کد خبر: ۳۰۵۰۶
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۶
رئيس سازمان دامپزشكي كشور گفت: با توجه به گشايش صورت گرفته در تعاملات بين المللي پس از اجرايي شدن برجام، توجه به اهميت بهداشت در صادرات دام و فرآورده هاي دامي به ساير كشورها بيش از پيش ضروري است و از اين رو، كشتارگاه هاي دام كشور بايد با هدف تشخيص بيماري هاي احتمالي تجهيز شوند.
مهدي خلج پنجشنبه در آيين توديع و معارفه مديران سابق و جديد اداره كل دامپزشكي فارس در شيراز افزود: براي رقابت در بازارهاي كشورهاي همسايه بايد به كمك بخش خصوصي، كشتارگاه ها به طور كامل اتوماتيك شوند و با كد تاييديه IR نسبت به مهيا كردن محصولات براي بازارهاي خارجي همچون كشورهاي عراق و افغانستان اقدام كنند.
رئيس سازمان دامپزشكي گفت: تا زماني كه يك واحد مرغداري در كشور در برابر بيماري هاي رايج همچون نيوكاسل، آنفلوآنزا و ... ايمن سازي نشود، قادر به آماده سازي هيچ محموله صادراتي براي خارج كشور نخواهد بود.
وي يادآوري كرد: مراجع علمي بين المللي در حال تدوين ساز و كاري شبيه شوراي امنيت سازمان ملل متحد در عرصه امنيت و سلامت غذايي هستند و از اين رو، كشورهايي كه ضوابط بهداشتي را رعايت نمي كنند يا در زمينه اعلام بيماري هاي دام پنهان كاري مي كنند با جرايم و تنبيه هايي روبرو خواهند بود.
خلج با اشاره به نامه خود به وزير جهاد كشاورزي گفت: از مقام عالي وزارت خواسته ايم كه سال 95، سال ارتقاي كيفيت بهداشتي دام و فرآورده هاي دامي در كشور باشد و توليد اين محصولات، تابعي از بهداشت باشد نه اين كه بهداشت تابعي از توليد.
** آماده باش براي رصد بيماري ها در مرزهاي غربي
رئيس سازمان دامپزشكي با اشاره به اهميت دامپزشكي در اقتصاد و تامين امنيت كشور گفت: اين سازمان 34 بيماري طيور، 23 بيماري آبزيان و 111 بيماري در عرصه دام را پايش مي كند كه با احتساب بيماري هاي زنبور عسل و كرم ابريشم، پايش در مجموع افزون بر 182 بيماري را در دستور كار دارد.
وي ادامه داد: در چند سال گذشته، مهمترين عامل بيماري تهديدكننده دام هاي كشور از مرزهاي شرقي به ويژه كشور پاكستان وارد ايران مي شد كه با برنامه ريزي صورت گرفته مرزهاي شرقي كشور از اين نظر تحت كنترل خوبي قرار گرفته است.
خلج گفت: مراقبت هاي خاص بهداشت دام در نقطه صفر مرزي با كشور پاكستان برنامه ريزي شده است و ضمن جلوگيري از خروج دام از استان سيستان و بلوچستان، زمينه تقويت اقتصاد اين استان در زمينه فرآوري محصولات دامي ايجاد شد و همچنين با اين اقدام از ورود عوامل بيماري زا از خارج كشور به ساير استان ها جلوگيري شد.
وي اظهار كرد: در گذشته از مرزهاي غربي كشورمان با تركيه و عراق كمتر در معرض عوامل بيماري هاي دامي قرار مي گرفتيم اما به دنبال ناامني تروريسم، عراق و شرق تركيه را از نظر بهداشتي منطقه خاكستري مي دانيم.
اين مقام مسئول اظهار كرد: اين كشورها با توجه به مشكلات ناامني در مقطع كنوني هيچ گاه نمي توانند بيماري هاي دام را به طور كامل رصد و به سازمان هاي جهاني اعلام كنند و از اين رو، در مرزهاي غربي در آماده باش براي رصد بيماري هاي دام هستيم.
در اين آيين كه با حضور معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري فارس، رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان و نماينده ولي فقيه در اين سازمان و شمار ديگري از مسئولان برگزار شد، از خدمات قاسم رضائيان زاده مديركل سابق دامپزشكي استان قدرداني و يعقوب مهندس به عنوان مديركل جديد معرفي شد.
نام:
ایمیل:
* نظر: