کد خبر: ۷۵۴۶
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۱
«با پذیرش اصول اقتصاد آزاد، ادغام با اقتصاد جهانی، افزایش رقابت‌پذیری و استفاده از مزیت‌های نسبی، وابستگی کشور به نفت طی 10 سال می‌تواند نصف شود».
به گزارش تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛محمود حاج رحیمی اظهار کرد: عبور از اقتصاد تک محصولی در برنامه ششم میسر نمی‌شود اما با یک برنامه 10 ساله اتکای اقتصاد کشور به نفت می‌تواند به نصف کاهش یابد؛ به شرطی که اصولی همچون پذیرش اقتصاد آزاد، ادغام با اقتصاد جهانی، افزایش رقابت‌پذیری، استفاده از مزیت‌های فعلی و خلق مزیت‌های جدید را جدی بگیریم.

وی افزود: از سال‌ها دور بحث قطع وابستگی اقتصاد کشور از نفت و افزایش صادرات غیرنفتی مطرح بوده است. این موضوع قبل از انقلاب اسلامی هم مطرح بود اما هیچ‌گاه چه قبل و چه بعد از انقلاب محقق نشد.

این اقتصاددان با بیان این‌که نفت شریان اقتصاد کشور است، گفت: به اعتقاد من نفت نه تنها برای کشور تهدید نیست بلکه همواره ما را در اقتصاد جهان نگه داشته اما این‌که ما نتوانسته‌ایم درآمدهای نفتی را در کانال صحیح خود استفاده کنیم بحث جداگانه‌ای است.

حاج‌رحیمی خاطرنشان کرد: طی 35 سال گذشته یک بخش تولیدی توانمند به وجود نیامد. این مساله ناشی از مشکلات تئوریک است. ما با آرمان‌گرایی و بدون داشتن زیرساخت‌های لازم می‌خواهیم اقتصاد را بسازیم.

وی به عدم برنامه‌ریزی صحیح برای ایجاد ظرفیت‌های صادرات غیرنفتی اشاره و یادآور شد: به طور مثال در دولت‌های نهم و دهم نفت به بشکه‌ای 120 دلار هم رسید اما به جای ایجاد زیرساخت، با اتخاذ سیاست‌های طرف تقاضا صرف هدفمندی یارانه‌ها شد.

این کارشناس اقتصادی هم‌چنین تصریح کرد: اتخاذ سیاست‌های نادرست ارزی، فعالیت‌های اقتصادی را با مشکل مواجه می‌کند. مزیت‌ها زمانی ظهور می‌کنند که شرایط به صورت واقعی برای استفاده از آنها فراهم شود که یکی از این شرایط سیاست‌های پولی و مالی است.

انتهای پیام/
نام:
ایمیل:
* نظر: