کد خبر: ۶۱۳۷۶
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۱
با افزایش 1/3 درصدی شاخص صورت گرفت؛
لقب چهارمین بازار پربازده در میان بزرگترین و مهم ترین بورس های مهم جهان به بورس تهران با افزایش 1.3 درصدی شاخص TEDPIX تعلق گرفت.
بورس تهران؛ چهارمین بازار پربازده دنیا
لقب چهارمین بازار پربازده در میان بزرگترین و مهم ترین بورس های مهم جهان به بورس تهران با افزایش 1.3 درصدی شاخص TEDPIX تعلق گرفت.
بورس تهران در آخرین هفته کاری منتهی به اردیبهشت ماه سال جاری توانست با رشد 1.3 درصدی شاخص کل، در رتبه چهارم پربازده ترین بورس های مهم دنیا قرار بگیرد.
به نقل از سنا، در بررسی معاملات هفت روز کاری گذشته منتهی به 26 اردیبهشت ماه 97 مصادف با 16 ماه می 2018، در میان بزرگ ترین بورس های دنیا، بورس هنگ کنگ با رشد 1.9 درصدی شاخص هنگ سنگ توانست لقب پربازده ترین بازار را در مدت مزبور به خود اختصاص دهد.
توافق احتمالی کره شمالی، آمریکا و کره جنوبی در ابتدای هفته گذشته توانست بازارهای منطقه آسیای جنوب شرقی را با آرامش نسبی همراه کند.
در این بین، شاخص هنگ سنگ با رشد 1.9 درصدی همراه شد و نخستین بازار پربازده معرفی شد. پس از هنگ کنگ، بازار توکیو با رشد 1.4 درصدی شاخص تاپیکس توانست لقب دومین بازار پربازده را به خود اختصاص دهد.
لقب سوم به طور مشترک به بورس های دوبی، استانبول و شاخص نیکی توکیو اختصاص یافت که با رشد 1.4 درصدی همراه بودند.
لقب چهارمین بازار پربازده در میان بزرگترین و مهم ترین بورس های جهان به بورس تهران با افزایش 1.3 درصدی شاخص TEDPIX تعلق گرفت.
لقب پنجم نیز به بازار عربستان سعودی با رشد یک درصدی شاخص اصلی تعلق گرفت.

* بورس تهران 59 درصد از 34 روز معاملاتی در سال 97 را در مدار مثبت شاخص قرار داشته است
اما بررسی عملکرد بورس های اوراق بهادار تا تاریخ 26 اردیبهشت ماه 97، نشان داد که بورس تهران در میان بازارهای منطقه خاورمیانه با پشت سرگذاشتن 34 روز معاملاتی، 59 درصد از این روزها را در مدار مثبت شاخص قرار داشته است.
بورس دوبی با داشتن 42 روز معاملاتی از ابتدای سال 97 تا کنون، توانسته 33 درصد از این روزها را در مدار مثبت قرار بگیرد. بورس عربستان سعودی با پشت سرگذاشتن 42 روز معاملاتی، 60 درصد از این روزها را در مدار مثبت بوده است.
شاخص داوجونز بورس نیویورک آمریکا، با داشتن 42 روز معاملاتی، 52 درصد از این روزها را در مدار مثبت قرار داشته است. در آلمان شاخص داکس با پشت سرگذاشتن 40روز معاملاتی 53 درصد در فاز مثبت بود و شاخص فوتسی بورس لندن با پشت سرگذاشتن 40 روز معاملاتی 68 درصد در کانال مثبت بوده است.
در منطقه جنوب شرق آسیا، شاخص نیکی توکیو با پشت سرگذاشتن 39 روز معاملاتی 62 درصد از این روزها را با افزایش همراه بوده است.

*رشد همراه با احتیاط قیمت‌ها در بورس تهران
قیمت‌ سهام در بورس تهران روز گذشته نیز با رشد مواجه شد؛ هر چند که این رشد، بسیار آرام و با احتیاط بود و نمی توانست برای سرمایه‌گذاران موقعیت سرمایه‌گذاری ویژه ای را فراهم کند.
به هر حال چند روزی است که قیمت سهم ها در بورس تهران روند افزایشی را تجربه می‌کند؛ به طوری که بعد از دو هفته شاخص کل توانسته کانال ۹۵ هزار واحدی را بازپس گیرد ولی این روند تا یک سقف خاصی می‌تواند ادامه داشته باشد؛ چرا که بسیاری معتقدند این افزایش قیمت ها دلایل اقتصادی ندارد؛ همچنان که ریزش قیمت سهم ها در طی ماه های گذشته بیشتر دلایل غیر اقتصادی داشت.

*افزایش نرخ ارزها؛ عامل اصلی رشد شاخص؟
در روزهای گذشته تعدادی از گروه ها از جمله پالایشی ها توانستند از رشد نسبتا پایداری بهره مند شود. عده ای معتقدند افزایش قیمت ارز های خارجی می تواند دلیل بنیادی برای افزایش شاخص های بازار سرمایه باشد؛ چرا که قیمت دلار هنوز در قیمت سهم ها و روند افزایشی شاخص تاثیر نداشته است و شرکت های صادرات محور با فروش محصولات خود می توانند با رشد بیشتری در سود خود مواجه شوند.
اما در هر حال در کنار افزایش نرخ ارزهای خارجی که می تواند برای اغلب شرکت های بورسی سودآور باشد، ریسک های موجود در بازار سهام برای سرمایه گذاران نمی تواند خوشایند باشد؛ چرا که این سرمایه گذاران می‌توانند در دیگر بازارها با بازدهی بیشتر، ریسک کمتری را تحمل کنند.
روز گذشته شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۳۳ واحد رشد کرد و به رقم ۹۵ هزار و ۱۳۶ رسید. شاخص کل هم وزن نیز با ۶۱ واحد رشد تا رقم ۱۷ هزار و ۲۹۸ بالا رفت. شاخص آزاد شناور با رشد ۹۲ واحد تا رقم ۱۰۱ هزار و ۶۹۵ افزایش یافت و شاخص بازار اول و بازار دوم نیز هر یک به ترتیب ۲۰ و ۸۷ واحد رشد کردند.
فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت بندرعباس و پتروشیمی مبین هریک به ترتیب ۶۳، ۳۲ و ۲۷ واحد در افزایش دماسنج بازار سرمایه تاثیر داشتند و در طرف مقابل پالایش نفت اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس و ایران خودرو هر یک به ترتیب با ۴۲، ۲۹ و ۲۰ واحد تاثیر کاهنده سعی کردند شاخص‌های بازار را به سمت پایین هدایت کنند.
روز گذشته در گروه فلزات اساسی نوسان قیمت سهم‌ها به جز در تعداد معدودی عمدتا کمتر از ۱.۵ درصد بود. البته تعدادی از سهم‌ها مانند لوله و ماشین‌سازی ایران، سرمایه‌ گذاری توکا فولاد با رشد بیش از چهار درصد قیمت همراه بودند.
در گروه خودرو و ساخت قطعات نیز بسیاری از نمادها نوسان کمتر از ۱.۵ درصد داشتند. در این گروه ۱۹۸ میلیون سهم به ارزش حدود ۲۲ میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت.
در گروه فراورده‌های نفتی نیز تعدادی از نمادها با رشد اندک قیمت سهام مواجه شدند و تعدادی نیز حدود یک درصد افت قیمت را تجربه کردند. در این گروه ۳۱ میلیون سهم به ارزش ۱۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان مورد داد و ستد قرار گرفت.
ارزش معاملات بورس تهران به رقم ۹۰۹ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون سهم در ۵۸ هزار و ۴۸۵ نوبت داد و ستد بود.
آیفکس نیز ۲.۶ واحد رشد کرد و تا رقم ۱۰۱۹.۷ بالا رفت. ارزش معاملات فرابورس تهران تا رقم ۲۶۶ میلیارد تومان افزایش یافت و حجم معاملات به رقم ۲۸۷ میلیون سهم و اوراق مالی رسید.

نام:
ایمیل:
* نظر: