در یادداشتی ضمن ارائه دو پیشنهاد به رئیس جمهور منتخب، شاخص‌های مهم وزیر فرهنگ در دولت انقلابی را برشمرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، احمد عطایی، مدیر موسسه فرهنگی هنری قدر ولایت، در یادداشتی خطاب به آیت‌الله رئیسی، رئیس جمهور منتخب مردم ایران، پیشنهاداتی را درباره انتخاب وزیر فرهنگ در دولت آینده ارائه و شاخص‌های مهم این موضوع را برشمرده است. متن یادداشت عطایی که در اختیار تسنیم قرار گرفته، به این شرح است: 

یادداشتی خطاب به رئیس جمهور منتخب مردم آیت الله سید ابراهیم رئیسی 

 ابتدا انتخاب جنابعالی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران در حماسه بزرگ مردم در 28 خرداد 1400 به عنوان سیزدهمین رئیس جمهور تبریک می‌گوییم و امیدواریم به لطف و مدد الهی و دعای خوبان، در ادای این امانت بزرگ و اجرای وعده‌ها و قول و قرارهایی که با مردم گذاشته‌اید موفق باشید. کام مردان و زنان زجرکشیده و مقاوم ایران اسلامی را شیرین و امیدهای آنان را افزایش داده و تلخ‌کامی هر بیشتر را نصیب دشمنان انقلاب اسلامی و فرومایگان داخلی نمایید. اول دو آرزو را در قالب دو پیشنهاد عرض می‌کنیم:

 جناب آقای رییسی، کاش می‌شد در این فاصله تا معرفی وزراء ـ که مجموعه مدیران کشور را انتخاب، تغییر یا ابقا می‌کنندـ به نوعی از مجموعه‌ها و تشکل‌ها، مؤسسات و شخصیت‌های هر صنف و حوزه کاری مربوط به هر وزارتخانه، در مورد وزرای متعهد، کارآمد، مردمی، عدالت‌محور و خصوصیاتی که مدّ نظرتان است، نظرخواهی حضوری یا اینترنتی می‌کردید. یا سه چهار نفری که به آنها نظر دارید، در معرض قضاوت کلی خبرگان و نخبگان و کارشناسان حوزه مربوطه قرار می‌دادید یا بدون ارائه اسامی، از آنان نفرات برتر و صاحب خصوصیات لازم برای هر وزارتخانه را طلب می‌کردید. قطعاً به شما کدها و آدرس‌های خوبی داده می‌شد و دولت مردمی مسمّای بیشتری می‌یافت و مقبول نخبگان می‌گردید. ای کاش، جنابعالی همانگونه که می‌بایستی خصوصیات شفاف و لازم برای رجل سیاسی مذهبی، مدیر و مدبّر بودن داوطلبان ریاست جمهوری تعیین و به سرانجام مطلوبی برسد تا هر کس سودای این مسئولیت سنگین را نکند، می‌توانستید با همکاری دستگاه‌های مربوطه و نخبگان، شرایط لازم برای هر وزیری را متناسب با وظایفش مشخص و با تصویب مجلس شورای اسلامی، از این بازار مکاره که هر رئیس جمهوری، عمدتاً با شرط هماهنگی و هم جناحی و ... وزیر معرفی می‌کند و کشور را به هم می‌ریزد، جلوگیری می‌کردید. در واقع ریلی می‌گذاشتید که حداقل شرایط لازم هر وزیر برای حرکت درآن ریل مشخص شود.

امّا در خصوص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

 ما بعد از 30 سال تلاش در عرصه نشر کشور و در چارچوب تبیین و ترویج و نشر شخصیت و دیدگاه‌های سکّاندار انقلاب، رهبر معظم انقلاب اسلامی و گذر از فرهنگ و ارشاد دولت‌های سازندگی و اصلاحات و مسمّا به اصول‌گرایی و تدبیر و امید، می‌توانیم برخی خصوصیات و شاخص‌های مهم را که در وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بایستی لحاظ شود، خدمتتان عرض کنیم و مسئولیت خود را به عنوان عنصری از جامعه فرهنگی کشور و پاسخ به دعوت جنابعالی برای همکاری مردم و کمک به دولت جنابعالی، انجام دهیم. 

جناب آقای رئیس جمهور منتخب مردم!

سابقه وزرای فرهنگ و ارشاد این دولت‌ها را بخواهید و بخوانید. قطعاً آشنایی قبلی با این افراد و کارنامه آنان دارید؛ ولی اینک در مقام رئیس جمهور می‌بایستی با دقت و ریزبینی بیشتری کارنامه آنها و شخصیت و رفتار فکری آنان را مطالعه کنید. ما وزیری داشته‌ایم که اکنون در دامان دشمنان این مرزوبوم جا خوش کرده است. ما وزیری داشته‌ایم در همین وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی که با وجود سال‌ها جدایی از آن هنوز حرفش در آنجا خریدار دارد و از نفوذش برای پیشبرد ناشران و اهل فرهنگ و هنر و هم‌پالکی‌هایش استفاده می‌کند. وزیری هم داشته‌ایم که مؤمن، سالم و پاک‌دست بوده، امّا دستش در حمایت از جبهه فرهنگی انقلاب می‌لرزید. دستورش دو سه سال اجرایی نمی‌شد؛ چون دنبال آن نمی‌رفت، چون سیستم دست‌نخورده مانده بود!! در معاونت‌های وزارتخانه هم همین حالت دیده می‌شود. معاونی که لباس روحانیت را درآورده و سر سفره ابلیس در غرب روزگار به باطل می‌گذراند. از این‌ها بدتر تغییرات مکرر در سطح وزراء و بیشتر در سطح معاونین است که عرصه را بر فرهنگ و هنر کشور مثل زمین لغزان کرده است.

جناب آقای رئیسی:

 ماحسب این تجربه‌ها و سختی‌هایی که در این 30 سال دیده‌ایم، شرایط یک وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی شایسته، انقلابی، شجاع و مؤمن را برای دولت جنابعالی به اختصار و تیترگونه عرض می‌کنیم:

1- دارا بودن نگاه صحیح و ناب به فرهنگ غنی اسلام و فرهنگ ایرانی و مبرّا بودن از علاقه به فرهنگ منحط غرب در هر میزان و شکل آن. چه رسد به دلباختگی و خودباختگی به فرهنگ مبتذل و ویرانگر غرب، حتی از وجود رگه‌های باریک آن هم باید حذر کرد.

2- مردمی بودن یعنی خدمتگزار قشر فرهنگی و عناصر فرهنگ و هنر کشور باشد. دیدارها، سرزدن‌های با برنامه و ناگهانی، شفاف بودن، رعایت کرامت اهل فرهنگ و هنر، این‌ها ضوابط مردمی بودن در حیطه فرهنگ و هنر است. وزیر فرهنگی که فقط در مراسم رسمی و جشنواره‌ها شرکت می‌کند، وزیر مردمی نیست. وزیری که نمی‌داند در فروشگاه‌ها و استودیوها و سینماها چه می‌گذرد وزیر مردمی نیست. به تعبیر زیبای رهبری نیمی از وقت وزیر و مسئول باید در بیرون از اتاق کارش بگذرد و به گزارش‌ها و آمارها اکتفا نکند و پشت کارتابل‌ها نماند. 

3- شجاعت در عمل داشته باشد. از طعنه‌ها و فشارهای فضای مجازی و خوش‌آمد و بدآمد دیگران، خصوصاً دشمنان نلرزد و در خدمت به اصحاب فرهنگ و هنر جبهه انقلاب کم نگذارد و نترسد. خداوند رحمان و رحیم است، وزیر فرهنگ و معاونانش هم باید این‌طور باشند و از جبهه فرهنگی انقلاب حمایت ویژه کنند.

4- اهل ساختارسازی، بازنگری ضوابط و مقررات، جذب جوانان مستعد و نخبه و نیروپرور و در یک کلمه «ریل»سازی باشد. به معاون وزیر دولت مدعی اصول گرایی گفتیم اگر از این منصب برداشته شوید، چند وقت این راه شما ادامه پیدا می‌کند؟ گفت، یک شبه برمی‌گردد. گفتیم پس کاری در این دو سه سال نکرده‌اید. وزیر و معاونان بایستی اهل تحول‌آفرینی در ساختار و ضوابط و نیرو باشند تا تلاش‌هایشان دوام و بقا داشته باشد و به آسانی و پس از چند صباحی فرونریزد. زیرساخت‌ها و اصلاح آنها فردی قوی و شجاع و دارای فکر عمیق و آینده‌نگر می‌خواهد.

5- برای فرهنگ عمومی که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است، بهای فراوان و اولویت قائل باشد و با دیگر متولیان فرهنگ کشور، در پازل طراحی شده دقیق، رفتار و نگاه‌های عمومی و سبک زندگی جامعه را آن چیزی که شایسته ملت در راه اسلام ناب محمدی(ص) است قرار دهد. شب و روز نشناسد و به تعبیر رهبری انقلاب وقتی به یاد وضعیت فرهنگی و کارهای نرم دشمنان و غفلت خودی‌ها می‌افتد، خواب از چشمانش بپرد. با شایسته‌گزینی، دغدغه و نگرانی فرهنگی متعهدان و مقیدان به نظام جمهوری اسلامی و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی را برطرف نماید. اسلام را دین حداکثری بداند نه حداقلی و دقیقاً منظومه فکری امامین انقلاب را در این حوزه داشته باشد و دنبال کند. 

6- توانایی پیگیری و تنظیم و الصاق پیوست فرهنگی به طرح‌های بزرگ صنعتی و خدماتی کشور را در مجموعه دولت داشته باشد، مسئله‌ای که رهبر حکیم انقلاب اسلامی بر آن تأکید دارند. وزیر فرهنگ جهادی باشد، نه فرهنگ وزارتخانه‌ای. پیگیر و مبتکر و خلاق باشد، نه پستونشین اتاق وزارت. 

 

انتهای پیام/

برچسب ها: وزارت ارشاد
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار