کد خبر: ۵۳۹۰۳
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۰
رئیس‌جمهور در اجتماع بزرگ مردم زابل:
رئیس‌جمهور در اجتماع مردم سیستان و بلوچستان با تاکید براینکه امروز ما خوشحالیم که ملت‌های منطقه توانستند بر تروریست‌ها غلبه کنند، تاکید کرد: امروز پایگاه‌های اصلی داعش در منطقه از بین رفته است.
دنبال فاصله با جهان عرب نیستیم
رئیس‌جمهور در اجتماع مردم سیستان و بلوچستان با تاکید براینکه امروز ما خوشحالیم که ملت‌های منطقه توانستند بر تروریست‌ها غلبه کنند، تاکید کرد: امروز پایگاه‌های اصلی داعش در منطقه از بین رفته است.
حجت‌الاسلام حسن روحانی در اجتماع مردم سیستان و بلوچستان در استادیوم ورزشی "شهید حسینی طباطبائی" زابل ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع مردم سرافراز و دلاور سیستان و بلوچستان و مردم زابل اظهار داشت: مردم سیستان و بلوچستان در طول تاریخ ایران و انقلاب اسلامی، همواره بار سنگین مسئولیت حراست از ایران عزیز و مرزهای شرقی کشور را بر‌عهده داشته‌اند.
وی با بیان اینکه اینجا سرزمینی است که حتی اسطوره‌های تاریخی ما به نام این منطقه و سرزمین در تاریخ جای گرفته، سرزمینی که در واقع حامل پیام ایران و اسلام به شبه‌قاره هند بود، افزود: دریاچه هامون به‌عنوان مرز آن زمان ایران بزرگ و شبه قاره هند یاد می‌شد و مردم همین دیار بودند که قند پارسی را به بنگاله بردند و مردم همین سرزمین بودند که فرهنگ عظیم اسلام را به شبه‌قاره هند و شرق جهان بردند.
رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش با بیان اینکه گرچه به ظاهر سیستان و بلوچستان دارای تنوع مذهبی و قومی است، اما در واقع همه مذاهب از درخت تنومند اسلام، پیامبر (ص) و قرآن سرچشمه می گیرد و همه اقوام از یاران و ایرانیت سرچشمه می‌گیرد و افتخار همه ما این است که ایرانی و مسلمانیم، خاطرنشان کرد: این سرزمین، سرزمینِ بزرگان، علما، شهدای بزرگ و آیت‌الله العظمی سیستانی است که امروز به‌عنوان ملجاء برای شیعه و سنی و کرد در عراق هستند؛ آن روز که اهل‌سنت نیاز به کمک است او از نجف سخن می‌گوید و آن روز که داعش و تروریسم استقلال کل عراق را تهدید می‌کند، به فرمان او مردم علیه تروریست‌ها قیام می‌کنند.
وی با اشاره به ایام هفته وحدت، گفت: ایام به‌نام رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) و امام صادق(ع) است؛ پیامبری که هرچه ما مسلمانان فخر و شرف داریم و هرچه جهان بشریت از علم، دانش و انسانیت، افتخار دارد در سایه دین متعالی و پیام‌رسای آن پیامبری بوده که اشرف مخلوقات عالم است؛ امروز عظمت پیامبر، نام پیامبر، فرهنگ پیامبر و فرهنگ اسلام از هر زمان دیگر می‌تواند بیشتر راهنمای انسان‌ها به سوی سعادت باشد.
حجت‌الاسلام روحانی ادامه داد: سیستان و بلوچستان با تمام تنوعش، وحدت، مرزبانی و مرزداری خود را در طول تاریخ از اسلام و ایران حفظ کرده است. شما در طول تاریخ و در زمان دفاع مقدس و حتی در زمان زلزله غرب کشور حضور یافتید، کمک مردم استان به زلزله‌زدگان کرمانشاه نماد ایران متحد در این گذرگاه تاریخی است. این وحدت مردم در حوادثی که رخ می‌دهد به ما نشان می‌دهد ایرانِ متحد در شرایط پیچیده امروز منطقه چگونه می‌تواند از گذرگاه تاریخی به‌خوبی عبور کند.
وی با بیان اینکه در این ایام و دهه‌هایی که در عراق، یمن، سوریه و شمال آفریقا اختلاف بین اقوام، مذاهب و گروه‌ها و گاهی جنگ در شهرها مشاهده می‌کردیم، مردم ایران به‌خوبی وحدت خود را حفظ کردند، گفت: تروریست‌ها در همه جا نفوذ کردند جز ایران؛ ختلاف اقوام، مذاهب و تروریسم را در سراسر منطقه رخنه دادند؛ جز ایران که به‌دلیل اسلام معتدل فرصتی به اختلاف و تروریسم نداد. هیچگاه اسلام در این سرزمین رابطه‌ای با خشونت نداشته و هیچگاه مردم این منطقه و کشور فرصتی را برای تروریسم و خشونت فراهم نکرده‌اند و با وحدت و برادری و یکپارچگی در کنار یکدیگر ایستادگی کرده‌اند.
رئیس‌جمهور با بیان این مطلب که امروز ما خوشحالیم که ملت‌های منطقه در کنار ارتش‌های خود و کمک کشورهای دیگر توانستند بر تروریست‌ها غلبه کنند، اظهار داشت: آمریکا و اسرائیل برای منطقه نقشه شوم کشیده بودند و قرار نبود داعش در ظرف چند سال از بین برود و تروریست مضمحل شود؛ آن‌ها برای کل خاورمیانه توطئه کرده بودند و می‌خواستند مسیر تروریسم را از عراق و سوریه به آسیای مرکزی، ایران و جهان اسلام توسعه دهند. آن‌ها می‌خواستند با تروریسم تمدن اسلامی را از بین ببرند، توسعه جهان اسلام را از بین ببرند، چهره اسلام را واژگونه به جهان معرفی کنند، اسرائیل را در منطقه تقویت کنند و جای پای  خودشان را به عنوان تجاوزگران در منطقه ثابت کنند،، اما مردم بیدار و هوشیار منطقه توانستند این توطئه را درهم بشکنند.
وی با بیان اینکه حامی وحدت و همکاری کشورهای اسلامی هستیم، تاکید کرد: امروز خوشحالیم پایگاه‌های اصلی داعش در منطقه از بین رفته و ان‌شاءالله با حرکت مردم منطقه شاهد باشیم که اساس خشونت و تروریسم در منطقه ریشه کن شود.
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه راه نجات ما وحدت، انسجام و برادری است، ما یک قبله، یک کتاب، یک حج، یک عید قربان و فطر و یک اخلاق داریم و آن اخلاق محمدی است، افزود: ما همه اعم از شیعه و سنی عاشق خاندان رسالتیم، ما همه در پی آنیم کشورهای اسلامی در کنار یکدیگر متحد باشند و همواره یاری‌گر همه مسلمانان در سراسر منطقه خواهیم بود.
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش به استان سیستان و بلوچستان پرداخت و گفت: سیستان و بلوچستان، سرزمین پهلوانان و دلاوران است،‌ سرزمینی است که توسعه شرق ایران از اینجا آغاز خواهد شد، همه تلاش دولت یازدهم بر این بود نسبت به سیستان و بلوچستان تلاشی کند که کمبودهای انباشته تاریخی را تا حدی جبران کند.
وی با بیان اینکه 24 طرح و پروژه به ارزش یک‌هزار و 38 میلیارد تومان در جلسه هیئت وزرا تصویب شده که  در سال‌های 96، 97 و 98 اجرایی می‌شود، اضافه کرد: مقدار بودجه عمرانی که دولت یازدهم برای سیستان و بلوچستان در 4 سال دولت اختصاص داد 2.5 برابر دولت قبل بود و این نشان می‌دهد ما همه توان‌مان را برای توسعه استان به‌کار گرفتیم البته کمبودها و نیاز استان خیلی بیش از این حرف‌هاست و تلاش‌های بسیار زیادی برای این استان باید انجام شود.
حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به آغاز سفرهای استانی دولت دوازدهم از استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: سفر استانی دولت دروازدهم را از سیستان و بلوچستانی آغاز کردم که مشارکت مردمش در انتخابات امسال در سطح بالایی بود، مردم با حضور خود در این انتخابات دین خود را نسبت نظام، انقلاب و ایران ادا کردند.
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: وعده من در سفر قبلی، آبادانی 46 هزار هکتار زمین کشاورزی با آبیاری مدرن بود. 10 هزار هکتار آن آماده است که بخشی از آن به‌زودی آغاز به‌کار می‌کند  و به 1500 هکتار زمین در همین ایام برق‌رسانی می شود؛ تا پایان سال 10 هزار هکتار زمین آماده شده و مابقی هم در سال 97 و اوایل 98 اجرایی می‌شود تا تحول بزرگی در کشاورزی منطقه ایجاد شود.
وی افزود: نکته دیگری که مردم این دیار در سال 93 اصرار داشتند مسئله "منطقه آزاد سیستان" بود. می‌دانم که ایجاد منطقه آزاد سیستان تحول مهمی در زمینه تجارت و اشتغال در این سرزمین ایجاد می‌کند، ما لایحه مناطق آزاد از جمله سیستان را سال گذشته به مجلس تقدیم کردیم و همه امیدواریم مجلس در سال‌جاری منطقه آزاد سیستان را به تصویب برساند.
حجت‌الاسلام روحانی در ادامه سخنانش با تاکید براینکه ایجاد بازارچه‌های مرزی با تمام توان باید حمایت شود،‌ گفت: در زمینه بازارچه‌های مرزی وزیر کشور اینجا حضور دارد و به ایشان تاکید می‌کنم همه توان‌شان را برای بازارچه‌های مرزی این منطقه به‌کار بگیرند. مسئله دیگر گازرسانی به سیستان و بلوچستان بود؛ من در سال 93 زمانی که در زاهدان به مردم قول دادم لوله گاز را در دولت یازدهم به زاهدان می‌رسانیم و مشعل آن را روشن می‌کنیم، برخی دوستان گفتند کار سختی است و ممکن است عملیاتی نشود. وقتی در سال گذشته مشعل گاز را در زاهدان روشن کردیم دل همه مردم روشن شد به دلیل این کار بزرگ در استان.
وی تصریح کرد: به بانک مرکزی و همه بانک‌ها دستور دادم برای هر منزلی که می‌خواهد در زاهدان گازکشی شود 2 میلیون تومان وام پرداخت کنند تا این کار به سرعت انجام شود. از همین حیث مسئله بعدی گازرسانی به زابل است که در این زمینه لوله‌کشی از زاهدان به زابل به زودی آغاز می‌شود و لوله‌گازی که در نظر گرفته شده بیش از چیزی است که نیاز خانگی خواهد بود اما به‌طور موقت از مهرماه آینده گاز به زابل خواهد رسید. البته لوله گازی که برای زابل در نظر گرفته‌ایم برای صنایع هم به‌کار گرفته می شود. من از استاندار می‌خواهم این مسئله را قدم به قدم دنبال کند و اگر مشکلی پیش آمد مستقیم با من در تماس باشد.
رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به اینکه بزرگترین بندر تجار ما در آینده در ایران بندر چابهار خواهد بود، اظهار داشت: تنها بندر اقیانوسی ایران بندر چابهار است و این بندر باید سیستان و بلوچستان را به آسیای مرکزی و افغانستان متصل کند. فردا فاز نخست پروژه توسعه بندر شهید بهشتی چابهار را افتتاح می‌کنیم که این اقدام توسعه جدیدی برای کل سیستان و بلوچستان خواهد بود. آنچه فردا افتتاح می‌شود ظرفیت 8.5 میلیون تن است که البته فازهای بعد هم ادامه می‌یابد.
وی افزود: طرح بعدی راه‌آهن است که چابهار را به زاهدان و در آینده به بیرجند و مشهد متصال می‌کند. این کار آغاز شده منتها برای اجرای راه‌آهن چابهار به زاهدان 4 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که آغاز شده و یا با سرمایه داخلی و یا خارجی تکمیل می‌شود.
حجت‌الاسلام روحانی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه حق‌آبه هیرمند و هامون باید طبق قوانین و بین‌المللی و توافقات با همسایه‌مان افغانستان تامین شود، گفت: یکی از مسائل بسیار مهم این منطقه تامین آب در این سرزمین و استفاده از رود هیرمند طبق قرارداد با دولت افغانستان است که این قرارداد باید دقیقاً اجرایی و عملیاتی شود.
وی با تاکید براینکه ما امروز با افغانستان روابطی برادرانه و دوستانه داریم، افزود: در تمام ملاقات‌ها با مقامات افغانستان تلاش می‌کنیم به قراردادی بلندمدت و جامع بین ایران و افغانستان برسیم که بخشی از آن مسئله آب و حق‌آبه به‌ویژه حق‌آبه تالاب بین‌المللی هامون است. دولت همه توان خود را در این زمینه به‌کار خواهد گرفت تا مردم این سرزمین بتوانند از آنچه حق قانونی آن‌هاست استفاده و بهره‌برداری کنند.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت سیستان و بلوچستان به‌دلیل قرار گرفتن در مرز ایران، پاکستان، افغانستان و عمان، خاطرنشان کرد: سیستان و بلوچستان استانی است که 3 کشور بزرگ منطقه را به ایران متصل می‌کند، ما تلاش داریم روابط‌مان با افغانستان، پاکستان و عمان از همیشه بهتر باشد و امروز اعلام می‌کنم رابطه ما با افغانستان، پاکستان و عمان از هر زمان دیگر بهتر است.
وی تصریح کرد: ما خواستار منطقه امن و قدرتمند هستیم، ما آبادانی ایران، افغانستان، پاکستان، عمان و همه همسایگان را با هم می‌خواهیم. ما در زمینه توسعه در رقابت با دیگران نیستیم بلکه در این زمینه به‌دنبال همکاری با آن‌ها هستیم و این قولی است که به کشورهای منطقه داده‌ایم. علاقه‌مندیم با همه کشورهای منطقه رابطه‌ای برادرانه و صمیمانه داشته باشیم و اگر بعضی‌ها از ما فاصله گرفتند تقصیر خودشان است.
حجت‌الاسلام روحانی با تاکید براینکه امروز ما خواهان دوستی با همه کشورها هستیم، ادامه داد: ما هرگز خواهان فاصله نبوده‌ایم و نمی‌خواهیم رابطه ما با کشورهای اسلامی دوستانه و برادرانه نباشد؛ نمی‌خواهیم بین ایران و کشورهای همسایه، دنیای عرب و دنیای اسلام فاصله باشد؛ حالا اگر برخی کشورها درون خود جنگ شاهزادگان دارند، تقصیر ما نیست؛ اگر برخی کشورها 3 سال همسایه خود را بمباران کرده و به‌جایی نرسیده‌اند و سال‌ها به داعش کمک کردند تا به اصطلاح خود در منطقه نفوذ داشته باشند و امروز شکست خوردند و پایه‌های داعش فروریخته و ویران شده، تقصیر ما نیست.
رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش خطاب به بانوان و جوانان کشور گفت: به‌شما قول می‌دهم یکی از برنامه‌های دولت دوازدهم این باشد که مدیریت جامعه را قدم به قدم به جوانان و بانوان واگذار کند و خوشحالم که امروز در استان سیستان و بلوچستان در شوراها، فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها بانوان همه حضور دارند و شیعه یا سنی بودن، مرد یا زن بودن و بلوچ یا سیستانی بودن امتیاز نیست چراکه همه، ایرانی و برادریم و اصل ما بر شایستگی است.
وی خاطرنشان کرد: ما به‌حول قوه الهی در زمینه کشاورزی، حق‌آبه مردم، تالاب‌ها، دریاچه‌ها، رودخانه‌ها، در زمینه توسعه بندر و راه‌آهن، گاز و صنایع مربوطه آن، نیروگاه‌ها، آب‌های بهداشتی آشامیدنی و گردشگری برنامه‌های ویژه‌ای داریم.
حجت‌الاسلام روحانی با تاکید براینکه سیستان و بلوچستان از ظرفیت‌های ویژه‌ای در زمینه گردشگری برخوردار است، گفت: چابهار به یک معنا 4 بهار و یا سرزمین همیشه بهار است و زابل سرزمین تاریخی ایران محسوب می‌شود و همه شهرهای این استان به عنوان سرزمین تاریخی ایران از ظرفیت بالایی در زمینه گردشگری برخوردارند.


نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار