گفت و گوی اختصاصی تجارت با قائم مقام خانه صنعت و معدن ایران؛

گروه اقتصاد کلان: امروزه بخش قابل توجهي از اشتغال کشور به زلف صنعت گره زده شده تا توليدات صنايع هم نياز کشور را تامين کند و هم نيم نگاهي به بازارهاي خارجي داشته باشيم اما گويا بيش از آرزو جلو نرفته‌ايم زيرا در آخرين آماري که شرکت سازمان صنايع کوچک و شهرک‌هاي صنعتي ايران اعلام کرده، 33012 واحد توليدي در شهرک‌ها و نواحي فعال و 7875 واحد توليدي به دلائل گوناگون غيرفعال و تعطيل هستند. همچنين از مجموع واحدهاي فعال و 11807 واحد معادل 35.7 درصد با کمتر از 50 درصد ظرفيت و 14055 واحد معادل 42.5 درصد با ظرفيتي بين 50 تا 70 درصد و تنها 7140 واحد معادل 21.8 درصد با بيش از 70 درصد مشغول فعاليت هستند.اين آمارها حاکي از اتلاف گسترده و بهره‌برداري نامساعد از سرمايه‌گذاري‌هاي بزرگي است که در صنعت کشور ايجاد شده است و بيش از 50 درصد واحدهاي توليدي مستقر در شهرک‌هاي صنعتي تعطيل و يا با ظرفيت کمتر از 50درصد فعاليت مي‌کنند.مسئولين مربوطه کافي نبودن اعتبارات استاني مصوب، تامين نشدن تسهيلات مورد نياز در اجراي برنامه‌هاي حمايتي صنايع کوچک در سازمان مربوطه، کمبود منابع و سرمايه‌ صندوق ضمانت سرمايه‌گذاري صنايع کوچک و اجرايي نشدن ماده 54 قانون احکام دائمي‌برنامه‌هاي توسعه کشور و ماده 81 قانون الحاق برخي از مواد به قانون تنظيم مقررات مالي کشور که در راستاي حمايت از استقرار صنايع در شهرک‌ها و نواحي صنعتي کشور تنظيم شده را از جمله عوامل شرايط فعلي مي‌دانند. در اين رابطه با آرمان خالقي قائم مقام دبيرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ايران گفتگو کرديم.

آرمان خالقي در خصوص تعطيلي گسترده‌اي که در بنگاههاي اقتصادي به ويژه در شهرک‌هاي صنعتي رخ داده است گفت: تعطيلي بسيار بنگاههاي اقتصادي در شهرکهاي صنعتي به دور اول تحريم‌ها و قبل از برجام باز مي‌گردد. اين وضعيت به حدي رسيده بود که شهرک‌هاي صنعتي تعطيلي خيلي بالايي را تجربه کرد و به جرات مي‌توان ادعا کرد که تا ۵۰ درصد بنگاهها تعطيل شدند. اين مساله ناشي از دور اول تحريم بود که رکود و تورم به طور همزمان اتفاق افتاد و باعث شد که واحدهاي صنعتي تعطيل شوند.

وي با اعلام اينکه نکته مهم اين است که بيشتر واحدهاي موجود در شهرها، از نوع کوچک و متوسط هستند گفت: البته اين واحدها اغلب نوپا هستند. اين واحدها زمين زيادي ندارند که بخواهند در خارج از شهرک‌هاي صنعتي ايجاد بشوند. بنابراين وقتي وضعيت تورم و رکود ايجاد بشود، آنهايي که بيشتر دچار آسيب يا تعطيل مي‌شوند يا کاهش توليد مي‌دهند يا بيشتر وضعيت بدي دارند، واحدهاي کوچک هستند.

قائم مقام دبيرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ايران با تاکيد بر اينکه بيشتر بنگاههاي واقع در شهرک‌هاي صنعتي از نوع واحدهاي کوچک و متوسط است گفت: به همين دليل است که ورشکستگي و تعطيلي در شهرک‌هاي‌هاي صنعتي بيشتر خودنمايي مي‌کند که البته در شرايط سخت اقتصادي، اثر منفي در آنها بروز مي‌کند.

خالقي شهرکهاي صنعتي را براي استان‌هاي مختلف به عنوان مزيت تعريف کرد و گفت: نکته مهم اين است که شهرک‌هاي‌هاي مختلف در استانهاي گوناگون وضعيت متفاوتي دارند. در بعضي از شهرک‌ها ۲۰درصد واحدها تعطيل است و بقيه کم وبيش در آنجا کار مي‌کنند. در هر کدام از شهرکهاي صنعتي تعداد واحدهاي تعطيل يا بحران زده متفاوت است اما مشکل عمده اين است که آمار قابل اتکايي از واحدهاي بحران زده در شهرکهاي صنعتي وجود ندارد و شرايط به ترتيبي نيست که به راحتي بگوييم وضعيت چگونه است.

وي افزود: وقتي در مورد تعطيل بودن يا نبودن بنگاه اقتصادي صحبت مي‌کنيم و ميگوييم خيلي از واحدها تعطيل هستند، عده‌اي از مسولان اعتراض و تاکيد مي‌کنند که اين عدد درست نيست چرا که عملکرد دولت را زير سوال برده ايم.

عضو هيات مديره خانه صنعت، معدن و تجارت ايران با اعلام اينکه بخش خصوصي و دولتي هر کدام از ظن خود عددي را مطرح مي‌کنند گفت: اعلام بحران، ورشکستگي و تعطيلي بر مبناي برداشت و حسي است که از شهرکهاي صنعتي و بازديدهايي است که داريم. بنابراين کسي نمي‌تواند بگويد که از حدود۶۰ هزار بنگاه اقتصادي مستقر در شهرک‌هاي صنعتي، بيست هزار مورد تعطيل هستند يا کمتر يا بيشتر است.

وي با ابراز تاسف از اينکه يک مرجع آماري دقيقي وجود ندارد که روزانه يا ماهانه وضعيت بنگاههاي اقتصادي را رصد کند گفت: به همين دليل است که نمي‌توانيم براي حمايت از بنگاه‌هاي اقتصادي برنامه داشته باشيم.

خالقي با يادآوري اينکه در دولت دهم شاهد رکود تورمي‌و آثار تحريم‌ها بوديم گفت: پس از تصويب برجام، يک مقدار اميد به کار و فعاليت اقتصادي فراهم شد و يک سري از واحدها که به ورشکستگي و بحران رسيده بودند، دوباره شروع به فعاليت کردند، ولي اين روال به طول نيانجاميد و سقوط ارزش ريال و گراني قيمت ارز باعث شد که خيلي از واحدها مشکل پيدا کنند.

وي با اشاره به مباحثي که در مورد تحريم‌هاي جديد مطرح شد گفت: درنتيجه اين تحريمها و کمرنگ شدن صادرات، بازار محدود شد. بنابر اين هرچقدر کار صادرات سخت تر شود يا واردات مواد اوليه براي واحدهاي توليدي با مشکل رو به رو شود، فضاي کسب و کار نيز دچار مشکل مي‌شود.

قائم مقام دبيرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ايران افزود: وقتي واحدهاي بزرگتر با مشکل تحريم مبتلا شوند و واحدي که ظرفيت توليد براي صادرات اختصاص داده، نتواند توليداتش را صادر کند و کالايش را داخل بفروشد، مشکل از همين جا آغاز مي‌شود زيرا وقتي واحد توليدي بزرگ با تيراژ بالا و ظرفيت صادراتي يعني قيمت مناسب و کيفيت مناسب توليد مي‌کند و نتواند صادر کند و بنگاه‌هاي بزرگ صاحب برند، محصولاتش را در بازار داخلي عرضه و با قدرت خودنمايي کنند، آنهايي که لطمه مي‌بينند، واحدهاي کوچک و متوسط هستند و اين بنگاههاي اقتصادي به ورشکستگي مي‌رسند و تعطيل مي‌شوند.

وي از برگشت محصولات توليدي بنگاههاي کوچک به دليل ناتواني در مقابله با محصولات بنگاههاي کوچک و متوسط خبرداد و گفت: ‌وقتي ظرفيت بازار داخلي اشباع شد، محصولات بنگاههاي کوچک و متوسط برگشت مي‌خورد و اشباع محصول در بازار موجب مي‌شود آنهايي که لطمه ببينند، واحدهاي کوچک و متوسط باشند.

خالقي در خصوص راهکار مقابله با تعطيلي‌ها گفت: وقتي روند تعطيلي بنگاههاي کوچک و متوسط در شهرکهاي صنعتي زياد شد و اين به دليل ورود شرکتهاي بزرگتر به بازار داخل ناشي از تحريمها بود، بايد از توليدات بنگاههاي کوچک حمايت کنيم.

وي با اعلام اينکه واحدهاي بزرگ تحت الشعاع تحريم قرار مي‌گيرند گفت: در اين شرايط بايد واحدهاي کوچک و متوسط را جايگزين کنيم. يعني با سياست جايگزين کردن واحدهاي کوچک و متوسط در صادرات به جاي شرکتهاي بزرگ، با تحريم‌ها مقابله کنيم. بدين معنا که جايگاه واحدهاي بزرگتر را با واحدهاي کوچک و متوسط جايگزين کنيم تا شرکتهاي بزرگ نياز بازارهاي داخل را تامين کنند و واحدهاي کوچک محصولاتشان را به خارج صادر کنند.

عضو هيات مديره خانه صنعت، معدن و تجارت ايران بر تشکيل کنسرسيوم بين شرکتهاي کوچک و متوسط تاکيد کرد و گفت: با تشکيل کنسرسيوم، در حالي که بنگاه‌هاي اقتصادي کوچک و متوسط کار خود را انجام ميدهند، با هم متحد مي‌شوند و به صورت گروهي هدف مشخصي را انجام دهند.

وي با تاکيد بر اينکه بنگاه‌هاي بزرگ که داراي برند يا شرکت بزرگي هستند، در سيبل هستند گفت: وقتي کنسرسيوم تشکيل مي‌شود، مي‌توان بازار را مال خود کرد بدين صورت که به عنوان مثال در بحث لوازم خانگي، يک توليد کننده فريزر، ديگري يخچال، بعدي ماشين لباسشويي، ديگري جاروي برقي و خلاصه هر کدام در يک بخش تمرکز ميدهند و بازار را در بين خودشان تقسيم مي‌کنند و با اين روش ظرفيت صادرات يک کشور يا منطقه را با يک تيم صادراتي مال خود مي‌کنيم.

خالقي استفاده از روشهاي خلاقانه در شرايط تحريم فعلي را مورد تاکيد قرار داد و گفت: نبايد تنها به بازارهاي منطقه‌اي بسنده کنيم بلکه مي‌توانيم مثلاً بازار آفريقا را نيز بدين صورت تقسيم بندي کنيم تا يک گروه توليدي به صورت کنسرسيوم آنجا را مال خود کنند.

وي در پاسخ به اينکه در هر صورت کارخانه‌ها تعطيل مي‌شود، مقصر کيست؟ گفت: عوامل متعددي در تعطيلي بنگاههاي اقتصادي نقش دارد، اما بايد بر ابقاي کارخانه اصرار داشته باشيم. خانه صنعت و معدن از کالاي داخلي حمايت و به آن کمک مي‌کند تا اين کالا قدرت رقابت با انواع خارجي داشته باشد. نکته اصلي بر اين است که مردم از کالاي ايراني حمايت کنند و در خريد و مصرف، کالا ايراني را بر کالاي خارجي اولويت بدهند. از سوي ديگر توليد و توليدکننده هم اگر خودش بخواهد بر توسعه و ماندگاري خودش کار مي‌کند و بايد خودش را بازسازي کند تا به روز باشد.

عضو هيات مديره خانه صنعت، معدن و تجارت ايران قاچاق را تهديدي براي کالاي ايراني دانست و گفت: بالاخره مرزهاي ما بسيار وسيع و بازار ما نيز غير قابل کنترل است. به همين دليل قاچاق بسادگي انجام مي‌شود و کالاي قاچاق به سادگي جاي خود را در بازار پيدا مي‌کند. امروزه با وجود انواع بازرسي‌ها مشاهده مي‌کنيم که به اين سادگي قاچاق صورت ميگيرد، کالاي قاچاق در همه مغازه‌ها يافت مي‌شود و مردم نيز خريداري مي‌کنند. اين در حالي است که مردم و مسوولان دايم با قاچاق مخالفت مي‌کنند و شعار جلوگيري از قاچاق مطرح مي‌شود.

وي با اشاره به برخورد نرم با قاچاق گفت: بايد از ماشينهاي صندوق مکانيزه براي کنترل خريد و فروش استفاده شود. سيستم مالياتي نيز براي کالاي قاچاق وضع شود و مسوولان نيز بايد عرضه کالاها را رصد کنند. اين در حالي است که بايد حمايت از مصرف کننده نيز داشته باشيم.

خالقي با اشاره به مباحثي که در خصوص ناياب شدن ‌لباس به ويژه خارجي مطرح مي‌شود گفت: حدود يک سال است اجازه ورود به لباس‌هاي خارجي نمي‌دهيم، اما کافي است به بازار سر بزنيد و آمار بگيريد. آنگاه متوجه مي‌شويد که بخش قابل توجهي از لباس‌هاي موجود در بازار خارجي است. آيا کسي مي‌تواند بگويد که اين لباسهاي خارجي از کجا وارد بازار شده است؟

‌وي با اشاره به اينکه ‌سيستم اداري و نظام مالياتي به سادگي بر توليدکننده نظارت دارند گفت: آيا همين نظام‌هاي نظارتي مي‌توانند بر اصناف و کسبه کنترل مناسب داشته و از فروش کالالي قاچاق جلوگيري کنند؟ قطعا اين توانايي وجود ندارد.

‌ عضو هيات مديره خانه صنعت، معدن و تجارت ايران با اعلام اينکه وضعيت توليد کننده‌ها مشخص است گفت: متاسفانه برخي کم لطفي‌ها به توليد صورت مي‌گيرد که اگر هم توليدکننده بخواهد، نمي‌تواند کالاي خوب توليد کند. وقتي مواد اوليه خوب، دستگاه خوب، نيروي کار مجرب،‌ سرمايه در گردش مناسب و ديگر امکانات را در اختيار توليدکننده قرار دهند، مي‌تواند محصول خوب توليد کند، ولي وقتي مواد اوليه را گران مي‌دهند، امکان تهيه ماشين آلات مناسب نيست، سرمايه در گردش نداريم و کالاهاي قاچاق به سادگي بازار را تسخير مي‌کند، يک توليد کننده ناچار مي‌شود محصول نامرغوب توليد کند تا هزينه‌ها پايين بيايد و بتواند کالايش را در بازار عرضه کند.

وي نظارت قواي قضاييه و مجريه را نامناسب توصيف کرد و گفت: در بحث اجرا هنوز استراتژي بلند مدت براي حمايت از کالاي ايراني نداريم چرا که سياست‌هاي سياسي، اقتصادي و اجتماعي به سرعت تغيير مي‌کند. يک روز وارد تحريم مي‌شويم، بعد وارد برجام مي‌شويم و دوبار تحريم آغاز مي‌شود. در اين شرايط کدام توليد کننده و فعال اقتصادي مي‌تواند در اين شرايط برنامه‌ريزي مناسب داشته باشد.

خالقي از ديپلماسي بين المللي انتقاد کرد و گفت: هيچ کس نمي‌تواند منکر تاثيرات سياست خارجي در وضعيت اقتصادي کشور بشود. وقتي به سادگي ايران را به جنگ اقتصادي تهديد مي‌کنند و آمريکا آنچنان عليه فعاليتهاي اقتصادي ايران وارد معرکه مي‌شود و ديگر کشورها را نيز تهديد مي‌کند، نمي‌توان انتظار شکوفايي داشت.

عضو هيات مديره خانه صنعت، معدن و تجارت ايران از ضعف ديپلماسي اقتصادي خبر داد و گفت: هنوز نمي‌دانيم چه شرايطي داريم. درحالي که با تحريم‌ها بين المللي رو به رو هستيم هنوز به سازمان تجارت جهاني WTO وصل نشديم. نتيجه آنکه هنوز براي واردات کالاي ايراني به بازارهاي جهان، تعرفه مناسب نداريم و تعرفه‌هاي تجاري ايران بالا است چون عضو سازمان تجارت جهاني نيستيم و همه اينها به نداشتن استراتژي اقتصادي و راهبرد سياست خارجي باز مي‌گردد.


مردم با خيال راحت سپرده‌گذاري کنند

عضو کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي، هدف دشمنان را از ايجاد شايعاتي مبني بر ورشکستگي بانک‌ها را تنها برهم زدن جو رواني جامعه دانست.

احمد انارکي محمدي، در گفت‌وگو با ايلنا، عنوان کرد: متاسفانه اعمال تحريم‌ها از سوي کشورهاي صاحب قدرت همراه با جهش به يک‌باره نرخ ارز، تاثيرات منفي بر اقتصاد کشور گذاشت که همدلي مردم و مسئولان، باعث شد آرامش نسبي به اقتصاد کشور بازگردد و نقش سوداگران کمرنگ‌تر شود. انارکي محمدي از مردم خواست نسبت به انتشار شايعات هوشمندانه برخورد کنند؛ زيرا عملکرد دولت و دستگاه‌هاي نظارتي در حفاظت از سپرده‌هاي مردم در بانک‌ها و نظام بانکي، کاملا مشخص بوده و قطعا جاي هيچگونه نگراني نيست.

قانون اساسي مبناي نظريه دولت است

رئيس سازمان امور اداري و استخدامي‌کشور گفت: ايران کشوري است که مباني حقوقي اداره جامعه را از ابتداي انقلاب دارا بود. ما قانون اساسي را داريم که تکاليف و وظايف دستگاه‌هاي مختلف را مشخص کرده است و بر همين مبنا مي‌توانيم به مفهوم کاربردي نظريه دولت بپردازيم.

به گزارش ايرنا، جمشيد انصاري در پنل « واکاوي نظريه‌هاي دولت از منظر تئوري و عمل »، دومين کنفرانس حکمراني و سياستگذاري عمومي‌گفت: جمهوري اسلامي‌نظامي‌حاکميتي با ويژگي‌‌هايي خود است و داراي مباني نظري است که آن را اداره مي‌‌کند. در اين نظام فقه و سياست موثر است.

ساخت هزار واحد مسکوني براي ايتام

تفاهم‌نامه احداث هزار واحد مسکوني براي خانواده‌هاي ايتام ميان سازمان برنامه و بودجه و کميته امداد امام خميني (ره) امضا شد.به گزارش تجارت به نقل از فارس، در اين جلسه نوبخت اظهار داشت: دو نظريه در باب کمک به محرومان وجود دارد، يکي اينکه با فضاي مثبت اقتصادي شاهد بهتر شدن وضعيت اين اقشار باشيم و نظريه دوم اينکه از منظر توسعه و با چرخيدن چرخ اقتصاد اوضاع مردم خوب شود.

وي افزود: قطعاً زندگي کنار مترو و سايبان خيابان‌ها که در برخي کشورها مشاهده مي‌شود، الگوي ما نيستند، بلکه الگوي ما حضرت علي (ع) و ديدگاه‌هاي امام راحل است.

تأمين ارز متقاضيان در هفته‌هاي پيشِ‌رو

بانک مرکزي در واکنش به تصويب طرح يک‌فوريتي پرداخت علي‌الحساب سود و ماليات خريد و فروش ارز اعلام کرد اين بانک تلاش مي‌کند با تأمين ميزان بيشتري از ارز مورد نياز متقاضيان در هفته‌هاي پيشِ‌رو، نسبت به پرداخت مابه‌التفاوت حاصله اقدام کند. به گزارش خبرگزاري تسنيم، روابط عمومي‌بانک مرکزي اعلام کرد؛ به‌دنبال تصويب طرح يک‌فوريتي پرداخت علي‌الحساب سود و ماليات خريد و فروش ارز اولاً اين مصوبه در صورت تصويب شوراي محترم نگهبان به قانون تبديل خواهد شد. ثانياً بانک مرکزي به‌علت حساسيتي که نسبت به تأثيرات انتشار پول پرقدرت در نقدينگي دارد هرگونه پرداخت را موکول به تحقق سود خواهد کرد، لذا بانک مرکزي تلاش مي‌کند با تأمين ميزان بيشتري از ارز مورد نياز متقاضيان در هفته‌هاي پيشِ‌رو و درحد ميزان تحقق، نسبت به پرداخت مابه‌التفاوت حاصله اقدام کند.

معاون استاندار:

معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استانداري کرمانشاه با بيان اينکه مردم قضاوت کننده بيانيه برخي احزاب هستند تاکيد کرد: منافع و آرامش استان مهمترين امر براي مديريت استان بوده است.

محمد ابراهيم الهي تبار در نشست خبري استاندار و معاونين با رسانه‌ها در پاسخ به سوالي در مورد بيانيه احزاب اصلاح طلب استان تصريح کرد: جريانات سياسي اظهار نظر مي‌کنند و مردم هم قضاوت کننده خواهند بود.

وي گفت: در دولت‌هاي نهم و دهم افراد زيادي بدون ضابطه بکارگيري شدند که از ستادهاي انتخاباتي و مناطق مختلف بودند.اين اقدام، موجب شد که از دولت تدبير و اميد نيز انتظار اين بکارگيري‌ها به وجود بيايد اما دولت أين کار را نکرد.

معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استانداري کرمانشاه ادامه داد: اين انتظارات همچنان وجود دارد اما تاکنون استان استخدام بدون ضابطه‌اي نداشته است با اين تفاسير مردم نسبت به أين بيانيه‌ها قضاوت کننده و تعيين کننده جايگاه آن هستند.

الهي تبار اظهار داشت: برخي دوستان در تماس‌هايي اعلام کرده‌اند که در صدور اين بيانيه نقشي نداشته‌اند از اين بيانيه نبايد تلقي سهم خواهي احزاب را داشت. احزاب نقدهايي دارند و اين طبيعي است.

وي بيان داشت: با احزاب سياسي نشست داريم و نظرات را دريافت مي‌کنيم. از مشورت احزاب در مسائل استان استفاده مي‌کنيم.

وي افزود: منافع و آرامش استان مهمترين هدفي بوده که مديريت استان آنرا در پيش گرفته است و آنچه مهم بوده حرکت استان در مسير توسعه بوده است.

معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استانداري کرمانشاه تصريح كرد: در انتصابات مجموعه استانداري استان، ۶۷نفر بکارگيري شده‌اند که از اين تعداد ۷نفر از بانوان بوده و فقط ۵نفر خارج از سازمان بکارگيري شده اند. ۱۰نفر از اين ۶۷نفر، از مذاهب مختلف بوده اند.

الهي تبار خاطرنشان ساخت: از ابتداي دولت تدبير و اميد، تعداد کانون‌هاي صنفي از ۱۰کانون به ۱۸کانون رسيده و تعداد احزاب سياسي نيز از ۱۳ حزب به ۴۰حزب افزايش داشته است.

وي گفت: در حوزه امنيتي به لحاظ شرايط همسايگي استان کرمانشاه يا دو استان آلوده کشور همسايه، با اشراف اطلاعاتي مجموعه نيروهاي امنيتي در استان و تلاش و پيگيري شوراي تامين منتج به أين شده که مشکل امنيتي خاصي در استان نباشد و تمام جريانات در حال رصد مي‌باشند.

وي بيان داشت: در مورد جرائم، استان توانسته با کنترل‌هايي که انجام شده نسبت به ميانگين کشوري وضعيت بهتري داشته‌ايم و در برخي جرائم که افزايشي بوده متاثر از فضاي کشور بوده است.

معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استانداري کرمانشاه ادامه داد: در حوزه مسائل اجتماعي، ۵آسيب مورد نظر بوده که در حاشيه نشيني ۱۴محله در استان هدف قرار گرفته‌اند و دفاتر تسهيل گري نيز با گامهاي ۵گانه در حال فعاليت هستند. ۶مرکز خدمات بهداشتي در اين مناطق تجهيز مي‌شود و بهزيستي نيز ۲۷۲ميليون تومان اعتبار اختصاص داده است.

وي گفت: شهرداري کرمانشاه نيز ۲۵ميليارد و سيصد ميليون تومان اعتبار در مناطق حاشيه نشين براي زيباسازي اختصاص يافته است. ورزش و جوانان استان نيز ۸۰,زمين ورزشي را در روستاها و ۱۳زمين فنس کشي شده در مناطق حاشيه تدارک ديده و آموزش و پرورش نيز با اعتبار ۳ميليارد و۷۰۰ ميليون توماني، ۷۹کلاس را هوشمند خواهد کرد.

وي افزود: 2 ميليون و پانصد هزار ليتر سوخت به مرزنشينان اختصاص يافته که مقدمات کار انجام شده و در ابتداي مزايده قرار دارد. خانوارهاي مرزنشين شناسايي شده اند. در مزايده در شرايط مساوي اولويت با بومي‌ها و تعاوني‌ها خواهد بود.

معاون اقتصادي استانداري کرمانشاه:

امسال 60 واحد توليدي را

کد "احيا" شدند

معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري کرمانشاه از احياي 60 واحد توليدي راکد استان در سال جاري خبر داد.

دكتر هدايت حاتمي‌در جمع خبرنگاران بيکاري و تورم بالا را دغدغه‌هاي اصلي تيم اقتصادي استان عنوان کرد وافزود: متاسفانه در سه سال گذشته نرخ تورم استان از ميانگين کشور فاصله گرفته و بيشتر شده است و اين امر با توجه به وضعيت بيکاري، فشار مضاعفي را بر مردم استان ايجاد کرده بود.

وي افزود: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته از نيمه دوم سال جاري شاهد روند نزولي نرخ تورم دراستان هستيم، هرچند هنوز هم نرخ تورم استان بالاتر از ميانگين کشور است، اما اميدواريم اين روند کاهشي ادامه پيدا کرده و به پايين تر از ميانگين کشور برسيم.

دكتر حاتمي‌بيکاري را نيز از دغدغه‌هاي جدي مسئولان استان عنوان کرد و افزود: دراين زمينه نيز برنامه‌ها در چهار محور بهبود فضاي کسب و کار، ايجاد زيرساخت‌هاي قانوني در حوزه اقتصادي، احياي واحدهاي راکد و جلب و جذب سرمايه‌هاي جديد تعريف شده است.

وي به برخي آمارهاي اقتصادي استان در 10 ماهه امسال هم اشاره کرد و افزود: در سال جاري 2.4 ميليارد دلار صادرات از مرزهاي استان داشته‌ايم که رشد 50 درصدي را نشان مي‌دهد و در حال حاضر رونق خاصي در مرزها و بازارچه‌هاي استان وجود دارد.

معاون هماهنگي اموراقتصادي و توسعه منابع استانداري کرمانشاه به تقويت زيرساخت‌هاي گمرک در مرزهاي استان نيز اشاره کرد وافزود: قرار است امسال سرمايه گذاري 30 ميليارد توماني جهت ساماندهي مرز پرويزخان صورت گيرد که قطعا تحول آفرين خواهد بود.

دكترحاتمي‌با اشاره به تشکيل 40 جلسه شوراي اشتغال در استان در سال جاري، گفت: تاکنون 450 ميليارد تومان تسهيلات در اختيار فعالان اقتصادي استان قرار گرفته که از محل اين تسهيلات 20 هزار شغل جديد در استان ايجاد شده است.

وي با اشاره به تلاش‌هاي انجام شده براي احياي واحدهاي راکد افزود: در اين راستا امسال 60 واحد توليد راکد مجددا به چرخه توليد بازگردانده شدند.

معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار کرمانشاه با بيان اينکه فعاليت‌هاي حوزه اقتصادي استان با برنامه انجام مي‌شود، گفت: بهبود فضاي کسب و کار، ايجاد زيرساخت‌ها، احياي واحدهاي راکد و جذب سرمايه‌هاي جديد جزء برنامه‌هاي اصلي و اولويت دار حوزه اقتصادي استان مي‌باشد.

مهندس بازوند -استاندار کرمانشاه- در آيين افتتاحيه گازرساني به ۵۳ روستاي بخش مرکزي و بيلوار کرمانشاه:

همه ما مديون شهداي انقلاب اسلامي‌و دفاع مقدس هستيم

استاندار كرمانشاه گفت: همه ما مديون شهداي انقلاب اسلامي‌و دفاع مقدس هستيم.

مهندس هوشنگ بازوند در آيين افتتاحيه گازرساني به 53 روستاي بخش مركزي و بيلوار كرمانشاه اظهار داشت: يکي از تفاوت‌هاي اساسي جمهوري اسلامي‌با رژيم‌هاي گذشته، توجه خاص نظام مقدس جمهوري اسلامي‌به محرومين و روستاهاست که در سياست‌هاي کلي نظام و ابلاغ مقام معظم رهبري به سران قواي سه گانه نمود عيني دارد.

وي بيان داشت:همه ما مديون شهداي انقلاب اسلامي‌و دفاع مقدس هستيم و در چهل سالگي انقلاب اسلامي‌با قاطعيت مي‌گوييم که به گذشته خود افتخار مي‌کنيم و به آينده اميدواريم.

وي با بيان اينكه گاز از محورهاي توسعه روستاهاست از مديريت و كاركنان شرکت گاز تقدير و تشكر كرد كه که با زحمات فراوان در تکاپوي شبانه روزي براي بهره مند کردن مردم عزيز روستاها از موهبت گاز طبيعي هستند.

استاندار كرمانشاه همچنين از مهندس صفري نماينده مردم كرمانشاه در مجلس شوراي اسلامي‌تقدير كرد و گفت: ايشان بسيار دلسوزانه در مرکز پيگير مطالبات مردم کرمانشاه هستند و با تردد مستمر در ميان وزارتخانه‌ها به دنبال رفع مشکلات مردم است

مهندس بازوند -استاندار کرمانشاه- در نشست شوراي اداري سنقروکليايي :

تمايل به سرمايه گذاري و شاخص کسب و کار در استان در حال بهبود است

استاندار كرمانشاه گفت: تا اين لحظه موفق شده‌ايم که نرخ بيکاري استان را متوقف و از رشد بيشتر آن جلوگيري کنيم و تمايل به سرمايه گذاري و شاخص کسب و کار در استان در حال بهبود است.

مهندس هوشنگ بازوند در نشست شوراي اداري سنقروکليايي اظهار داشت: سرمايه گذاراني که قصد ايجاد اشتغال در حوزه سد مخزني جاميشان را دارند،در چارچوب نظام تخصيص مي‌توانند نسبت به معرفي فعاليت‌ها و شروع سرمايه گذاري اقدام کنند. اگر هم سرمايه گذاراني بيشتر از سقف تخصيص اعلام آمادگي کنند، در صورت صرفه جويي در مصارف پايين دست، اين تخصيص قابل افزايش است.

وي تصريح كرد: پاسخگويي نهايي درقبال مشکلات پروژه‌ها به مديريت ارشد و مردم استان بر عهده مديران کل است و اينکه مديران بگويند پيمانکاران کوتاهي کرده اند،پذيرفته نيست. مديران براي اين مدير شده‌اند که مشکلات را حل کنند.

مقام ارشد استان بيان داشت: آزادراه‌ها بر اساس قانون بايد با مشارکت بخش خصوصي احداث شوند اما نحوه و مقدار اين مشارکت با نظر وزير راه و شهرسازي تعيين مي‌شود و پيشنهاد دولت عبور آزادراه همدان کرمانشاه از مسير سنقر بود اما مجلس آن را به اسدآباد تغيير داد که ما نيز طبيعتا موافق اين موضوع نيستيم و در حال تدوين پيشنهادي براي امور زيربنايي دولت برلي بزرگراه سنقر- بيستون هستيم و سرمايه گذار آن را هم پيدا کرده ايم. استاندار كرمانشاه همچنين گفت: نظام مقدس جمهوري اسلامي‌به رأي مردم عزيز ارج مي‌نهند و هميشه همدلي مطلوبي بين ملت و رهبر برقرار بوده است و بسيج يعني مشارکت مردم در توسعه و سازندگي کشور و به همين خاطر بسيج از دستاوردهاي عظيم انقلاب است. نماينده عالي دولت در استان ادامه داد: عزم و خودباوري ملت ما ريشه در فرهنگ ايثار و شهادت دارد و بن مايه آن در فرهنگ عاشورا و فاطمي‌است. مهندس بازوند اظهار داشت: از زمان پيروزي انقلاب اسلامي‌تاکنون ۱۷۲ سد توسط فرزندان و مهندسين ايراني ساخته شده است که افتخار عظيمي‌در حوزه عمراني و زيربنايي به شمار مي‌رود. وي همچنين گفت: انصافا جناب آقاي حسيني کيا نماينده محترم مردم شريف سنقروکليايي به شدت و جديت باتمام توان درحال رايزني و پيگيري براي طرح‌هاي عمراني شهرستان به ويژه آزادراه سنقر هستند از حاج آقا صفدري -امام جمعه محترم سنقر،- که پيگير مطالبات مردم هستند و هميشه با ادبيات و لحن مثبت از خدمات دولتمردان و خادمين مردم قدرداني کرده و باعث دلگرمي‌أنها شده اند، تشکر مي‌کنم. استاندار كرمانشاه در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به زلزله سال گذشته در استان افزود: زلزله آبان ۹۶يک بحران ملي بود که تبديل به يک اهرم براي وحدت و انسجام ملي شد و پرچمدار اين وحدت ملي نيز شخص مقام معظم رهبري بود که باحضور و پيام دلگرم کننده خودزمينه را فراهم کردند که از زلزله يک فرصت براي استان ساخته شود وي همچنين با اشاره به تلاش‌هاي در حال انجام براي كاهش نرخ بيكاري در استان تصريح كرد: تا اين لحظه موفق شده‌ايم که نرخ بيکاري استان را متوقف و از رشد بيشتر آن جلوگيري کنيم و تمايل به سرمايه گذاري و شاخص کسب و کار در استان در حال بهبود است.

مهندس بازوند تصريح كرد: فرمايش مقام معظم رهبري از اينکه «کرمانشاه، چهره زيباي ايران اسلامي‌است» بايد محور برنامه‌هاي ما باشد و همه تلاش کنيم اين چهره زيبا را بر اساس برداشت و حوزه کاري خود به مردم کشور و حتي دنيا معرفي کنيم زيرا کرمانشاه استاني باظرفيت و ثروتمند است و اگر فرصت سوزي کنيم، بايد در قيامت پاسخگو باشيم.

ديدار با خانواده معظم شهدا، ملاقات مردمي، کلنگ زني مجتمع گردشگري حاشيه سد جاميشان، افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت شهري و شرکت در شوراي اداري شهرستان محورهاي برنامه‌هاي مهندس بازوند در سفر به سنقروکليايي است.