کد خبر: ۶۲۶۶۶
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۹
هشدار یک کارشناس؛
کارشناس اقتصاد بین الملل گفت: پس از افزایش سرسام‌آور نرخ ارز‌های خارجی در ایران، دلار و یوروی تقلبی در بازار‌ سیاه به طور گسترده‌ رواج یافته است.
مراقب باشید؛ دلار تقلبی وارد بازار شد
کارشناس اقتصاد بین الملل گفت: پس از افزایش سرسام‌آور نرخ ارز‌های خارجی در ایران، دلار و یوروی تقلبی در بازار‌ سیاه به طور گسترده‌ رواج یافته است.
غلامحسن طاهری با اشاره به وضعیت دلار‌های تقلبی در بازارسیاه اظهار کرد: با داغ شدن بازار ارز‌های خارجی در ایران، اسکناس‌های تقلبی ۱۰۰، ۵۰ و ۲۰ دلاری رشد چشمگیری داشته و عده زیادی از مردم متأسفانه بدون آگاهی از این مسئله اقدام به خرید ارز کردند. گفته می‌شود در بازار فردوسی تهران که محل تجمع فروشندگان ارز است، روزانه ده‌ها هزار دلار و یوروی تقلبی دست‌به‌دست می‌شود.
وی ادامه داد: پس‌ از اینکه دولت صرافی‌ها را از خریدوفروش ارز منع کرد، تقاضا برای ارز به سمت بازار آزاد هدایت شده و این بازار به محلی برای خریدوفروش حجم عظیمی از دلار و یوروی تقلبی تبدیل شده است.
طاهری  اضافه کرد: در چند ماه اخیر بازار ارز دچار نوسانات شدیدتری نسبت به گذشته شد و قیمت دلار از ۶۷۰۰ تومان عبور کرد.
این کارشناس اقتصاد بین الملل یادآور شد: با افزایش تقاضای خرید و تشکیل صف‌های طولانی مقابل صرافی‌ها، دلالان و یا افراد دیگر به طرق مختلف و با شدت بیشتری دست به خرید و فروش دلار زدند که این امر توانست التهاباتی را رقم زند که موجب سوءاستفاده برخی افراد شد از این رو پلیس در رابطه با خرید دلار‌های تقلبی هشدار داد و به مخاطبان بازار ارز اعلام کرد که مراقب سوء استفاده‌های احتمالی باشند.
طاهری در پایان گفت: در رابطه با اینکه چگونه دلار غیرتقلبی خریداری و قابل شناسایی باشد، اولین مسئله آن است که باید به صرافی‌های مجاز و همچنین شعب ارزی و یا ارزی- ریالی بانک‌ها تا حد امکان برای خرید دلار مراجعه کرد تا از دریافت اصل این اسکناس اطمینان یافت. اما در مورد تشخیص اصل بودن اسکناس دلار بر اساس آنچه در سایت بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) در رابطه با فیوچر‌های امنیتی دلار اعلام شده، باید گفت که در حال حاضر این بانک هفت اسکناس یک دلاری، دو، پنج، ۱۰، ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ دلاری چاپ می‌کند که دارای هفت فاکتور امنیتی هستند که می‌توان آن را از نوع تقلبی دلار تشخیص داد.

*چگونه دلار تقلبی را تشخیص دهیم؟

روش‌های کاربردی و سریع تشحیص اصل بودن دلار که معمولا استفاده می‌شوند عبارتند از:
  ۱ - جنس اسکناس: راحت‌ترین راه برای تشخیص اصل بودن اسکناس دلار لمس آن هست، چون از نوعی کتان ویژه ساخته شده که در بازار به صورت تجاری فروخته نمی‌شود. به همین دلیل اگر مدتی با این اسکناس‌ها سر و کار داشته باشید در عمل به راحتی با لمس کردن آن متوجه کاغذی بودن اسکناس جعلی و کتانی بودن اسکناس اصل خواهید شد.
 
 ۲ - وضوح بالا: گوشه‌های اعداد و شکل‌ها دارای نوک تیزی هایی است که در اسکناس‌های تقلبی این تیزی‌ها به شکل گرد چاپ می‌شوند و به عبارتی شکل‌ها دارای وضوح و دقت کافی نیستند. دلیل آن هم پایین بودن کیفیت پرینتر‌ها یا دیگر روش‌های معمولی چاپ اسکناس تقلبی است که قابلیت چاپ این تیزی‌ها را با وضوح و جزئیات بالا ندارند.
  ۳ - تکراری نبودن شماره سریال ها: این روش به ویژه برای کنترل اسکناس با تعداد بالا خیلی سریع عمل می‌کند، چون با بر زدن سریع اسکناس‌ها می‌شود شماره سریال‌ها را کنترل کرد که به شکل خیلی تابلو همه از یک نوع نباشند! (چون چاپ اسکناس‌های تقلبی با شماره سریال‌های مختلف کار سختی است و به همین دلیل معمولا آن‌ها را بین اسکناس‌های دیگر پخش می‌کنند.) اگر دسته اسکناس کاملا نو باشد شماره سریال‌ها از ۰۰ تا ۹۹ خواهند بود و اگر هم خیلی نو نباشند که به صورت تصادفی خواهند بود.
 
 ۴ - براق بودن یکی از عددها: در هر چهار گوشه اسکناس دلار، عدد اسکناس نوشته شده (۱۰۰، ۵۰، ۲۰ و غیر) که یکی از آن‌ها حالت طلاکوب و براق دارد و در مقابل نور برق می‌زند.
روش‌های زیر برای کنترل موردی می‌توانند استفاده شوند و خیلی برای تعداد بالا استفاده نمی‌شوند:
  ۵ - برجسته بودن برخی نوشته ها: برخی از نوشته‌های اسکناس‌های ۱۰۰ دلاری برجسته هستند. برای نمونه اگر در اسکناس ۱۰۰ دلاری با دست روی عبارت United States of America بکشید می‌بینید که برجسته است.
  ۶ - تصویر نامرئی: در قسمت سفید رتگ اسکناس مثل اسکناس‌های خودمان تصویر رییس جمهور موردنظر وجود دارد که با گرفتن در نور دیده‌ی شود.
  ۷ - نوار امنیتی: مشابه اسکناس‌های ریال، اگر اسکناس دلار را مقابل نور بگیرید یک نوار امنیتی درون اسکناس مشاهده می‌شود.

مراقب باشید؛ دلار تقلبی وارد بازار شد
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار