کد خبر: ۳۵۴۰۸
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۰
رهبران گروه ۲۰ قدرت اقتصادی جهان برای شرکت در نشست سالیانه خود وارد هانگ جوی چین شدند.
این گروه شامل ۱۹ کشور و اتحادیه اروپاست که مجموعا ۸۵ درصد ثروت جهان را در اختیار دارند. به گزارش یورونیوز، چین در حال حاضر دومین اقتصاد برتر دنیا و شریک اقتصادی مهم دیگر اعضای گروه ۲۰ است. رشد اقتصادی کند چین در سال‌های اخیر به نگرانی‌ها نسبت به تعمیق بحران اقتصادی جهان دامن زده است .در این نشست قرار است به ویژه درباره سیاست های کلان مالی و اقتصادی و همچنین راههای مقابله با تغییرات آب و هوایی گفتگو شود.

اجلاس سران گروه ۲۰ در حالی برگزار می شود که پارلمان های چین و آمریکا به عنوان دو کشور بزرگ صنعتی پیمان تغییرات آب و هوایی پاریس را امضا کردند. اقدام آمریکا و چین به عنوان گام بلندی در جهت اجرای پیمان یادشده محسوب می‌شود. با وجود این، برخورد چین و آمریکا در نشست گروه ۲۰ تا به حال خالی از تنش نبوده است. باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، از حضور چین در دریای جنوبی چین انتقاد کرد؛ چین هم این اتهام‌ها را رد می‌کند.در حالی که رایزنی در مورد مسائلی از این دست قرار بود محور نشست گروه ۲۰ در چین باشد، بحران‌های بین‌المللی از جمله جنگ داخلی سوریه و وضعیت غیرقابل پیش‌بینی در شرق اوکراین در کانون توجه نشست قرار گرفته است. توافقنامه اتحادیه اروپا و ترکیه بر سر موضوع پناهجویان نیز از قرار معلوم در دستور کار مذاکرات قرار دارد.
دیدار اردوغان با رهبران اروپا
در نشست سران گروه ۲۰ قرار است علاوه بر نشست‌های اصلی، در چندین نشست فرعی دو و سه‌جانبه در مورد بحران‌های بین‌المللی رایزنی شود. از جمله انتظار می‌رود آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، ماتئو رنتسی، نخست‌وزیر ایتالیا، و فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه، با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، نشستی برگزار کنند. اردوغان قرار است با اوباما هم دیدار کند. پیش از آغاز رسمی نشست گروه ۲۰ آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، برای نخستین بار پس از کودتای نافرجام در ترکیه با هم دیدار کردند. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه قرار است با شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری چین، و آنگلا مرکل دیدار کند. بحران شرق اوکراین موضوع محوری گفت‌وگوی پوتین و مرکل و همچنین پوتین و اولاند خواهد بود. از روسیه به دلیل الحاق شبه‌جزیره کریمه در شرق اوکراین به روسیه و پشتیبانی نظامی مسکو از جدایی‌طلبان این منطقه انتقاد می‌شود.
تنش هسته ای انگلیس و چین
نشست گروه ۲۰ در چین نخستین حضور خانم ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا، در یک نشست بین‌المللی بزرگ است؛ حضوری که می‌تواند ناخوشایند باشد. نمایندگان اتحادیه اروپا همچنان منتظرند بریتانیا برنامه‌ی خود برای خروج از اتحادیه را اعلام کند. مناسبات بریتانیا با میزبان نشست، چین هم در حال حاضر خالی از تنش نیست. ترزا می اخیرا ساخت یک نیروگاه هسته‌ای جدید با مشارکت چین را متوقف کرد. این اقدام خشم پکن را برانگیخت.می با وجود این پیش از سفر به چین نسبت به تنش‌زدایی از روابط لندن-پکن ابراز خوش‌بینی کرد. او گفت قصد دارد مقدمات آغاز "عصری طلایی" در روابط دو کشور را فراهم و درباره راه‌های همکاری استراتژیک دو طرف با رئیس جمهوری چین گفت‌وگو کند.

برچسب ها: جی20 ، تجارت آنلاین ، چین
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار