کد خبر: ۶۴۳۰۹
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۹
علت اختلاف 75 درصدی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار چیست؟
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو با اشاره به اختلاف 75 درصدی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار گفت: کاهش عرضه و فروش خودروی کارتکسی توسط شرکت‌های خودروسازان زمینه افزایش قیمت‌ها را ایجاد کرده است.
در بازار آشفته خودرو چه خبر است؟
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو با اشاره به اختلاف 75 درصدی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار گفت: کاهش عرضه و فروش خودروی کارتکسی توسط شرکت‌های خودروسازان زمینه افزایش قیمت‌ها را ایجاد کرده است.
سعید مؤتمنی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اختلاف شدید قیمت خودرو از کارخانه تا بازار گفت: اوضاع بازار خودروهای داخلی چندان خوب نیست و در 20 روز گذشته خودروسازان خودروهای چندانی تحویل نداده‌اند.
رئیس اتحادیه دارندگان نمایشگاه‌ها و فروشندگان خودرو  با اشاره به اینکه از اواخر هفته گذشته تاکنون تا حدودی قیمت خودرو کاهش یافته است، افزود: بطور متوسط در 20 روز گذشته خودروهای زیر 45  و بالای 45 میلیون تومان 35 درصد افزایش قیمت داشته‌اند.
وی با تاکید بر اینکه علت گرانی خودرو کاهش عرضه خودرو توسط خودروسازان است، گفت: کارتکس فروشی خودرو و قراردادهای صلح در فروش خودرو منجر به واسطه‌گری و دلالی در بازار خودرو شده است  و پیشنهاد ما به عنوان فعال این بازار این است که  شرکت‌ها خودروها را  با سند و بصورت پلاک شده به خریداران تحویل دهند.
وی افزود: یک خودروی کارتکسی ممکن است 20 دست جابه‌جا شود تا بالاخره سند زده شود و همین اتفاق منجر به افزایش قیمت می‌شود.
مؤتمنی با بیان اینکه خودروهای کارتکسی از کانال کارخانه‌ها به نمایندگی‌ها واگذار می‌شوند، گفت: خودرو با عرضه محدود توسط کارخانه‌ها به برخی نمایندگی‌ها بصورت کارتکسی داده می‌شود و دست نمایندگی در فروش این خودروها با هر قیمتی باز است.
رئیس اتحادیه دارندگان نمایشگاه‌ها و فروشندگان خودرو اظهار داشت: از 20 فروردین ماه امسال تاکنون قیمت خودروهای تولید داخلی از کارخانه تا بازار 75 درصد گران‌تر شده است.
وی با انتقاد از اینکه خودروسازان  هجوم پول‌های سرگردان به بازار خودرو را دلیل گرانی خودرو عنوان می‌کنند، اظهار داشت: دلیل گرانی خودرو،  محدودیت عرضه است اگر خودروسازان به اندازه کافی خودرو به بازار عرضه کنند مشکلی نخواهیم داشت.
مؤتمنی با بیان اینکه دلالان با کاهش عرضه وارد بازار خودرو می‌شوند گفت: هر زمان که عرضه یک خودرو کاهش می‌یابد اختلاف قیمت آن خودرو از کارخانه تا بازار افزایش می‌یابد و در این مواقع دلالان برای اینکه سودی عایدشان شود وارد بازار خودرو می‌شوند.
رئیس اتحادیه دارندگان نمایشگاه‌ها و فروشندگان خودرو بیان داشت: برخی خودروسازان دلیل افزایش قیمت‌ها را کمبود قطعه عنوان می‌کنند در حالی که هیچ مشکلی برای تامین قطعات خودروهای چینی وجود ندارند و خودروسازان با ارز رسمی می‌توانند قطعات خودروهای چینی را وارد کنند.
وی افزود: در حالی که قیمت خودروهای پژو و سمند افزایش یافته است، قیمت خودروهای چینی هم در 20 روز گذشته 35 درصد افزایش یافته است.  
مؤتمنی با اشاره به ثبت‌نام مزدا 3 و اتمام فروش این خودرو طی چند دقیقه گفت: اختلاف قیمت این خودرو از کارخانه تا بازار حدود 100 میلیون تومان بود بنابراین در این شرایط ممکن است خودروساز نحوه ثبت‌نام را شفاف‌سازی نکند.
وی افزود: شرایط اختلاف 100 میلیون تومانی از کارخانه تا بازار را چه کسی ایجاد کرده است؟ چند ماه پیش اختلاف قیمت خودرو مزدا 3 از کارخانه تا بازار 9 میلیون تومان بود اما اکنون با کاهش عرضه این اختلاف قیمت ایجاد شده و طبیعی است که با شروع ثبت نام هزاران نفر متقاضی خرید باشند.
رئیس اتحادیه دارندگان نمایشگاه‌ها و فروشندگان خودرو بیان داشت: اختلاف قیمت خودرو پژو پارس از کارخانه تا بازار 30 میلیون تومان است در حالی که اگر بر عملکرد خودروسازان نظارت وجود داشته باشد این اتفاقات نمی‌افتد زیرا خودروسازان علاوه بر اینکه به دنبال افزایش قیمت خودرو هستند همیشه به دنبال حاشیه بازار خودرو هم بوده‌اند.
وی اظهار داشت: خودروهای کارتکسی با قیمت بازار آزاد در نمایندگی‌ها  به فروش می‌رود در حالی که نمایندگی‌ها باید خودروها را با قیمت مصوب بفروشند.
مؤتمنی اظهار داشت: وقتی قیمت دلار اضافه می‌شود مشتریان هم علاقه چندانی به خرید خودرو ندارند و همیشه مشتریان در شرایط ثبات قیمت‌ها خودرو خریداری می‌کنند.

جدول مقایسه قیمت برخی از خودروهای تولید داخلی در کارخانه و بازار
ردیف نوع خودرو قیمت کارخانه (ریال) قیمت بازار (ریال)
۱ پراید 111 ۲۲۴.۹۲۰.۰۰۰ ۲۸۵.۰۰۰.۰۰۰
۲ تیبا صندوقدار ۲۷۵.۰۷۰.۰۰۰ ۳۱۰.۰۰۰.۰۰۰
۳ پژو، پارس، اتومات ۵۴۸.۰۰۲.۰۰۰ ۷۵۰.۰۰۰.۰۰۰
۴ پژو GLX405 ۳۲۹.۴۴۶.۰۰۰ ۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰
۵ چانگان ۷۴۹.۵۲۰.۰۰۰ ۱.۰۵۰.۰۰۰.۰۰۰
۶ تندر پلاس اتوماتیک ۵۳۲.۶۵۸.۰۰۰ ۹۰۰.۰۰۰.۰۰۰
۷ مزدا 3 ۱.۳۹۷.۶۰۰.۰۰۰ ۲.۴۵۰.۰۰۰.۰۰۰
۸ هایما 55 ۹۸۶.۴۰۰.۰۰۰ ۱.۴۳۰.۰۰۰.۰۰۰
۹ پژو 2008 ۱.۱۴۹.۹۴۰.۰۰۰ ۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰
۱۰ اچ‌‌سی‌کراس ۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ۷۴۰.۰۰۰.۰۰۰
۱۱ سمند LX ۳۳۵.۳۵۴.۰۰۰ ۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰
۱۲ 206 تیپ 2 ۳۶۲.۸۶۹.۰۰۰ ۵۱۰.۰۰۰.۰۰۰
۱۳ 206 تیپ 5 ۴۱۹.۴۲۷.۰۰۰ ۶۲۰.۰۰۰.۰۰۰
۱۴ 206 وی 8 ۴۲۷.۶۳۱.۰۰۰ ۶۱۵.۰۰۰.۰۰۰
۱۵ 207 دنده ۴۷۱.۲۸۳.۰۰۰ ۷۵۰.۰۰۰.۰۰۰
۱۶ 207 اتوماتیک ۵۴۳.۶۱۹.۰۰۰ ۹۱۰.۰۰۰.۰۰۰
۱۷ پژو پارس ۴۰۵.۹۵۷.۰۰۰ ۶۱۵.۰۰۰.۰۰۰
۱۸ دنا ۴۶۹.۸۹۰.۰۰۰ ۷۰۰.۰۰۰.۰۰۰
۱۹ رنو ساندری اتوماتیک ۵۴۶.۴۴۰.۰۰۰ ۹۳۰.۰۰۰.۰۰۰
۲۰ پراید 131 ۲۲۷.۰۹۰.۰۰۰ ۲۶۵.۰۰۰.۰۰۰
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار