کد خبر: ۲۰۳۹۶۷
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۲
کارشناس بازار سرمایه گفت: شرکت‌های بورسی پذیرفته شده در صنعت رایانه در چهار گروه نرم‌افزار و خدمات، سرمایه‌گذاری، سخت‌افزار و تجهیزات و مخابرات طبقه‌بندی می‌شوند.

مهرنوش صالحی کارشناس بازار سرمایه گفت: در صنعت رایانه سهام ۹ شرکت در بازار بورس و ۷ شرکت در بازار فرابورس معامله می‌شود. طبق آخرین گزارش‌های شرکت‌ها که بر روی سامانه کدال منتشر شده، اکثر شرکت‌هایی که در زمینه نرم‌افزار، خدمات و مخابرات فعالیت می‌کنند، توانسته‌اند سود بیشتری را نسبت به مدت مشابه سال قبل کسب کنند. در این میان فقط ۳ شرکت سود کمتری را نسبت به مدت مشابه سال قبل کسب کرده اند.

او می‌گوید: در صنعت رایانه بخشی از شرکت‌ها که در حوزه پرداخت الکترونیک فعالیت می‌کنند؛  عمده درآمد‌های آن‌ها از محل تراکنش‌های پرداخت با کارتخوان، پرداخت در بستر اینترنت، فروش پین و مانده‌گیری است. مشکل این شرکت‌ها هزینه‌های تورمی و دلاری آن‌ها بوده، اما دریافت کارمزد آن‌ها متناسب با تورم رشد نکرده است.

همچنین یکی دیگر از ریسک‌هایی که شرکت‌ها در این حوزه با آن روبه رو هستند، تدوین مقررات جدید در حوزه‌های پرداخت الکترونیک از سوی بانک مرکزی است که می‌تواند بر سودآوری شرکت‌ها تاثیر بگذارد.

گروهی دیگر از شرکت‌ها که در زمینه ارائه خدمات نرم‌افزاری به سازمان‌های بزرگ، بانک‌ها و کسب و کار‌های کوچک، ارائه راهکار‌ و خدمات به شرکت‌های فعال در بازار سرمایه، ارائه سامانه‌های جامع بانکداری الکترونیک، تامین دستگاه‌های پوز، تجهیزات و سخت‌افزار‌ها فعالیت می‌کنند، به دلیل تامین نیاز‌های سخت افزاری و تجهیزات مورد نیاز، تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز قرار دارند.

به گفته کارشناس بازار سرمایه، با کاهش تحریم‌ها صنعت رایانه در تامین نیاز‌های خود با محدودیت کمتری مواجه خواهد شد و به در سودآوری این صنعت بهبود حاصل خواهد شد.

شرکت‌هایی که نیز در حوزه ارائه خدمات مخابراتی برمبنای پروانه‌های اخذ شده از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی فعالیت می‌کنند، براساس مصوبات این سازمان و در چارچوب فعالیت‌های مجاز و تعرفه‌های مشخص شده توسط سازمان کسب درآمد می‌کنند.

با توجه به صحبت‌های اخیر وزیر ارتباطات، در تعرفه‌های اینترنت و پهنای باند برای سال آینده باید بازنگری شود وگرنه حوزه ارتباطات کشور امکان سرمایه گذاری را از دست می‌دهد. همچنین رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز گفته که نظام تعرفه‌ای در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات نیاز به بازنگری جدی دارد. در صورت تغییر تعرفه‌ها، درامد شرکت‌های این حوزه و سوداوری آن‌ها بهبود خواهد یافت.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار