کد خبر: ۲۰۵۶۴۱
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۳:۵۲
فرنی از دسر‌های خوشمزه و محبوب در میان ایرانیان است که هم کودکان و هم بزرگسالان به آن علاقه دارند و یک غذای مقوی برای وعده افطار نیز محسوب می‌شود.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما،​ همانطور که می‌دانیم در ماه مبارک رمضان تغذیه اهمیت بسیاری دارد. توصیه پزشکان و مشاوران تغذیه به روزه داران این است که در وعده افطار بیشتر غذا‌های کم حجم، مقوی و سبک‌تر را مصرف کنند. دسر‌هایی مثل فرنی که پایه شیر دارند، برای این وعده بسیار مناسب هستند؛ ولی ممکن است برخی از افراد منع مصرف شکر داشته باشند و یا به دلیل داشتن رژیم‌های غذایی ناگزیرند شکر کم‌تری را مصرف کنند.

 

فرنی بدون شکر؛ غذای مقوی برای وعده افطار

 

فرنی بدون شکر یک دسر بسیار خوشمزه و مناسب وعده افطار است که به دلیل داشتن خرما و شیر بسیار مقوی است و در عین حال به دلیل حذف شکر از ترکیباتش یک وعده سالم برای افطار محسوب می‌شود. 

مواد لازم برای تهیه فرنی بدون شکر

  • شیر: ۴ لیوان
  • نشاسته ذرت: ۴ قاشق غذاخوری
  • خرمای بدون هسته: یک لیوان
  • پودر هل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • پودر دارچین: نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر پسته برای تزیین: به میزان لازم


نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به نشاسته ذرت
نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن می‌شنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسر‌ها و غذا‌ها عامل غلظت است.

 

فرنی بدون شکر؛ غذای مقوی برای وعده افطار

 

توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمی‌توان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را می‌توانید در بسته‌بندی‌های بهداشتی از فروشگاه‌های مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.

نکات مربوط به هل
برای تهیه شیرینی و دسر حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیشتری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسب‌تر است.

 

فرنی بدون شکر؛ غذای مقوی برای وعده افطار

 

طرز تهیه فرنی بدون شکر

مرحله اول:
ابتدا خرما‌های هسته گرفته شده را داخل پارچ مخلوط کن بریزید و دو لیوان شیر را به آن اضافه کنید. مخلوط کن را روشن کنید و ۳۰ ثانیه زمان بدهید تا خرما و شیر کاملا با هم مخلوط و یک‌دست شوند.

مرحله دوم:
در مرحله بعد نشاسته ذرت را داخل قابلمه بریزید و دو لیوان شیر را به آن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا با هم مخلوط شوند؛ سپس مخلوط شیر و خرما را همراه با پودر هل و پودر دارچین به آن اضافه کنید و چند ثانیه دیگر هم بزنید.

 

فرنی بدون شکر؛ غذای مقوی برای وعده افطار


مرحله سوم:
در مرحله بعد قابلمه را روی شعله متوسط اجاق گاز قرار بدهید و مدام هم بزنید تا فرنی به غلظت برسد. وقتی فرنی به غلظت مورد نظر رسید، آن را داخل ظرف سرو بریزید و سپس ظرف فرنی را داخل یخچال بگذارید تا خوب خنک شود و ببندد. برای تزیین این فرنی می‌توانید از پودر دارچین، پودر پسته و غنچه گل محمدی استفاده کنید.  

نکته
برای اینکه فرنی شما طعم بهتری داشته باشد، می‌توانید در صورت تمایل کمی خامه صبحانه به آن اضافه کنید. به این صورت که دو قاشق غذاخوری سرپر خامه صبحانه را همراه با شیر و نشاسته ذرت مخلوط کنید و بعد مخلوط شیر و خرما را به آن اضافه کنید.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار