کد خبر: ۲۱۹۶۸
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۷
حدود 300 هزار هکتار از باغات کشور تحت کشت مرکبات است که استان‌های مازندران، فارس و جنوب کرمان عمده‌ترین تولید‌کنندگان انواع مرکبات به‌شمار می‌روند و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری حدود 4.7 میلیون تن تولید مرکبات داشته باشیم.
 مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی از آغاز ذخیره‌سازی میوه شب عید خبر داد و گفت: برای تامین میوه شب عید هیچ مشکلی وجود ندارد و با توجه به مازاد محصول، برای صادرات آن نیز برنامه داریم.
 
ابوالقاسم حسن‌پور اظهار کرد: حدود 300 هزار هکتار از باغات کشور تحت کشت مرکبات است که استان‌های مازندران، فارس و جنوب کرمان عمده‌ترین تولید‌کنندگان انواع مرکبات به‌شمار می‌روند و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری حدود 4.7 میلیون تن تولید مرکبات داشته باشیم.
 
وی افزود: هم‌اکنون بخشی از مرکبات مانند پرتقال و گریپ‌ فروت از جنوب کرمان در حال برداشت و عرضه به بازار است و طبق برآوردهای صورت گرفته امسال 2.5 تا 2.7 میلیون تن پرتقال در کشور تولید می‌شود که با توجه به تولید بیش از نیاز داخلی این محصول باید به فکر صادرات آن هم باشیم.
 
سرانه تولید پرتقال در ایران 5 برابر میانگین جهانی
 
مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به سرانه پنج برابری تولید مرکبات در ایران نسبت به میانگین جهانی ادامه داد: به ازای هر ایرانی حدود 50 کیلوگرم انواع مرکبات تولید می‌شود، در حالی که در دنیا این میزان حدود پنج کیلوگرم است.
 
وی با بیان این‌که از هم‌اکنون تا اردیبهشت‌ماه برداشت مرکبات و پرتقال ادامه دارد، گفت: هیچ مشکلی برای تامین بازار در ایام مختلف به ویژه شب عید نداریم.
 
ذخیره‌سازی 65 هزار تن سیب و پرتقال برای شب عید
 
حسن‌پور اظهار کرد: براساس دستور وزیر جهاد کشاورزی برای تامین میوه شب عید 45 هزار تن پرتقال و 20 هزار تن سیب ذخیره‌سازی می‌شود تا مشکلی برای این ایام که تقاضا نسبت به ماه‌های دیگر افزایش قابل توجهی دارد، به وجود می‌آید.
 
مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی همچنین در خصوص تولید و صادرات خرما نیز اظهار کرد: امسال حدود یک میلیون و 150 هزار تن تولید خرما در کشور داریم که پیش‌بینی می‌شود حدود 160 هزار تن آن صادر شود.
 
اصلاح 660 هزار هکتار از نخلستان‌های کشور
 
وی اعلام کرد: با توجه به قدیمی‌بودن باغ‌های خرما باید آنها را اصلاح و بازسازی کنیم که در قالب طرح اصلاح و نوسازی‌ آنها در صددیم حدود 900 هزار هکتار از باغات را در این طرح قرار دهیم که طی برنامه پنج ساله 660 هزار هکتار از باغات اصلاح و 240 هزار هکتار نیز نوسازی می‌شوند.
 
حسن‌پور تاکید کرد: انتظار می‌رود وزارت آموزش و پرورش با توجه به اهمیت دارویی و اقتصادی خرما آن را در کنار طرح شیر مدارس برای دانش‌آموزان تامین و در اختیار آنها قرار دهد.

منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر: