کد خبر: ۱۹۱۴۸۹
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۶
اصفهان - هنر سوزن‌دوزی، پتانسیل پنهان اصفهان است؛ به گفته هنرمندان اصفهانی، ۱۷ نوع سوزن‌دوزی توسط مادربزرگ‌ها و مادران اصفهانی انجام می‌شده است که در حال احیا در این کهن شهر است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شاید بیشتر ما با شنیدن نام سوزن‌دوزی در سال‌های اخیر به یاد هنر دست زنان بلوچ و زنان خطه جنوب بیفتیم اما سوزن‌دوزی و رودوزی‌های سنتی در همین اصفهان خودمان ریشه درازی دارد و آن‌طور که زنان هنرمند اصفهانی می‌گویند ۱۷ نوع سوزن‌دوزی توسط مادربزرگ‌ها و مادران ما در اصفهان انجام می‌شده که آنها تلاش دارند بار دیگر آنها را ترویج دهند.

بخشی از این هنر اصیل و زیبا به همت مرکز تخصصی بانوان آفتاب وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در نمایشگاه "سفیران نصف‌جهان" و در قالب مدرسه استاد شاگردی در انگورستان ملک برپا شد.

در این نمایشگاه آثاری از مینا نصیری، ناهید معقولی، آفاق امیریان و مژگان همایون‌نژاد از پیشگامان دوخت و ترویج انواع سوزن‌دوزی‌های ایرانی به همراه شاگردان آنها به نمایش درآمد.

در حاشیه این نمایشگاه از پرچمی که توسط یکی از زنان هنرمند اصفهانی رودوزی شده رونمایی شد، این پرچم قرار است در بارگاه امامزاده هلال بن علی (ع) کاشان مورد استفاده قرار گیرد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان در مراسم افتتاحیه نمایشگاه سفیران نصف‌جهان صنایع‌دستی را میراث فرهنگی ملموس کشورمان دانست و اظهار داشت: صنایع‌دستی یکی از مهم‌ترین عوامل رشد تولید ناخالص ملی کشورمان محسوب می‌شود و در کنار صنعت گردشگری، می‌تواند موجب ایجاد اشتغال پایدار شود. زنان هنرمند حاضر در این نمایشگاه نیز تأکید داشتند به واسطه این تولیدات، بانوان بسیاری صاحب اشتغال پایدار شده و خانواده‌های زیادی موفق به کسب درآمد شده‌اند.

شادی فضلی، ادامه داد: بیش از نیمی از انواع صنایع‌دستی در کشورمان توسط هنرمندان زن تولید می‌شود. شهر اصفهان نیز همواره مهد هنرهای زیبا و پایتخت فرهنگی صنایع‌دستی در قرن‌های متمادی بوده است. ذوق، هنر و پشتکار هنرمندان اصفهانی به‌گونه‌ای است که تولیدات دست‌ساز آنها مورد اقبال گردشگران داخلی و خارجی است.

برپایی نمایشگاه‌های دائمی و فصلی برای نمایش دست‌سازه‌های زنان هنرمند اصفهانی

وی گفت: باید مسئولان از طرح ایجاد مدرسه استاد شاگردی که حدود سه سال پیش در شورای مهارت استان مصوب شد حمایت کنند تا به مرحله اجرا برسد و همچنین مکانی به برپایی نمایشگاه‌های دائمی و فصلی برای نمایش دست‌سازه‌های زنان هنرمند اصفهانی اختصاص دهند.

رودوزی، تجلی بارز مصرف هنر

در ادامه معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان با بیان اینکه هنر ایران‌زمین مدیون مردان و زنان بسیاری بوده، گفت: برخی از این هنرها مانند فرش‌بافی سبقه بیشتری در میان بانوان کشورمان دارد که آکنده از هنر است و دختران و زنان این سرزمین هنوز با بافت فرش هنرآفرینی می‌کنند. یکی دیگر از این هنرهای فاخر نیز، رودوزی و سوزن‌دوزی است.

مجتبی شاه‌مرادی، با بیان اینکه رودوزی صرفاً هنری تزئینی نبوده و کاملاً کاربردی بوده، بیان کرد: امروزه به دنبال این هستیم که هنر و صنایع‌دستی را کاربردی کنیم در حالی که این امر در گذشته وجود داشته و رودوزی یکی از تجلیات بارز مصرف هنر بوده است.

وی آمیختگی با کاربرد در زندگی را وجه تمایز هنرهای اصیل و هنرهای امروزی دانست و خاطرنشان کرد: زنان ایرانی همواره تمایل داشته و دارند که همه چیز در محل زیست آنها زیبا باشد. اگر قرار است اصفهان شهر زندگی باشد، این هنرها باید همچنان در زندگی ما جاری باشد و اگر فرزندان ما در معرض این هنرها قرار گیرند، دیگر پای آنها در مواجهه با هر پدیده جدیدی نمی‌لغزد و ذائقه آنها تغییر نمی‌کند.

معاون فرهنگی شهردار اصفهان با تمجید از تلاش بانوان هنرمند اصفهانی برای ترویج هنر رودوزی، ابراز امیدواری کرد چشمان همه ما به تماشای این آثار فاخر عادت کند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار