کد خبر: ۳۱۳۷
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۶
الشرق الاوسط:
الشرق الاوسط ادعا کرد:الگوی برنامه هسته ای ایران به سمت لحاظ نیازهای راهبردی فراروی ایران و آمریکا در بحبوحه بحران های منطقه ای کنونی، در حال تغییر است.
به گزارش تجارت آنلاین؛نشریه الشرق الاوسط افزود: آنها تلاش دارند نشان دهند از هیچ اقدامی برای نیل به توافق هسته ای فروگذار نکرده اند.
 
الشرق الاوسط ادعا کرد:الگوی برنامه هسته ای ایران به سمت لحاظ نیازهای راهبردی فراروی ایران و آمریکا در بحبوحه بحران های منطقه ای کنونی، در حال تغییر است.
 
به نوشته الشرق الاوسط، 'پس از گذشت دو دهه مذاکرات مستقیم و غیر مستقیم میان تهران و واشنگتن بر سر برنامه هسته ای ایران، اکنون هر دو طرف برای این که نشان دهند، از هیچ تلاشی برای دستیابی به توافق فروگذار نکرده اند، رقابت دارند.  
 
مسقط، محل نخستین ملاقات رسمی میان دیپلمات های امریکا و ایران پس از چند دهه پیگیری سیاست مخالفت با مذاکره است و تعیین این شهر به عنوان میعادگاه مذاکراتی که در آستانه فرارسیدن موعد 24 نوامبر برگزار می شود، به گفت و گوهای جاری پویایی می بخشد، گفت و گوهایی که پیش بینی می شود شاهد امتیازدهی های دو طرف باشد.  
 
الشرق الاوسط به نقل از یک مقام رسمی ادامه داد: 'ایران و آمریکا به این نتیجه رسیده اند که به رغم بیش از سه دهه بی اعتمادی، منافع ملی آنها هم اکنون ایجاب می کند که مذاکره سازنده داشته باشند و به توافق دست یابند.'  
 
وی افزود: 'به نظر می رسد هر دو طرف به نگرانی های طرف مقابل پی برده اند و آماده بیشترین میزان انعطاف پذیری هستند.'
 
از نظر تهران، راسخ بودن اوباما در پیشبرد مذاکرات به رغم انبوه فشارهای جمهوری خواهان آمریکا و همچنین تل آویو، فرصتی است که نباید از دست داد.
 
الشرق الاوسط خاطرنشان کرد، ناظران سیاسی بر این باورند تهران ایجاد سطحی از اعتمادسازی با طرف آمریکایی را که برای تضمین تعاملات پایدار در عرصه منطقه ای و بین المللی لازم است، دنبال می کند.  
 
این نشریه، عمان را با توجه به روابط مستحکم و تاریخی بین ایران و عمان و سابقه میانجی گری مسقط، میزبان مناسبی برای مذاکرات مستقیم بین تهران و واشنگتن دانست.  
 
الشرق الاوسط در عین حال به نقل از این مقام رسمی افزود که مسقط قادر نخواهد بود نقش مهمی در متقاعد ساختن دو طرف به امتیازدهی بیشتر ایفا کند.  
 
الشرق الاوسط ادامه داد: با این همه، عمان به واسطه جایگاهش به عنوان دوست مشترک تهران و واشنگتن، می تواند نقشی ضروری در افزایش سطح اطمینان میان رهبران ایران و آمریکا ایفا کند.

'هنوز مشخص نیست که آیا مقامات عمانی حضوری فعالانه در جریان مذاکرات پیش رو داشته باشند یا خیر، اما یک مقام ایرانی ایفای نقش میانجی از سوی عمان را رد کرد و گفت که این سلطان نشین صرفا میزبانی مذاکرات دو طرف را به عهده خواهد داشت، مشابه آنچه در مذاکرات سال های 2012 و 2013 در قزاقستان روی داد.  
 
وزرای خارجه ایران و آمریکا به همراه کاترین اشتون هماهنگ کننده مذاکرات هسته ای با ایران 9 تا 10 نوامبر(18 تا 19 آبان ماه) در مسقط دیدار می کنند و چارچوب نهایی آخرین دور مذاکرات را که قرار است 24 نوامبر در وین برگزار شود، مورد بررسی قرار می دهند.

انتهای پیام/
نام:
ایمیل:
* نظر: