کد خبر: ۴۶۳۱۵
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۳
سیف در مراسم هم اندیشی آموزشی آمار اقتصادی:
بخش آمار بانک مرکزي را بايد به مثابه ديده‌بان بانک مرکزي تلقي کرد که به رصد وضعيت اقتصادي جاري کشور مي‌پردازد. بر اين اساس ارتقاي دانش تخصصي همکاران محترم در حوزه آمار به مانند ساير حوزه‌هاي ديگر بانک مرکزي، به مثابه سرمايه‌گذاري تلقي مي شود که مطمئناً در ارتقاي کيفي نظام آماري تاثير قابل توجهي خواهد داشت.
به گزارش روزنامه تجارت به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، رئیس کل این بانک در مراسم افتتاحیه «سی و نهمین هم اندیشی آموزشی آمار اقتصادی» که صبح روز شنبه ۳۰ فروردین ماه ۱۳۹۶ در نوشهر برگزار شد، ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین، بر اهمیت آمار در تصمیم گیری های اقتصادی تاکید کرد و گفت: آمار به معناي مشاهده، يادگيري و به اشتراک گذاشتن واقعيت‌ها درباره جهان واقعي بدون دخالت دادن تعصبات و قضاوت است. اهميت و نقش آمار به عنوان ابزار جمع‌آوري، طبقه‌بندي، تجزيه و تحليل با رشد و توسعه جوامع بشري نمايان‌تر شده و براي برنامه‌ريزي و ارزيابي برنامه‌هاي دولت و بخش خصوصي، مباحث سياستي و مطلع نگاه داشتن مردم از وضعيت کشور و ارائه تحليل‌هاي مقايسه‌اي، بسيار حیاتی و ارزشمند است.
وی افزود: با گسترش رقابت‌هاي جهاني از يک سو و اهميت سياست‌هاي دولت‌ها و سياستگذاري بانک‌هاي مرکزي از سويي ديگر، دقت در تصميم‌گيري‌ها اهمیت ویژه ای یافته که اين موضوع نيز منوط به در اختيار داشتن آمار و اطلاعات صحیح، به روز و دقيق است. اکثر کشورها نیز برای دستيابي به اهداف توسعه اقتصادي مد نظر خود، اقدام به تهيه برنامه‌هاي توسعه کوتاه، ميان و بلندمدت مي کنند که در اين مسير نيز تبيين وضعيت موجود و پيش بيني تحولات اقتصادي و اجتماعي در آينده، شرط لازم در برنامه‌ريزي و تدوين برنامه‌هاي توسعه است.
سیف بر نقش بانک مرکزی به عنوان یکی از مراجع توليد، جمع‌آوري و پردازش اطلاعات برای برنامه ريزي های اقتصادی تاکید و تصریح کرد: تحليل وضعيت موجود و پيش‌بيني آينده، براساس الگوهاي كمّي، رياضي و اقتصادي در قالب مدل‌های اقتصادسنجی انجام مي‌شود. این امر مستلزم وجود داده‌هاي آماري است و بدون این داده‌ها امكان برنامه‌ريزي صحيح اقتصادي وجود نخواهد داشت. لذا تحت اين شرايط نقش و اهمیت نهادهاي آماري كشور به ويژه بانک مرکزي، به عنوان یکی از مراجع توليد و جمع‌آوري داده‌هاي آماري و پردازش اطلاعات در جهت برنامه ريزي كاملا مشخص است.
وی افزود: در مقياس بين‌المللي نيز يکي از مباحث بسيار مهم در راستاي جلب و جذب سرمايه‌گذاري خارجي، شفافيت است که مبحث گسترده‌اي بوده و بخشي مهمي از آن با فرايند‌هاي مختلف تهيه و انتشار آمار و اطلاعات مرتبط است. در اين راستا از سوي بانک مرکزي تلاش‌هاي زیادي برای انتشار منظم و به موقع آمار و اطلاعات اقتصادي منطبق با استانداردهاي بين‌المللي انجام شده که قطعا نقش مهمي در ارتقاي جايگاه شفافيت اقتصادي کشور برخوردار است.
رئیس شورای پول و اعتبار در ادامه توجه حاضرین را به قدمت و چارچوب نظام آماری بانک مرکزی معطوف ساخت و گفت: سابقه توليد آمارهاي اقتصادي در بانک مرکزي به تاسيس بانک ملي در سال ۱۳۰۷ باز می‌گردد که بعد از تاسيس بانک مرکزي در سال ۱۳۳۹، فعالیت‌های آماری از بانک ملی به این نهاد جدید منتقل شد. به همين ترتيب نظام آماری نيز در طول سالیان گذشته به تدریج تغییراتی را تجربه کرده، اما همچنان چارچوب کلی این نظام بدون تغییر باقی مانده است.
وی ادامه داد: چارچوب نظام آماري در بانک مرکزي شامل جمع‌آوري داده‌هاي خام از منابع داخلي و خارجی، پردازش داده‌هاي خام بر اساس استانداردها و دستورالعمل‌هاي بين‌المللي و سپس انتشار مستمر و به‌هنگام  این آمارها است.
سیف با اشاره به تلاش بی وقفه آمارگیران بانک مرکزی خاطرنشان کرد: بانک مرکزي برای انجام این وظایف مهم، بر ۴۰۰ آمارگير خود در ۷۹ شهر کشور متکی است که داده‌هاي خام مورد نياز را بدون وقفه و با دقت جمع‌آوري می‌کنند. با همت و پشتکار آمارگیران، اکنون بانک مرکزي به عنوان يک مرجع مهم تخصصي توليد آمارهاي اقتصادي در کشور شناخته می‌شود که پيشينه‌ای طولاني در زمينه جمع‌آوري، پردازش، توليد و انتشار آمارهاي اقتصادي دارد و به‌عنوان یکی از مراجع مهم آمارهای اقتصادی در کشور شناخته می‌شود.
وی افزود: بانک مرکزی به‌عنوان یک نهاد سیاست‌گذار، خود یکی از استفاده‌کنندگان اصلی تولیدات آماری به‌شمار می‌آید و این بانک از اطلاعات تولیدی در فرایند تنظیم و اجرای سیاست‌های پولی و اعتباری و ارزی استفاده می‌کند و ضمن بهره‌برداري از آنها براي تهيه گزارش‌هاي تحليلي و تنظيم سياست‌هاي پولي، اعتباري و ارزي، به طور مستمر و در يک تواتر منظم منتشر مي شوند تا دیگر نهادهاي سياست‌گذار، محققان و عموم افراد جامعه نيز از آنها بهره جویند.
رئیس کل بانک مرکزی انتشار عمومی تقویم آماری بانک مرکزی در ابتدای سال ۱۳۹۶ را مهمترین اقدام بانک مرکزی در عرصه آمار برشمرد و گفت: در طول سال‌هاي گذشته گام‌های مهمي در جهت ارتقا و تقویت جایگاه بانک مرکزی در عرصه آمار برداشته شده است. با انتشار عمومی تقویم آماری بانک مرکزی در ابتدای امسال، این بانک خود را متعهد ساخته تا مطابق با زمان‌بندی پیش‌بینی شده در تقویم آماری، محصولات خود را در اختیار عموم قرار دهد. مسلماَ انجام این تعهد بدون همکاری شما عزیزان امکان‌پذیر نخواهد بود.
در همین زمینه، سیف از آمارگیران بانک مرکزی خواست که همانند سال‌های گذشته، آمارهای اقتصادی را با دقت و سرعت تهیه و در اختیار افکار عمومی قرار دهند.
سیف در خاتمه ضمن قدردانی از تلاش بی وقفه آمارگیران بانک مرکزی برای ارتقای جایگاه آماری بانک مرکزی، ابراز امیدواری کرد: برگزاري چنين همایش‌هايي علاوه بر ارتقاي دانش تخصصي، زمینه‌ساز انتقال تجربیات و همگرایی بیشتر است که قطعا انعکاس آن در طراحي و تنظیم سياست‌هاي اقتصادي بسيار پراهميت خواهد بود.

نام:
ایمیل:
* نظر: