بانک جهانی برای سال 2016 اعلام کرد:
بانک جهانی پیش بینی کرد اقتصاد ایران در سال جاری میلادی رشد ۵.۸ درصدی را تجربه کند و صادرات نفت ایران در این سال ۷۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
به گزارش تسنیم، بانک جهانی در نخستین گزارش خود از اقتصاد جهان که در سال 2016 منتشر شده است پیش بینی کرد رشد اقتصادی ایران در این سال به 5.8 درصد برسد. این گزارش موسوم به «دورنماهای اقتصادی جهان» همچنین رشد اقتصادی ایران در سال 2015 را 1.9 درصد برآورد کرده است که با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور و افت شدید قیمت نفت غیر واقعی به نظر می رسد.
بانک جهانی در بخش دیگری از گزارش خود با پیش بینی برداشتن تحریم‌ها علیه ایران در ماه‌های ابتدایی سال 2016 پیش بینی کرده است صادرات نفت ایران در این سال 500 تا 700 هزار بشکه در روز افزایش یابد و این کشور سهم 4 درصدی در تامین مصرف نفت جهان بدست می آورد.
بر این اساس تولید نفت ایران نیز که در سال 2015 بالغ بر 2.8 میلیون بشکه در روز بوده است به 3.3 تا 3.5 میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت. این نهاد بین المللی رشد اقتصادی ایران در سال 2017 میلادی را نیز 6.7 درصد پیش بینی کرده است. بر اساس پیش بینی بانک جهانی رشد اقتصادی جهان در سال 2016 نیز به 2.9 درصد خواهد رسید. کشورهای در حال توسعه رشد 4.8 درصدی را در این سال تجربه خواهند کرد.

رحلت شهادت گونه مرحوم آیت الله حاج آقای مصطفی خمینی در آبان ماه سال ۱۳۵۶ موجی از بیداری را در جامعه مذهبی و دینی ایران بخصوص در حوزه های علمیه و بازاریان پدید آورد و به همین جهت مجالس یادبود متعددی در شهرهای مختلف برگزار شد و دوباره نام و یاد مرجع تبعیدی ملت ایران یعنی حضرت آیت الله العظمی خمینی را در دل ها زنده کرد، از این رو رژیم سفاک پهلوی در پی مقابله با این جریان بیداری، پدید آمده برخاست و طبق اسناد مرکز انقلاب اسلامی در اواسط دی ماه ۱۳۵۶ پیک دربار، نامه ای ممهور شده را به وزیر اطلاعات و جهانگردی می رساند، داریوش همایون وزیر اطلاعات نیز این نامه را جهت درج به روزنامه اطلاعات می سپارد.

سناتور مسعودی صاحب امتیاز روزنامه پس از مطالعه نامه، آن را تند و تحریک آمیز می بیند و برای اطمینان بیشتر با وزیر اطلاعات و نخست وزیر مذاکره می کند و متوجه می شود برخی از مفاد این مقاله تند و تحریک آمیز با نظرمستقیم شخص شاه بوده و بالاخره در روز ۱۷ دی ماه مقاله ای با عنوان «ایران و استعمار سرخ و سیاه» به قلم مستعار «احمد رشیدی مطلق» در صفحه ۷ روزنامه اطلاعات به چاپ می رسد.

در این مقاله سخنان توهین آمیز شاه نسبت به روحانیت که قبلاً چندین بار مطرح کرده بود، مجدداً‌ توسط نویسنده مقاله تکرار شده بود و در حقیقیت کوشیده بود تا حزب کمونیست توده و روحانیت را به عنوان استعمار سرخ و سیاه معرفی کند وآنها را همدست یکدیگر توصیف و علاوه بر اینها توهین هایی هم به مرجعیت شیعه یعنی آیت الله العظمی خمینی که به نجف اشرف تبعید شده بودند، کرده بود.

عصر روز هفدهم دی ماه که روزنامه اطلاعات به قم می رسد، طلبه ای جوان این مقاله را می خواند و بلافاصله به منزل آیت الله یزدی که شب ها روضه داشتند، می رود و با صدایی بلند و آتشین حاضران در مجلس روضه را در جریان این توهین قرار می دهد که بلافاصله آیت الله یزدی به منزل حضرت آیت الله حسین نوری همدانی می رود تا با معظم له در این خصوص صلاح و مشورت کند.

حضرت آیت الله نوری همدانی بلافاصله در همان شب تعدادی از علماء و بزرگان حوزه را از جمله حضرات آیات عظام: علی مشکینی، وحید خراسانی، مکارم شیرازی، جعفر سبحانی، محمد مؤمن،‌ محمد محمدی گیلانی، حسن طاهری خرم آبادی برای جلسه ای فوری و مهم دعوت می کند و همگی در منزل ایشان مجتمع می شوند و پس از بحث و بررسی فراوان تصمیم می گیرند که در اعتراض به این حرکت توهین آمیز رژیم شاه،‌ روز هجدهم دی ماه، همه دروس را تعطیل کنند و در روز ۱۹ دی ماه نیز آقایان اساتید حوزه در درس ها به این موضوع پرداخته و مخالفت خود با مفاد این مقاله را اعلام نمایند.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی در این زمینه می فرمایند: «پس از انتشار مقاله، یعنی شب ۱۸ دی، اساتید حوزه علمیه قم در منزل اینجانب اجتماع کردند تا تصمیمی در این مورد گرفته شود که چه باید کرد، بعد از صحبت های زیاد، مدرسان حوزه تصمیم گرفتند درس ها و مباحث حوزه را تعطیل کنیم و در مقابل رژیم شاه، عکس العمل شدید نشان دهیم و به هر قیمتی که هست سخت مقاومت کنیم.

البته مدرسان و استادان حوزه برای تأثیر پذیری بیشتر کار، قرار گذشتند تا مراجع تقلید نیز در اقدامی هماهنگ، درس های خارج خود را تعطیل کنند، بر این اساس مراجعی چون: شیخ مرتضی حائری، سید محمد رضا گلپایگانی، سید کاظم شریعتمداری، سید شهاب الدین نجفی مرعشی و میرزا هاشم آملی (رحمهم الله) با تعطیل کردن درس ها موافقت و استادان و مدرسان و طلاب و مردم قم را دراین حرکت همراهی و هدایت کردند» .

طبق آنچه در تاریخ و اسناد انقلاب اسلامی آمده است، صبح روز یکشنبه ۱۸ دی ماه طلاب با تجمع در میدان آستانه حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) به سردادن شعارهایی چون«درود بر خمینی» و «مرگ بر این حکومت یزیدی» پرداختند که نیروهای پلیس به آنها حمله کرده و در صدد متفرق کردن آنها بر آمدند.

در این هنگام مردم وطلاب به صورت خود جوش به بیت مرجع بزرگ شیعه حضرت آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی پناه می برند و حیاط منزل ایشان و اطراف آن پر از جمعیت انقلابی و خشمیگن می شود.

حضرت آیت الله العظمی گلپایگانی در جمع معترضین به ایراد سخن می پردازند و سخنرانی خود را با آیه «إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعونَ » شروع می کنند و با قرائت این آیه به کنایه از اینکه ما برای مرگ و شهادت آماده هستیم، جمعیت بسیار به گریه می افتند و فضای بسیار حزن آلودی ایجاد می شود، به طوری که طلاب و مردم آماده فدا کردن جانهایشان می شوند.

آیت الله العظمی گلپایگانی در ادامه می فرمایند: «اینها به ایشان (آیت الله خمینی) توهین نکردند، به ما توهین کردند، چرا که در حقیقت آنها می خواستند بگویند آن آقا (آیت الله خمینی) با ما مخالف است و معنای حرفشان این است که ما با اینها (رژیم شاه) موافق هستیم، در حالی که چنین نیست، ما از گذشته با رژیم مخالف بوده ایم، الآن هم مخالف هستیم و در آینده هم مخالف هستیم، اینها اشتباه می کنند و دارند راه را بیراهه می روند، اینها فکر می کنند ما دیگر سکوت کرده ایم و چیزی نخواهیم گفت و دست بر می داریم، اینها باید بدانند که اگر سر نیزه را حتی زیر گلوی ما بگذارند، ما حرفمان را می زنیم!»

این حرکت تجمع در بیوت مراجع ادامه پیدا می کند و عصر همان روز ۱۸ دی ماه طلاب و مردم انقلابی قم در حسینیه آیت الله العظمی مرعشی نجفی مجتمع می شوند و این مرجع بزرگ و عالی مقام نیز با گریه و ناراحتی بسیار از انتشار این مقاله توهین آمیز اعلام انزجار کرده و خطاب به رژیم شاه می گویند: «چرا شما یک پدر داغدار را مورد اهانت قرار دادید؟!‌... خدا می داند از وقتی که این جریان را شنیده ام، دچار چشم درد شده ام (کنایه از شدت تالمات و گریستن).

در غروب همان روز، نماز جماعت با شکوه تظاهر کنندگان به امامت آیت الله حاج شیخ مرتضی حائری فرزند موسس حوزه علمیه قم در مسجد اعظم برگزار شد و پس از آن به شعارهای کوبنده ای همانند «مرگ بر حکومت پهلوی» ، «درود بر خمینی»، "مرگ بر این حکومت یزیدی" پرداختند و البته هنگام خروج، از مسجد درگیری هایی با پلیس داشتند ولیکن همه اینها مقدمه ای بر قیام ۱۹ دی قم شد.

از صبح روز ۱۹ دی بازار قم یکپارچه تعطیل شد و مردم قم به سوی مسجد اعظم حرکت کردند و مجدداً طلاب و مردم به هم پیوسته و در حمایت از آیت الله العظمی خمینی به تظاهرات پرداختند و جمعیت خشمگین مجدداً به سوی بیوت مراجع عظام تقلید در حرکت شدند.

در این روز جمعیت ابتدا به بیت آیت الله العظمی میرزا هاشم آملی رجوع کرده و ایشان نیز طی بیاناتی از مقاله منتشره اعلام بیزاری کرده و از شخصیت آیت الله خمینی تجلیل می کنند، پس از آن جمعیت طلاب و معترضان، به درب خانه علامه طباطبایی صاحب تفسیر گرانقدر المیزان می آیند و ایشان نیز با وجود بیماری جسمی، طی سخنان کوتاهی مقاله روزنامه اطلاعات را محکوم می کنند و از تظاهر کنندگان اعلام پشتیبانی می نمایند و آنگاه از آیت الله یزدی که همسایه ایشان بودند، تقاضا می کنند برای تظاهر کنندگان سخنرانی نمایند.

در ادامه این اعتراضات، جمعیت به سوی خانه آیت الله مکارم شیرازی حرکت می کنند و سپس به اتفاق ایشان به مدرسه امام امیرالمؤمنین (ع) که فضا و گنجایش بیشتری داشت، می روند و معظم له نیز طی بیانات مهمی هشدار دادند که این اهانت، تنها به آیت الله خمینی نیست، بلکه به همه مقدسات و همه روحانیت توهین شده است، لذا باید از هر گونه جدایی و تشتت بپرهیزیم، اگر بناست زنده بمانیم همه زنده بمانیم و اگر بناست بمیریم، باید همه بمیریم!‌

پس از آن تظاهر کنندگان به منزل آیت الله وحید خراسانی می روند و در آنجا نیز معظم له طی بیاناتی انتشار مقاله روزنامه اطلاعات را محکوم کرده و آن را «نوشته ای پلید» می نامند.

در ادامه این حرکت ها، طلاب تصمیم می گیرند که بعد از ظهر به دیدار آیت الله حسین نوری همدانی بروند و انقلابیون تدارک بیشتری می کنند به طوری که تمام کوچه بیگدلی را از روی پشت بام ها بلندگو کشی می نمایند و بعد از ظهر روز ۱۹ دی ماه هزاران نفر از طلاب، فضلا و مردم انقلابی قم در بیت آیت الله نوری همدانی و سرتاسر کوچه ایشان تجمع می کنند که بزرگترین این تجمع ها محسوب می شود و حضرت آیت الله نوری همدانی نیز سخنرانی بسیار طوفنده ای علیه رژیم شاه ایراد می کنند و نام آیت الله العظمی خمینی را در سخنان خود طوری مطرح می کنند که شور و هیجان، تمام جمعیت را دربرمی‌گیرد. این جمعیت انبوه و خشمگین پس از شنیدن سخنرانی مهیج حضرت آیت الله نوری همدانی به سمت منزل آیت الله سلطانی طباطبایی حرکت می کنند که در سر چهار راه بیمارستان،‌ مأموران مسلح رژیم به تظاهر کنندگان حمله می کنند و عده ای به شهادت می‌رسند و عده زیادی مجروح می شوند و بسیاری از مردم به مدارس علمیه پناه می برند و بالاخره تا پاسی از شب، خیابانهای صفائیه، حجتیه و ارم قم صحنه درگیری نیروهای نظامی با مردم بود که آمار شهداء و مجروحین روشن نیست، گرچه روزنامه اطلاعات آمار کشته ها را ۶ نفر و آمار زخمی ها را ۸ نفر اعلام کرد ولیکن حضرت آیت الله العظمی خمینی در پیامی که به همین مناسبت خطاب به ملت ایران از نجف اشرف صادر کردند، به این جنایت رژیم شاه اشاره کرده و مرقوم فرمودند که شاه، جمعیت بی گناه فراوان، از جوانان حوزه علمیه و متدینین غیور شهر مذهبی قم را در خاک و خون کشید، و به قتل رساند و تا کنون آمار آنها در دست نیست و مقتولین را از هفتاد تا سیصد، تا حال گفته اند و عدد مجروحین را خدا می‌داند!

آنچه گفتیم شمّه ای از قیام ۱۹ دی مردم و طلاب حوزه های علمیه قم در سال ۱۳۵۶ بود که سر آغاز انقلاب اسلامی ملت ایران گردید و پس از آن چهلم های شهداء در شهرهای مختلف کشور به جریان افتاد و قیام مردم تبریز و دیگر شهرها و در نهایت وارد شدن تمام ملت ایران در صحنه انقلاب اسلامی بود که بحمد الله این نهضت همچنان ادامه دارد و ایران اسلامی بر عهد و پیمان خود با امام خمینی، ثابت قدم و استوار است و در سایه رهبری های مقتدرانه رهبر بزرگوار و مقام معظم ولایت فقیه بر ادامه راه شهداء و امام شهداء رضوان الله علیهم اجمعین مصمم است، بعون الله تعالی.

مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی (رض)

خادم القرآن مرتضی نجفی قدسی

هومن جعفری
1.روزگاری سفرای بزرگترین کشورهای اروپایی ایران را ترک کردند. کشورهایی که با آنها بیشترین مبادلات تجاری، بازرگانی و انسانی را داشتیم. بیشترین جمعیت ایرانیان خارج از مرزهایمان را پیششان داشتیم. دو یا سه بار رفتند و بعد هم برگشتند. زندگی ادامه یافت. بی آنها و حضورشان در تهران زیستیم. برگشتند. مبادلات ادامه یافت. زیستن ادامه یافت.

حالا جیبوتی و عربستان ترکمان کرده اند. شاید سودان. شاید اردن و دو سه کشور از همین دست. تهدیدمان کرده اند به قطع ارتباط یا تعداد کمتر کارمندان سفارت. غیبتشان هیچ ارزشی ندارد. هیچ تاثیری و هیچ نگرانی خاصی. می روند و بر می گردند. روزگاری ایران را بزرگترین کشورها تهدید می کردند و حالا که ما با آنها بر سر یک میز نشسته ایم و در دیپلماسی، پایاپای با آنها قرارداد امضا کرده ایم، حضرات شیخ نشین جنوبی و دوستان شان را این کار خوش نیامده. نیامده باشد. برای کداممان مهم است؟ قطع ارتباط با این کشورها برای ما چه ترسی دارد؟ چه واهمه ای؟ چه از دست می دهیم؟ هیچ. نه پیوند عاطفی داریم، نه رابطه تجاری قدرتمند و نه اشتراک یا ارتباطی. سالهاست در زمین مقابل ما توپ می زنند!

نشانه ها را جدی بگیریم. ببینیم که دیپلماسی دارد ما را تا کجا می برد. ببینیم تندروی ما را چگونه معرفی می کند. دو گزینه واضح پیش روی خودمان داریم. دیپلماسی و گفتگو در یک سمت که ما را تبدیل می کند به شکافنده رابطه سنتی آمریکا با تمام متحدانش در منطقه (از عربستان و ترکیه بگیرید تا رژیم صهیونیستی) و تندروی خاصه از نوع بالا رفتن از دیوار سفارتخانه های مختلف، تبدیلمان می کند به سمبل ترس. یادمان باشد حتی در این عصر داعش هم هستند رسانه هایی که اصرار دارند ایران پشت همه این ترس ها قرار دارد.

2. دو ماه پیش گزارش دستگاه اطلاعاتی آلمان در باره ابعاد جاه طلبی های امنیتی یا ضد امنیتی حاکمان کم تجربه عربستان در میان حیرت همگان منتشر شد چه معمولا و در هر سال، دستگاه های اطلاعاتی غرب گزارش هایی در مورد ابعاد تروریستی برنامه های توسه طلبانه ایران منتشر می کردند که در یک جمله این بود : حمایت مالی از تروریست ها در تمام دنیا! این خلاصه گزارش هایی بود که در مورد ایران منتشر می شد اما امسال انگار تصمیم گرفته بودند چیزی متفاوت منتشر کنند.

دستگاه اطلاعاتی آلمان به صراحت نسل جدید، کم تجربه و از همه مهمتر ماجراجو و تازه به قدرت رسیده حکومت عربستان را به در سر داشتن تفکرات خطرناک متهم می کرد. کمی بعد از آن بود که عربستان تصمیم گرفت تا نقش آمریکا را بازی کند. ائتلاف بین المللی تشکیل دهد. در نقاط مختلف دنبال خرید نفوذ باشد و بکوشد تا تمام سرمایه و توان خود را روی مهار ایران پیاده کند. اولین نشانه ها بسیار زود به نمایش گذاشته شدند. حمله به عزاداران شیعه در آذربایجان و بعد قتل عام باورنکردنی شیعیان نیجریه. نیجریه از کی در ائتلاف عربسان برای خود جایی یافت؟ زمانش شاید خیلی دقیق نباشد اما اولین رونمایی رسمی از اتحاد این دو در اجلاس اوپک رخ داد. جایی بین حمله به شیعیان در آذربایجان و حمله به شیعیان در نیجریه، اجلاس اوپک برگزار شد. نیجریه به عنوان سخنگوی نیابتی عربستان، قبل از ورود زنگنه، علیه سیاست های نفتی ایران دست به اعتراض زد و بلافاصله هم پاسخ خود را از زنگنه دریافت کرد. حمله به شیعیان در نیجریه کمی بعد رخ داد. از آن روز بود که فهمیدیم در نیجریه هم باید با عربستان بازی کنیم.

3. اتفاقات چند هفته اخیر همان روندی را نشان می دهد که دستگاه اطلاعاتی آلمان هشدارش را داده بود. اینکه عربستان تصمیم دارد تا به هر هزینه ای، توافق برجام را متوقف کند. فهرستی از تمام اتفاقاتی را که قابلیت اثرگذاری روی برجام را داشته اند و در این یکی دو ماه اخیر رخ داده اند مرور کنید تا متوجه تقسیم وظایف دقیق بین عربستان و اسراییل شوید. اسراییل توان خود را روی کنگره گذاشته تا با متمم ها، لایحه ها و قوانین بحث برانگیزی مثل قانون جدید مهاجرت و همچنین قانون جدید شفافیت مالی تروریسم! عربستان هم در این مدت بارها و بارها کوشیده تا ایران را در زمین های مختلف درگیر کند. در آذربایجان، اجلاس اوپک، نیجریه و بعد بر سر ماجرای اعدام شیخ نمر و اتفاقات رخ داده در تهران و مشهد.

پاسخ جمهوری اسلامی ایران و همچنین آمریکا، پرهیز از ورود به مناقشه هایی بوده که این دو کشور ماجراجو ایجاد کرده اند. کوشیده اند تا با خویشتن داری و همچنین با اعتدال تصمیم بگیرند، واکنش نشان دهند و برجام را پیش ببرند. اینکه جان کری در اوج فشارها و تنش ها تاکید می کند تا اجرایی شدن برجام چند روزی بیشتر باقی نمانده بی دلیل به افزایش فشارهای وارده بر دو کشور نیست.

4-هر چه اسراییل و عربستان بیشتر بر آمریکا و ایران فشار بیاورند، منافع مشتکر این دو کشور به هم نزدیک تر می شود. هر چند ایران بسیار خویشتن دارانه، وسوسه ایجاد رابطه همه جانبه با آمریکا – رویایی که عربستان هر روز بیشتر از آن دور می شود – را پس می زند ، آمریکا روز به روز بیشتر در پی ایجاد نظمی نوین در منطقه با محوریت ایران است. دقیقا همان اصطلاحی که استفان کینزر کارشناس برجسته روابط ایران و آمریکا و نویسنده کتاب همه مردان شاه، در یادداشت اخیرش در پولتیکو، به اوباما پیشنهاد داده. رها کردن عربستان و ایجاد یک پیوند امنیتی با ایران برای بازگرداندن ثبات به منطقه. به یمن، بحرین، سوریه، افغانستان، عراق و همچنین لبنان. عربستان با فشارهای اخیر، جایگاه خود در این نظام امنیتی جدید در منطقه را روز به روز بیشتر از دست می دهد. از همه مهمتر جمله ای است که بعد از اعدام شیخ نمر شهید، و قطع رابطه عربستان با ایران از سوی دستگاه دیپلماسی آمریکا منتشر شد. جمله ای که البته بر زبان نیامد اما در زبان یک تحلیل گر روابط آمریکا با خاورمیانه گذاشته شد. اینکه در مقابل ایران، با مسوولیت خودتان ریسک کنید. ما با شما نیستیم. این را مقایسه کنید با واکنش حمایتی تمام جانبه آمریکا و ناتو از ترکیه بعد از سرنگون کردن هواپیمای روسی.

5. تا اجرایی شدن برجام زمان زیادی باقی نمانده. این توافق نامه ایران و آمریکا را به متحد تبدیل نمی کند اما ریشه تمام اتحادهای آمریکا در منطقه را بیرون می کشد. عربستان و اسراییل از همین روست که با هر آنچه دارند وارد بازی شده اند. کلید سپری کردن این روزها در خویشتن داری است. در اعتدال. در بیان تمام انچه به آن اعتقاد داریم، با زبان خوش و با پرهیز از جنجال سازی. کمی صبر...کمی خویشتن داری و بعد ... روزگار تازه ای در این منطقه رقم خواهد خورد. به دست مردانی از دیار پارس.

6. سه کشور بزرگ منطقه که داعیه رهبری کشورهای خاورمیانه را دارند ایرانند و عربستان و ترکیه. شگفت اینکه ترکیه و عربستان چه ساده دارند نشان می دهند که فاقد بزرگترین عنصر برای رهبری منطقه هستند. صبر و به وقت لزوم خویشتن داری. ایران در حال مخابره این پیام به تمام دنیاست. آنکه بحران می آفریند ما نیستیم.

ترکیه با یک اقدام خصمانه، ناتو و روسیه را تا مرز جنگ جهانی پیش برد. عربستان با این بازی های دیوانه وار نشان داده که سکان هدایت خود را به دست رانندگانی ناشی و مست داده. ایران همچنان کارت هایش را با احتیاط بازی می کند. با احتیاط، دوراندیشی و صبر. صفت های بایسته یک رهبر.

آمريكا خواستار فشار چين به پيونگ يانگ شد
اعضای شورای امنیت سازمان ملل در جلسه فوق العاده با محکومیت اقدام کره شمالی در آزمایش هسته ای برای اعمال تحریم های جدید بر علیه این کشور به توافق رسیدند.
 سفیر انگلیس در سازمان ملل گفت، شورای امنیت این سازمان در حال بررسی اعمال تحریم‌های بیشتر علیه کره شمالی پس از انجام یک آزمایش اتمی جدید است. به گزارش خبری ورلد بولتن، ماتیو ریکرافت، سفیر انگلیس در سازمان ملل گفت: ما در حال همکاری با سایر کشورها درباره ارائه پیش نویس قطعنامه‌ای در اعمال تحریم‌های جدید علیه کره شمالی به خاطر آزمایش جدید اتمی هستیم. آمریکا، ژاپن و سایر کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل در حال بررس بر روی یک پیش نویس قطعنامه‌ای علیه کره شمالی هستند تا این کشور را بار دیگر هدف تحریم‌های خود قرار دهند. سفیر انگلیس در سازمان ملل ادامه داد: ما هنوز نمی‌دانیم چه وسیله‌ای روز چهارشنبه در کره شمالی مورد آزمایش قرار گرفته است. اما آزمایش هرنوع سلاح اتمی در این کشور نقض قوانین سازمان ملل محسوب می‌شود.دولت پیونگ یانگ اعلام کرد که یک بمب هیدروژنی را به صورت موفقیت آمیزی مورد آزمایش قرار داده است. این اقدام با خشم و تقبیح جهانی روبرو شد. شورای امنیت سازمان ملل به درخواست آمریکا و ژاپن جلسه‌ای غیرعلنی برای بررسی این آزمایش در کره شمالی ترتیب داد. یکی از مقام‌های ارشد سازمان ملل گفته که هنوز مشخص نیست چه زمانی رای گیری برای پیش نویس این قطعنامه برگزار می‌شود. در ادامه نگرانی های ایجاد شده از آزمایش بمب هیدروژنی کره شمالی ، وزیر خارجه آمریکا از چین خواست که تجارت با کره شمالی را در راستای انزوای این کشور پس از چهارمین آزمایش هسته‌ای قطع کند.به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، جان کری در جمع خبرنگاران گفت، در گفت‌وگوی تلفنی با همتای چینی‌اش اعلام کرده است که رویکرد چین در برابر کره شمالی شکست خورده است. وی ادامه داد: چین یک رویکرد خاص در قبال کره شمالی دارد و می‌خواهد این رویکرد را اجرا کند. ما در این باره توافق کردیم و به پکن با دادن فضا برای اجرایش احترام گذاشتیم. اما من در گفت‌وگو با همتای چینی‌ام به صراحت اعلام کردم که این رویکرد نتوانسته کاری به جلو پیش برد و ما نمی‌توانیم تجارت با کره شمالی را به عنوان یک مساله معمول قبول کنیم.
كارآفرينان با انتشار رنجنامه‌اي به معاون قوه قضاييه مدعي شدند:
رئیس سازمان ثبت املاک با دیدن درد دل های کارآفرینان تحت فشار از سوی بانکها اعلام کرد استفاده بانک ها از روش های تهدید و فشار علیه کارآفرینان بدهکار، غیر قانونی است و قوه قضائیه این موارد را پیگیری می کند .

به گزارش خبرآنلاین، در هفته های اخیر تعدادی از کارآفرینان کشور با انتشار رنجنامه هایی خطاب به مسئولان کشور نشان داده اند که برخی بانک ها برای وصول مطالبات خود از روش های غیرقانونی و شرخری استفاده می کنند. برخی از این کارآفرینان در سرویس مشکلات مردم هم کامنت گذاشته اند که از این ناحیه دچار مشکل شده اند.
در برنامه تلویزیونی هفته گذشته پایش، خانم احمدپور، کارآفرینی که تحت فشار بانک ها کارخانه اش تعطیل و کارگرانش بیکار شده اند، به احمد تویسرکانی رئیس سازمان ثبت و معاون قوه قضاییه شرح داد که چطور از طرف ماموران شرخر، تهدید شده است .معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هم در پاسخ به درد دل های کارآفرینان تحت فشار از سوی بانکها اعلام کرد استفاده بانک ها از روش های تهدید و فشار علیه کارآفرینان بدهکار، غیر قانونی است و قوه قضائیه این موارد را پیگیری می کند . رئیس سازمان ثبت در رابطه با اینکه آیا برخورد و کنترل فساد سخت تر است یا بیکاری و تورم گفت: برخورد با علت ساده تر از معلول است و به نظر می آید که فساد معلول بیکاری و تورم است و علی القاعده برخورد با معلول بسیار پیچیده تر است ولی برخورد در هر دو بخش نیاز به ساز و کار سیستمی دارد. اگر هماهنگی و عزم و اراده باشد برخورد با هر دو پدیده خیلی مشکل نیست. به نظر من برخورد با فساد و زمین خواری سخت تر می تواند، باشد. تویسرکانی گفت : همواره تأکیدمان بر این بوده تا در درجه اول این
دستگاه ها از دید قانونگذار به منزله صاحب خانه ای است که برای حافظت از این بخش بیت المال متولی شده و اگر ما امروز برای حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها دستگاه داریم، برای حفظ جنگل ها و مراتع کشور دستگاه متولی داریم که وظیفه حراست و صیانت از این بخش را بر عهده دارد. رئیس سازمان ثبت املاک گفت : بارها عرض کردیم که نظیر یک صاحبخانه که اگر خدایی نکرده دزد آمد و سرقتی کرد همان لحظه به پلیس زنگ زده و پلیس را به یاری می طلبد و این اتفاق در گذشته در کشور ما نیفتاده و در موارد عدیده ای تعدیات فراوان، ساخت و سازها و تصرفات صورت گرفته است. باید یک آسیب شناسی کنیم که این اتفاقات تکرار نشود، یعنی باید بگوییم چرا یک دستگاهی که متولی بوده اجازه داده افرادی در سنوات مختلف ساخت و سازهایی صورت داده و حتی گاهی خرید و فروش چند بار برای یک مکان انجام شود و الآن برای طرح دعوی بیاید. تویسرکانی در ادامه گفت : در رابطه با عرصه های ملی ظرف این مدت حدود 12 میلیون هکتار را از 145 تا 150 میلیون هکتار را تحت پوشش سیستم کاداس بردیم. البته در گذشته به شکل توصیفی حدود 130 میلیون هکتار سند برای دولت صادر شده ولی داریم اجرای کاداس را به سرعت انجام می دهیم که 12 میلیون هکتار هم تحت پوشش درآمده است.کاداستر شهرها انجام شده و اکنون اسناد مالکیت در سیستم کاداستر صادر می شود و قریب به 11 میلیون و 500 هزار سند کاداسی (تک برگ) در این سیستم صادر شده و در این طرح حدودها با مختصات جهانی تطبیق داده می شود یعنی دیگر توصیفی نیست و گاهی بخشی از تعدیات ناشی از مالکیت های اشخاص در مجاورت املاک دولت است که گاهی به مراتع، جنگل ها و درخت ها توسعه پیدا کرده و این اماکن را تصرف می کنند. معاون قوه قضائیه گفت : باید مجموعه دستگاه های متولی در این زمینه در کنار یکدیگر قرار بگیرند و در حوزه برخورد فساد و زمین خواری همینطوری که در حوزه تورم و بیکاری نیازمند یک مشارکت جدی همه متولیان امر و برنامه ریزی سیستمی منظم هستیم یعنی نه این برخورد انفعالی و روزمره و مقطعی و غیر هدفمند. نمی خواهم دستگاهی را به کم کاری متهم کنم، در رابطه با قوانین و مقررات در برنامه پنجم سنددار کردن اراضی کشاورزی را داریم که وزارت جهاد کشاورزی باید ظرف پنج سال و تا پایان برنامه پنجم در حقیقت نقشه ها و مستندات مربوط به اراضی کشاورزی را برای سند دار کردن این مجموعه ارائه دهد.معاون قوه قضاییه در ادامه این برنامه گفت: متأسفانه یکی از عواملی که باعث این بی نظمی ها در حوزه مالکیت در کشور ما شد، معاملات عادی است. قانونگذار قانون ثبت اسناد و املاک به درستی در گذشته جهت گیری اش به سمت اجباری کردن نقل و انتقال و معاملات اموال غیر منقول بود که در دنیا هم عموما جایگاه و اهمیت خاصی برای این معاملات قائل هستند. تویسرکانی گفت: ما بنا به دلایلی این موضوع را حذف کردیم و
زمینه ای فراهم شد تا هر کسی هر زمینی را با یک کاغذ و قولنامه ای خرید و فروش کند و اتفاقاتی در کشور افتاد که امروز هزینه سنگینی بابت این موضوع پرداخت می کنیم. همه این مسائل معلول عدم توجه به ثبت رسمی در معاملات املاک است. عموما جهت گیری قانون ثبت اسناد و املاک در مواد 46 و 47 قانون ثبت که مصوب سال 1310 است در هر منطقه ای که ثبت عمومی اعلام می شد باید به سمت ثبت رسمی می رفتیم و این ثبت و همچنین معاملات املاک به شکل رسمی در دفاتر اسناد رسمی اجبار می شد.رئیس سازمان ثبت گفت: متأسفانه بعد از انقلاب بنا به دلایلی این موضوع کمرنگ شد و امروز شاهد این هستیم که بخش عمده ای از اراضی و مالکیت ها از فرآیند قانونی ثبت اسناد و املاک خارج شده و به صورت عادی انجام می شود. خوشبختانه مقام معظم رهبری در مقاطعی این تذکرات را داده اند و اخیرا هم در ابلاغ سیاست های تنظیم برنامه ششم در بند 66 و 67 مخصوصا در بند 67 به صراحت اعلام کردند که بحث توسعه ثبت در حوزه نقل و انتقال املاک تأکید کرده اند. او گفت: تمام این نقل و انتقالات و تصرفات، تصرفات عادی است و از لحاظ قانونی امکان نقل و انتقال رسمی اراضی مورد اشاره قانونا مقدور نیست لاکن گاهی مواقع اقدامات و بورس هایی که در بنگاه های ملکی صورت می گیرد نقل و انتقالات عادی هم انجام و تصرفات و تعدیاتی هم صورت گرفته و این بی نظمی ها نیز شکل می گیرد. ما در حوزه نقل و انتقال رسمی به جهت اینکه ملزم هستیم در رابطه با رعایت قانون منع کاربری اراضی زراعی و باغداری یا قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی در صدور اسناد مالکیت حتما باید اقدامات قانونی انجام شود که این کار صورت می گیرد.
آمارهای تکان‌دهنده وزارت نفت از مصرف سوخت خودروها در ایران
اروپایی‌ها با این که چهار برابر ایرانی‌ها از وسایل نقلیه موتوری استفاده می‌کنند، اما خودروهایشان یک سوم ایرانی‌ها محیط زیست را آلوده می‌کند و سرانه مصرفشان هم ٦١ لیتر کمتر است.

به گزارش ایسنا، وزارت نفت در گزارشی اعلام کرد متوسط غلظت ذرات معلق (ذرات در اندازه ١٠ میکرومتر معادل PM١٠) در مناطق شهری کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سال ٢٠١٠ درحالی ١٩ میکرو گرم در مترمکعب بوده که برابر آخرین گزارش منتشر شده توسط بانک جهانی در سال ٢٠١٣، در همین سال غلظت ذرات معلق در مناطق شهری ایران ٥٦ میکروگرم در مترمکعب گزارش شده و ٣ برابر متوسط اتحادیه اروپاست.
برابر آمار منتشره از سوی مرکز مطالعات انرژی آمریکا، متوسط سرانه مصرف بنزین، در سال ٢٠١٠ در ایران با جمعیتی بالغ بر ٧٥,١ میلیون نفر، حدود ٣٠٨ لیتر است. اما متوسط سرانه مصرف بنزین، در مجموع ٢٨ کشور عضو اتحادیه اروپا با جمعیتی حدود ٥٠٧ میلیون نفر، حدود ٢٤٧ لیتر است. یعنی سرانه مصرف بنزین هر فرد در ایران ٦١ لیتر بیشتر از سرانه مصرف بنزین هر فرد در کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. برخی گزارشها نشان می دهد که مصرف سوخت در ایران ٥ لیتر در روز به‌ازای هر خودرو است که در مقایسه با فرانسه با ١,٩ لیتر، آلمان و ژاپن با ٢.٥ لیتر و انگلستان با ٣.٥ لیتر بسیار بالاست.
شاخص‌های مصرف انرژی در کشورهای عضو اوپک
همچنین نگاهی به تعداد وسایل نقلیه موتوری به ازای هر یکهزار نفر در ٢٨ کشور عضو اتحادیه اروپا و مقایسه آن با ایران در سال ٢٠١٠ نشان می دهد که اروپاییها چهار برابر ایرانیها از وسایل نقلیه موتوری استفاده می کنند.
در سال ٢٠١٠ متوسط تعداد وسایل نقلیه موتوری به ازای هر یکهزار نفر در اروپا ٥٢٠ دستگاه بوده ولی در ایران ١٢٨ دستگاه گزارش شده است.
این آمار نشان می دهد که اروپاییها با این که چهار برابر ایرانیها از وسایل نقلیه موتوری استفاده می کنند اما خودرو هایشان یک سوم ایرانیها محیط زیست را آلوده می کند و سرانه مصرفشان هم ٦١ لیتر کمتر است!
اما چرا این اختلاف فاحش در بهره وری انرژی و ایجاد آلاینده ها و مصرف سوخت در بین کشورهای اروپایی به عنوان واردکننده انرژی و ایران به عنوان یکی از اعضای قدرتمند صادر کننده نفت اوپک وجود دارد؟
طی سالیان گذشته با بحران سوخت و افزایش هزینه ها و همچنین آلودگیهای زیست محیطی، خودروسازان بین المللی با ارائه تکنولوژیهای جدید سعی در اقتصادی‌تر کردن خودرو با هدف کاهش مصرف سوخت و حفظ محیط زیست کردند و هر سال اعداد و ارقام مصرف سوخت و انتشار آلاینده ها را به سمت بهبود ارتقا دادند.
اما خودروسازان ایرانی چه کردند؟
در ادامه این گزارش آمده است: این خودروسازان بااین که از سال ١٣٤٢ که پا به عرصه حیات گذاشته اند از یارانه سوخت ارزان بهره می برند، همواره فشارهای سهمگینی را در بخش بهداشت و درمان و آلودگی محیط زیست به دولتها وارد کرده اند. گسترش ناوگان خودروی و مصرف سوخت کشور در این سالها در حالی صورت گرفته که خودروهای فرسوده همچنان در جاده های داخل شهری و بین شهری تردد می کنند و منجر به افزایش شدید آلاینده ها و مصرف سوخت در کشور شده اند. براساس آخرین اطلاعات حمل و نقل و انرژی ایران، بخش حمل و نقل بیش از ٤٨ درصد مصرف کل فرآورده های نفتی را در کشور مصرف کرده است. در برخی موارد محققان با تلاشهای فراوان موفق به کشف برخی خودرو ها با گرید d و E و F و G در ایران شده اند ولی شامل بیشتر خودروهای تولیدی با تیراژ بالا نمی شود! در بخش استاندارد آلایندگی نیز بیشتر خودروهای پر تیراژ داخلی یا در حد دریافت استاندارد Euro نبوده اند یا این که اگر موفق به کسب درجه یورو شده اند، به جز برخی استثناها بقیه در حد یورو ٢ و یورو ٣ متوقف شده اند! در بخش استانداردهای مصرف سوخت ترکیبی هم کلا خودروهای پر تیراژ داخل ایران خیلی بیشتر از ٦,٥ لیتر و در محدوده ٨ تا ١٢ لیتر در هر ١٠٠ کیلومتر قرار دارند. این در حالی است که بهره وری و راندمان سوخت و اقتصادی بودن خودروها در حال حاضر بیش از هر زمان در جهان مطرح است و خودروهای کنونی در جهان بهترین راندمان و مصرف سوخت را دارند. در این زمینه، آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا میزان استاندارد مصرف سوخت برای خودروها را تا سال ٢٠١٦ معادل ٣٥,٥ مایل بر گالن (٥.١ لیتر در هر کیلومتر) تعیین کرده و اروپاییها هم استانداردی مشابه را برای خودروهای خود وضع کرده اند.
اما چطور صنعت خودرو آمریکا و اروپا اینگونه از ما پیشی گرفته است؟
در کنار اهرم قیمت سوخت و جریمه های سنگین برای آلوده کردن محیط زیست که تولیدکنندگان و مصرف کنندگان خودرو را ترغیب به تولید و استفاده از خودروهای کم مصرف تر و با استانداردهای زیست محیطی بالاتر می کند، دلایل مختلف دیگری هم وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- خودروسازان بین المللی با ارائه تکنولوژیهای جدید حجم موتور و مصرف آن را با حفظ و حتی افزایش قدرت افزایش داده اند. به گونه ای که می توان موتورهای ٤ و ٦ سیلندری را امروز پیدا کرد که معادل یک موتور ٨ سیلندر دهه گذشته قدرت و گشتاور دارند.
- ارائه تکنولوژی بالا در موتورها و سیستمهای انتقال قدرت مانند سیستم تزریق سوخت مستقیم، سیستمهای انتقال قدرت ٧ سرعته و ٨ سرعته اتوماتیک و هوشمند و سیستمهای ترکیبی هیبریدی که به طور قابل ملاحظه ای مصرف سوخت را در خودروهاهدفمند کرده، باعث افزایش راندمان سوخت می شوند.
- استفاده از سیستمهایی نظیر سیستم غیرفعال کردن موتور در حالت توقف که در رانندگیهای شهری و ترافیکهای طولانی و ممتد این سیستم از درجا کار کردن موتور و اتلاف انرژی جلوگیری می کند، به هنگام توقف موتور را کاملأ خاموش می کند.
- استفاده از مواد کامپوزیتی و فیبرکربنی سبک وزن در سازه خودروها و قطعات داخلی آنها که با کاهش وزن، مصرف سوخت را نیز کاهش می دهد.
- بهره گیری بیشتر از طراحی آیرودینامیکی بدنه خودروها به منظور کاهش نیروی پسار (درگ) ناشی از جریان باد که این نیروی جریان باد عاملی مزاحم در حرکت رو به جلو خودرو بوده و باعث افزایش مصرف سوخت می شود.
- بهره گیری از انرژی اتلافی خودرو در سیستمهای هیبریدی، مانند انرژی حاصل از ترمز و شتاب گیری خودرو که با ارائه تکنولوژیهای جدید می توان از این انرژیها در جهت تولید نیرو در خودروها استفاده کرد.
در اینجا سیستم حمل و نقل عمومی نیز بی تاثیر نبوده، زیرا با افزایش هزینه نگهداری خودرو در مقابل افزایش کیفیت و گستردگی سیستم حمل و نقل عمومی، افراد به استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی بیشتر علاقه نشان می دهند که خود عاملی مهم در کاهش استفاده شخصی از خودروها می شود و به تبع آن سرانه مصرف سوخت در خودروهای شخصی کاهش پیدا می کند.
امامی کاشانی با محکومیت شدید حمله به سفارت عربستان:
آیت الله امامی کاشانی هجوم به سفارت عربستان را به شدت محکوم کرد.
به گزارش ایسنا، خطیب نماز جمعه دیروز تهران در خطبه‌های دوم نماز با تاکید بر اینکه هجوم به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری آن در مشهد به شدت محکوم است،‌ گفت:‌ مقام معظم رهبری در حمله به سفارت انگلیس فرمودند این حمله هم جرم و هم خیانت است و معلوم است که در حمله به سفارت عربستان در ایران نفوذ‌ی‌ها نقش داشته اند.
وی با بیان اینکه در حمله به سفارت عربستان در ایران افراد نادان نیز حضور داشتند، اظهار کرد: امام صادق (ع) می فرمایند از رفاقت با احمق دوری کن که می خواهد به تو نفع برساند اما ضرر می‌رساند و در همین راستا در حمله به سفارت عربستان گروهی پشت صحنه را رهبری می‌کردند که از خود دشمنان بودند و با این کار می خواستند توپ را به زمین ما بیاندازند و دستشان را بالا بگیرند و قطع مراوده کنند اما از افراد احمق نیز استفاده کردند.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران با تاکید به اینکه مردم در نظام جمهوری اسلامی ایران باید به دقت حرکت کرده و به فرمایش رهبری خیانت نکنند، خاطرنشان کرد: اقدام حمله به سفارت عربستان در ایران محکوم است و عاملان آن مجرم هستند که از روز اول دولت، قوه قضاییه و مجلس بر محکومت آن تاکید کرده و پیگیری می‌کند.وی با بیان اینکه عربستان به هر حال می خواست با ایران قطع رابطه کند، یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران با عظمت و ارتقای علمی ، اخلاقی ، اجتماعی و انسجام در دنیا شناخته شده است، اما به دنبال این اقدامات کنگره آمریکا می خواهد برای پسابرجام مسأله‌ای درست کند. البته آن‌ها در روند برجام خیلی تلاش کردند تا به جایی نرسد، اما با پشتکار وزیر خارجه و دولت و با خون دلهایی که خوردند و به حول قوه خدا و انسجام ملت و البته رهبری داهیانه مقام معظم رهبری برجام به نتیجه رسید. اما آن‌ها می‌خواهند بعد از این را بر هم بزنند و مصوبه درست کنند تا برجام را با مشکل روبرو کنند.
امامی کاشانی با بیان اینکه از برخی کشورهای عربی و همسایه تعجب می کنم که چرا با عربستان همکاری می‌کنند در حالیکه به پول عربستان احتیاجی ندارند گفت:‌ تعجب دارم از کشورهایی که با عربستان و اسرائیل همکاری می‌کنند در حالیکه عربستان امروز به شدت منزوی شده و چهره ضد انسانی خود را به دنیا نشان داده است.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به اینکه عربستان می‌خواهد کنگره آمریکا را با خود هماهنگ کند، گفت:‌ می خواهند در کنگره مصوباتی تصویب کنند اما باید بدانند دنیا با آن‌ها همکاری نخواهد کرد و بر آن‌ها لعنت می فرستد که چنین
 جنایت می‌کنند.

به دلیل کاهش چشمگیر درآمدهای نفتی مطرح شد:
گر چه بر اساس سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه دولت باید در سال آینده حداقل 30 درصد درآمدهای نفتی را به حساب این صندوق واریز کند، ولی ظاهرا افت قابل توجه درآمدهای نفتی شرایط را به سمتی پیش برده که پیشنهاد عدم واریز سهم کامل صندوق از درآمدهای ارزی مطرح است.

به گزارش ایسنا، پنجمین سالروز تاسیس صندوق توسعه ملی هم در حالی اخیرا سپری شد که قرار بود بعد تجربه نه چندان موفق حساب ذخیره ارزی، این صندوق بتواند محلی برای جمع آوری بخشی از درآمدهای نفتی بوده تا ضمن بکارگیری آن در توسعه کشور ذخیره‌ای برای نسل های بعدی باشد.
طبق قانون، باید هر ساله حداقل 20 درصد از درآمدها نفتی به حساب صندوق توسعه ملی واریز می شد که در ادامه مجلس پیشنهاد کرد تا هر سال سه درصد به 20 درصد ابتدایی افزوده شود. این روند تا جایی پیش رفت که تا سال گذشته سهم صندوق به 29 درصد رسید. البته جدای از این سهم با توجه به مبلغ حدود 2.7 میلیارد دلار که دولت گذشته از حساب صندوق برداشت و به عنوان عیدانه بین مردم تقسیم کرد هر سال دو درصد نیز به عنوان اقساط این برداشت باید اضافه واریز می شد که دو قسط آن نیز تا سال قبل پرداخت شد.
اما در سال 1393 و به دنبال کاهش یکباره قیمت نفت از بیش از 100 دلار تا کمتر از 60 دلار و به تبع آن کاهش درآمدها از محل نفت بود که دولت تصمیم گرفت، در بودجه امسال پیشنهاد کاهش سهم صندوق توسعه ملی را مطرح کند تا سهم بیشتری برای دولت واریز شود.
بر این اساس، با طرح موضوع و موافقت مراجع ذیربط در نهایت با عدم واریز درصد مازاد موافقت شد و در حالی که باید در سال جاری حدود 32 درصد از درآمدهای نفتی به حساب صندوق توسعه ملی، 14.5 درصد شرکت ملی نفت و حدود 54 درصد هم به دولت می رسید ، معادله به گونه ای دیگر رقم خورده و در نهایت رای بر پرداخت حداقل قانونی یعنی 20 درصد داده شد. چرا که دولت و البته بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که تصمیم برای واریز مازاد سه درصد سالانه در شرایطی گرفته شده که درآمدهای نفتی قابل توجه بود نه زمان فعلی که تا چند برابر کاسته شده و دست دولت برای اداره کشور باز نیست.
با موافقتهایی که در بودجه امسال شکل گرفت در نهایت، از مجموع درآمدهای نفتی حدود 14.5 درصد به شرکت ملی نفت، 20 درصد به حساب صندوق و حدود 65 درصد هم به دولت اختصاص یافت و در این بین دو درصد مانده از برداشت عیدانه هم برای امسال به حساب صندوق واریز نشد.
اما در شرایطی بودجه 1395 در روزهای آینده روانه مجلس می شود که به نظر می رسد دولت بازهم تصمیم به عدم واریز کامل سهم صندوق توسعه ملی داشته باشد این در حالی است که اخیرا نوبخت-رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی- درباره سهم صندوق در بودجه 95 گفته که "اگر اجازه مقام معظم رهبری وجود داشته باشد، مشابه سال جاری برای سال آینده نیز تصمیم گیری می کنیم."
اظهارات نوبخت در حالی مطر ح می شود که در سویی دیگر امسال پایان دوران اجرای قانون برنامه پنجم توسعه بوده و سال آینده یعنی همزمان با اجرای بودجه 1395 باید برنامه ششم توسعه نیز اجرایی شود. این در حالی است که طبق سیاستهای کلی برنامه ششم در بند (10) رویکر واریز منابع نفتی به حساب صندوق تغییر کرده و کف واریز منابع از 20 به 30 درصد افزایش یافته است. در عین حال این بار افزایش سالانه به قانون تبدیل شده و دولت مکلف است سالانه دو درصد مازاد بر 30 درصد اولیه به آن اضافه کند.
بر این اساس در صورتی که قرار باشد دولت سیاستی مانند امسال را برای واریز سهم صندوق توسه ملی در سال آینده در پیش بگیرد، یا هدف واریز سهم 20 درصد به اندازه میزان امسال است که در این حالت و همزان با اجرای برنامه ششم باید 10 درصد کمتر از سهم 30 درصدی تعیین شده در قانون بپردازد و یا اینکه باید از سهم 30 درصدی قانونی هر چند به طور اندک بکاهد که در هر حال اقدامی خلاف قانون خواهد بود.
به هر حال گرچه صفدر حسینی-رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی - ابراز امیدواری کرده که با تصویب نهایی احکام ابلاغی برنامه ششم توسعه از جمله بند (10) مربوط به حساب صندوق توسعه ملی، چالش های پیش روی صندوق به طور کامل حل خواهد شد اما به نظر می رسد با آنچه که دولت برای میزان واریز سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای ارزی در نظر دارد، معادلات صندوق در قالب برنامه ششم و 30 درصد دریافتی از سال آینده چندان جور نباشد.
در همین حال رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی گفت: در طول دو سال گذشته حساب های صندوق از ابتدای فعالیت تاکنون شفاف شده و مطالبات معوق آن به صفر رسیده است.به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی، سیدصفدر حسینی در مراسم پنجمین سالروز تاسیس صندوق توسعه ملی از رفع بسیاری از چالش های پیش روی صندوق توسعه ملی در سال 94 خبر داد و گفت: چاللش های پیش روی صندوق توسعه ملی به دست توانمند مقام معظم رهبری رفع شده است. وی با اشاره به بند 10 سیاست های ابلاغی برنامه ششم توسعه ملی توسط مقام معظم رهبری، افزود: با تصویب نهایی احکام ابلاغی در مجلس شورای اسلامی، چالش های پیش روی صندوق به طور کامل حل خواهد شد.
حسینی افزود: امروز به دست توانمند مقام معظم رهبری چالش های پیش روی این صندوق حل شد و این حاصل تغییر نگاه به درآمدهای نفتی است. وی از تنفیذ اساسنامه صندوق توسعه ملی به عنوان اساسنامه دایمی صندوق توسعه ملی در چارچوب سیاست های ابلاغی برنامه ششم توسعه از سوی رهبر انقلاب به عنوان اقدامی بی سابقه نام برد که براساس آن چالش های پیش روی صندوق حل خواهد شد.
وی که در جمع کارشناسان و مدیران صندوق توسعه ملی سخن می گفت از استقلال مدیریت حساب های ارزی صندوق از بانک مرکزی به عنوان دیگر نتیجه مهمی یاد کرد که از ابلاغیه سیاست های کلی برنامه ششم توسعه ملی حاصل شده است. حسینی با اشاره به دیگر نتایج حاصل از ابلاغیه سیاست های کلی برنامه ششم توسعه، گفت: با وجود کاهش چشمگیر درآمدهای دولت در پی کاهش قیمت نفت، بازهم تعهد بالای دولت و رئیس جمهوری به سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری که با تلاش مجمع تشخیص مصلحت تهیه و تنظیم شده، احکام تصویب و به تصمیم گیری مجلس سپرده شده است.
رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی ضمن ابراز امیدواری نسبت به تصویب کامل احکام سیاست های کلی برنامه ششم توسعه در مجلس شورای اسلامی، گفت: چنانچه این احکام در مجلس شورای اسلامی نیز تصویب شود دیگر اساسنامه و تکالیف صندوق توسط مجلس و دولت قابل تغییر نخواهد بود و این امر کمک زیادی به صندوق توسعه ملی در ایفای رسالت خویش در اقتصاد کشور خواهد داشت.

رییس اتاق اصناف ایران خبر داد:
جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق به کشور یکی از جدی‌ترین معضلات کشور است که تابه‌حال اصناف کشور نیز به آن واکنش‌های جدی نشان داده‌اند. البته تنها کالاهای قاچاق نیستند که نام‌شان به عنوان یک معضل مطرح می‌شود.
 بسیاری از برندهای خارجی هم در سالها و ماه‌های پیش برای ورود به ایران دچار محدودیت‌ها و چالش‌هایی بوده‌اند. برخی از این برندها تابه‌حال از  راه‌های خاصی به دست مصرف‌کننده‌ی ایرانی می‌رسید که لزوما هم غیرقانونی نبودند اما وجهه‌ی قانونی نیز نداشتند. محصولات شرکت اپل یا برخی از انواع دخانیت، جزو همین موارد نیمه‌ممنوعی بودند که حضور غیررسمی‌شان در بازار ایران دیده می‌شد و گروهی باور داشتند، با رفع تحریم‌ها امکان حضور قانونی‌تر آنها در بازار ایران وجود دارد.
علی فاضلی، رییس اتاق اصناف ایران اما در تازه‌ترین سخن‌هایش تاکید کرده است: «کالاهای آمریکایی در ایران جایی ندارند و باید ضبط شوند.»
رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه محصولاتی مانند اپل، سیگارمارلبرو و سایر کالاهایی که در آمریکا تولید می شود به صورت قاچاق به کشور می آید و در بازار به فروش می‌رسد، گفت: وجود این کالاها در بازار ربطی به حوزه اصناف ندارد و باید کشف و ضبط شود.
علی فاضلی با گلایه از ورود کالاهای قاچاق و آمریکایی به کشور اظهار کرد: محصولات اپل یا سیگارمارلبرو و سایر کالاهایی که در آمریکا تولید می شود به صورت قاچاق به کشور
می آید و در بازار به فروش می‌رسد.
وی افزود: وجود این کالاها در بازار ربطی به حوزه اصناف ندارد و باید پیدا و ضبط شود.
رئیس اتاق اصناف ایران ادامه داد: برخورد با قاچاق عزم و اراده ملی می‌خواهد، متاسفانه همه داریم شعار می‌دهیم، اما قاچاق تا بن مسائل اقتصادی کشور را گرفته است و هیچ کس به فکر آن نیست.وی‌ تصریح کرد: این مهم باید بررسی شود که چرا ورود کالای قاچاق به کشور هر روز افزایش می‌یابد . یکی از راه‌های مبارزه با قاچاق این است که کالاهای ایرانی را به شکلی تولید کنیم که باعث سمت و سو گرفتن ذائقه مصرف کننده ایرانی به کالای داخلی شده و به تدریج تقاضا برای ورود کالای قاچاق کاسته می‌شود.فاضلی اضافه کرد: براساس اطلاعات بنگاه‌های صنفی کشور و بازرسی‌های به روز، انجام شده در یک سال گذشته مصرف کالاهای ایرانی به ویژه در صنایع پوشاک، چرم، کیف، کفش و چوب به دلیل توسعه برند سازی افزایش داشته است.وی با بیان اینکه برند سازی در کشور در حال گسترش است یاد آورشد: با برسی سال‌های 89 تا 92 و 93 تا 94 مشخص می شود که مصرف کالاهای ایرانی با افزایش مواجه شده و تقریبا روند رو به رشدی پیدا کرده است.فاضلی با با بیان اینکه امیدواریم با توسعه برندینگ درسال‌های آتی بتوانیم تولید را به سمت برندینگ ببریم گفت: توسعه برندینگ جلوی ورود بخشی از کالاهای  قاچاق به کشور را می‌گیرد اما باعث قطع آن نمی‌شود، زیر در این شرایط هم ممکن است هنوز واردات برخی کالاها توجیه داشت باشد.وی افزود: برای
ریشه کن شدن قاچاق در کشور نیازمند همکاری بخش‌های دیگری نیز هستیم و تنها با کمک یا برخورد با اصناف این مشکل حل نمی‌شود.

گزارش "تجارت" از تصمیم هیات دولت برای قطع واردات از عربستان
گروه صنعت، معدن و تجارت: روابط اقتصادي و تجاري كشورها تا اندازه زيادي متاثر از روابط سياسي آنهاست. زماني كه تنشي در روابط ديپلماتيك كشورها ايجاد شود، در ميزان و آمار مبادلات اقتصادي آنها نيز قطعا موثر خواهد بود.
با اين حساب خروجي جلسه فوق‌العاده هيات دولت در آخرين روز هفته گذشته چندان دور از انتظار نبود. پنجشنبه بعد از ظهر و دقايقي بعد از اتمام جلسه فوق‌العاده هيات دولت خبر ممنوعيت واردات كالا از عربستان در صدر اخبار قرار گرفت. همزمان حساب كاربري منسوب به حسن روحاني، رئيس‌جمهوري در شبكه اجتماعي توئيتر اين خبر را منتشر كرد: «در جلسه فوق‌العاده دولت، ممنوعيت ورود كالاهاي توليدي يا صادراتي از مبدا عربستان و تداوم توقف سفر حج عمره به تصويب رسيد».
از چند روز قبل و پس از اعدام شيخ باقر النمر، روابط سياسي ايران و عربستان دچار تنش شد. پس از آن عربستان روابط ديپلماتيك خود با ايران را قطع كرد. پس از آن چند كشور ديگر تحت تاثير عربستان روابط خود را با ايران قطع كردند. در اين ميان امارات متحده عربي كه يكي از كشورهاي اصلي مبدا و مقصد تجارت با ايران بوده نيز روابط خود را كاهش داد. اين در حالي است كه نظر اكثر كارشناسان اين نكته را نشان مي‌دهد كه قطع روابط ديپلماتيك و اقتصادي ميان اين دو كشور، بيش از همه به زيان عربستان  خواهد بود.
ممنوعيت واردات كالاهاي عربستاني
آخرين روز هفته گذشته بود كه هیأت دولت در جلسه فوق‌العاده خود علاوه بر تداوم توقف حج عمره، ممنوعیت ورود کالا از مبدأ عربستان را تصویب کرد. آنطور كه ايسنا گزارش داده هیأت وزیران، ورود کالاهای تولید عربستان و یا از مبدأ این کشور را از کلیه مبادی ورود کالا به کشور از جمله مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ممنوع اعلام و مصوب کرد که سفر عمره نیز کما فی‌السابق تا اطلاع ثانوی متوقف می‌ماند. براساس اين گزارش هیأت دولت پنج‌شنبه به ریاست حسن روحانی، رییس‌ جمهوری جلسه فوق‌العاده تشکیل داد و اعضا به ادامه بررسی لایحه احکام مورد نیاز اجرای برنامه ششم توسعه پرداختند. در این جلسه، پس از بحث و تبادل نظر در خصوص لایحه مذکور، تعداد دیگری از مواد آن به تصویب رسید و ادامه بحث به جلسه آینده موکول شد. همچنين هیأت دولت در اين جلسه علاوه بر تداوم توقف حج عمره، ممنوعیت ورود کالا از مبدأ عربستان را تصویب کرد.
قفل سيستم ثبت سفارش براي عربستان
در همين حال روز گذشته رئيس سازمان توسعه تجارت در گفتگو با مهر از اجرای مصوبه توقف واردات کالا از عربستان سعودی خبر داد و گفت: به محض ابلاغ مصوبه دولت، ثبت سفارش کالا از مبدا این کشور قفل می‌شود. ولی‌اله افخمی‌راد از مصوبه دولت برای ممنوعیت واردات کالا از عربستان خبرداد و گفت: براساس مصوبه هیات دولت، ثبت سفارش کالا از مبدا ورودی عربستان ممنوع خواهد شد و به محض اینکه مصوبه دولت ابلاغ شود، سیستم ثبت سفارش برای کالاهایی که از مبدا عربستان وارد کشور خواهند شد، قفل می‌شود. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: هنوز مصوبه دولت به سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ نشده و به محض ابلاغ، از واردات کالاهایی که از مبدا عربستان ثبت سفارش می‌شوند، جلوگیری خواهد شد، یعنی از ورود کالاهایی که گواهی مبدا آنها از کشور عربستان است، جلوگیری به عمل خواهد آمد. وی تصریح کرد: در مورد کالاهایی که در گذشته از عربستان ثبت سفارش شده ولی هنوز وارد کشور نشده‌اند، براساس مقررات مربوطه رفتار خواهد شد اما از تاریخ ابلاغیه دولت در مورد ممنوعیت ورود کالاها از این کشور، ثبت سفارش صورت نخواهد گرفت.
ميزان صادرات و واردات ايران و عربستان
براساس آمار گمرک ایران، در هشت ماهه نخست امسال محصولی از ایران به کشور عربستان صادر نشده است. این آمار در حالی است که آمارهای گمرک نشان می‌دهد در سال گذشته ایران به کشور عربستان سعودی معادل 158.3 میلیون دلار صادرات کالا داشت. با اين حال به نظر می‌رسد با وجود همین شرایط، میزان واردات ایران از عربستان در سال جاری نسبت به سال گذشته، کاهش چندانی نداشته و حتی این امکان وجود دارد که تا پایان سال، این روند مقداری افزایش را هم نشان دهد. واردات ایران از عربستان در سال 93 معادل 46.1 میلیون دلار بوده و در هشت ماهه سال 94 معادل 40.2 میلیون دلار بوده است.
همچنين براساس آمار گمرک ایران، سه قلم عمده وارد شده از عربستان به ایران در سال 93 «درب آسان بازشوی آلومینیومی برای قوطی»، «وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر 1500 سی سی تا 2500 سی سی» و «ماشین‌آلات و دستگاه‌ها برای کار کردن روی خمیر کاغذ، کاغذ یا مقوا» و در هشت ماهه سال 94 «درب آسان بازشوی آلومینیومی برای قوطی»، «قوطی بدون درز آلومینیومی برای انواع نوشابه و نوشیدنی» و «پلی اتیلن گرید لوله» است. سه قلم عمده صادراتی ایران به عربستان نیز در سال 93 «محصولات آهنی اسفنجی»، «شمش از آهن و فولاد غیرممزوج» و «انواع زعفران برای خرده‌فروشی» است.
رقم ضرر سالانه عربستان از قطع رابطه با ایران
در همين حال مجله معتبر «فوربس» اعلام کرد قطع رابطه سیاسی عربستان با ایران براساس منطق صورت نگرفته و خسارت‌های غیرقابل جبرانی برای این کشور به همراه دارد. به گزارش اسپوتنیک، مجله معتبر فوربس در آخرین شماره خود به قطع رابطه ایران و عربستان اشاره کرده و می‌نویسد این مسئله بیشتر به ضرر عربستان است. این مجله معتبر آمریکایی همچنين می‌نویسد: تصمیم عربستان برای قطع رابطه با ایران با منطق همراه نبوده، چون این قطع رابطه می‌تواند سالانه ۳ میلیارد دلار برای این کشور هزینه داشته باشد. به عقیده نویسنده مجله فوربس عربستان تنها از راه درآمدهای حج چنین مبلغی را از دست خواهد داد و باید هزینه‌های دیگر مثل کاهش قیمت نفت را نیز به آن اضافه کرد. طبق اعلام فوربس سالانه صد هزار زائر ایران برای زیارت خانه خدا به عربستان سفر می‌کنند که اگر این تعداد کاهش یابد خسارت غیرقابل جبرانی به عربستان وارد می‌شود. فوربس می‌افزاید: بر خلاف ادعای مقامات عربستانی درآمدهای حاصل از حج یکی از منابع اصلی درآمدهای عربستان محسوب می‌شود و در صورتی که این امر مختل شود در کنار کاهش قیمت‌های نفت باید منتظر ورشکستگی اقتصاد این کشور بود. در سال ۲۰۱۴ یک اقتصاددان عربستانی مدعی شد این کشور از مجموع حج و عمره هجده میلیارد و ششصد میلیون دلار درآمد کسب می‌کند که هشت و نیم میلیارد یورو از آن از حج به دست می‌آید.
عربستان به ضرر خودش عمل مي‌كند
در همین مورد محمد مهدي كريمي، مدرس دانشگاه و كارشناس مسائل اقتصادي در گفتگو با تجارت درباره وضعیت روابط اقتصادی ایران و عربستان گفت: وضعیت روابط اقتصادی ایران و عربستان بیشتر به مسائل سیاسی برمی‌گردد. متأسفانه سیاست‌های عربستان در زمینه‌هاي اقتصادي نفتی هم به ضرر خود این کشور، هم به ضرر اوپک و هم به ضرر ایران است. وي درباره ظرفیت‌های تجاری ایران و عربستان عنوان کرد: عربستان می‌تواند بازار خوبی برای محصولات ایران باشد. ایران هم مشتری دائم بعضی از محصولات عربستان بوده است. با این حال با اتفاق‌هایی که الان در منطقه افتاده، قطعا دولت عربستان به هیچ عنوان حاضر نیست با ایران مراودات اقتصادی داشته باشد، ولی مردم عربستان مخصوصا مردم منطقه شرقی آنها كه شامل مناطق شیعه‌نشین هستند، به کالاهای ایرانی علاقه بسیار زیادی دارند. كريمي همچنين درباره آینده روابط اقتصادی ایران و عربستان، گفت: به نظر من قطع روابط اقتصادي ميان ايران و عربستان بيشتر به زياد عربستان خواهد بود چراكه درآمدهاي حاصل از حج عمره يكي از مهمترين منابع مالي عربستان سعودي بوده كه حالا هيات دولت ادامه ممنوعيت آن را به تصويب رسانده است. با اين حساب زيان زيادي متوجه عربستان خواهد شد.

وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت:
وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت گفت: کیفیت محصولات در بخش تولید آغاز راه است، این راه انتهایی ندارد و بستگی به تلاش و زحمات همه تلاشگران عرصه صنعت، معدن و تجارت دارد.
محمدرضا نعمت‌زاده در مراسم پایانی پنجمین دوره جشنواره ملی تحلیل از تلاشگران کیفیت کشور ضمن ابراز خرسندی از اینکه در جمع پرشور آنان حضور دارد گفت: کشور ژاپن در سال 1951 پایه‌گذار ارائه اولین جایزه به استاد کیفیت و مدیریت کیفی ـ آماری با نام استاد دمینگ بودند که کار ارزنده‌ای در جهت احیای مجدد صنعت ژاپن پس از جنگ این کشور بود. وی گفت: در سال 1987 نیز بنیاد بادریج در آمریکا کار خود را شروع کرد و در سال 1991 اروپایی‌ها جایزه کیفیت اروپا را بنیانگذاری کردند.
نعمت‌زاده با تاکید بر اهمیتی که موضوع ارتقاء کیفیت در پیشبرد اهداف کمی و کیفی توسعه اقتصادی کشورها بر عهده دارد تصریح کرد: از پنج سال گذشته این مهم در کشور ما نیز آغاز شده و تلاش کردیم تا در این مدت در راستای رسیدن به زندگی توأم با ارتقای کیفیت، بیش از پیش بیاندیشیم و در این بین تعالی، تقدیر و تشکر از همه زحمت‌کشان و تلاشگران عرصه تولید و تجارت امری مهم تلقی می‌شود. وی در ادامه با بیان اینکه انتخاب برگزیدگان در عرصه‌های مختلف باید بسیار دقیق و موشکافانه صورت بگیرد خاطرنشان کرد: توجه به این امر بر دقت و افزایش کیفیت می‌افزاید. وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: برخلاف استاندارد که حداقل موضوعی است که باید محصولات و خدمات از آن بهره‌مند باشند کیفیت امری نسبی است و حرکت به سمت تعالی محسوب می‌شود. وی در ادامه يادآور شد: ‌هم‌اکنون پیچیده‌ترین و پیشرفته‌ترین علوم و فناوری‌ها در حال پیشروی و رشذ و توسعه هر روزه است که نشان دهنده آن است که در نیم قرن گذشته این موضوعات چگونه پیشرفت کرده اند. وی با بیان اینکه اگر از ظرفیت‌های خدادادی کشور نهایت استفاده را ببریم یکی از کشورهای برتر در جهان خواهیم بود یادآور شد: تاریخ به ما نشان داده است که کشور ما در زمینه صنعت و تولید جزو اولین کشورهایی بوده که حضور داشته و وجود جاده ابریشم خود گواه این مطلب است اما پس از انقلاب صنعتی نتوانستیم به پای دیگر کشورها حرکت کنیم و اجازه رشد قابلیت‌های خود را فراهم نکردیم. نعمت‌زاده ادامه داد:‌ اکنون زمان آن است که بیندیشیم چه عواملی موجب شده تا دیگر کشورها در زمینه کیفیت تولید و تجارت ارتقاء پیاده کنند و دلایل عقب‌ماندگی خود را شناسایی کرده و در جهت رفع کمبودها و رسیدن به نقطه مطلوب براییم. وی فزود: اگر بخواهیم به جایگاه مناسب برسیم باید به فکر افزایش و کاهش فاصله‌ها باشیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در ابتدای انقلاب اسلامی رتبه ایران درزمینه نانو تکنولوژی در رده پنجاهم جهان  بوده افزود: امروز این رتبه به 7 رسیده، پس اگر می‌توانیم در یک زمینه خود را ارتقا دهیم در سایر زمینه‌ها از جمله اقتصادی، سیاست، علم، اجتماع، اخلاق، ادبیات و ... نیز باید به فکر پیشرفت خود باشیم. نعمت‌زاده تصریح کرد: در این راستا باید از خودمان شروع کنیم و تلمذ کردن از اساتید با تجربه و پیشکسوت را از یاد نبریم چراکه این افراد در طول سال‌ها در صحنه تولید و خدمت حضور داشته‌اند و می‌توانند بهترین راهنما برای رسیدن به توسعه هرچه بیشتر باشند.

چه كساني مشمول خرید کالا مي شوند؟
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی اعلام کرد کارمندان رسمی و پیمانی، بازنشستگان و مستمری‌بگیران صندوق بازنشستگی کشوری و زوج‌های جوانی که در سامانه تسهیلات ازدواح نام‌نویسی کرده و هنوز تسهیلات نگرفته‌اند، مشمول دریافت کارت اعتباری می‌شوند.

ناصر حکیمی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به تقسیم بندی مشمول دریافت کارت اعتباری در فاز اول به سه گروه هدف توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اظهارداشت: گروه اول زوج‌های جوانی هستند که در سامانه دریافت تسهیلات ازدواج ثبت نام کرده‌ و کد رهگیری دریافت کرده‌اند. وی با بیان اینکه زوج‌ها با همان کد می‌توانند درخواست خود را برای دریافت کارت اعتباری خرید کالا در سامانه ثبت کنند، افزود: البته این تسهیلات علاوه بر تسهیلات وام قرض‌الحسنه ازدواج است و اگر از این تسهیلات استفاده کنند، تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج آنها حذف نمی‌شود.
 چه کسانی کارت اعتباری می‌گیرند؟
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی تصریح کرد: گروه دوم کارمندان رسمی و پیمانی دولت و گروه سوم بازنشستگان و مستمری بگیران تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری که دریافتی آنها کمتر از یک میلیون و 500 هزار تومان (15 میلیون ریال) است، هستند.
وی ادامه داد: منابع اجرای طرح توسط بانک مرکزی احصا شده و از  امروز  این سه گروه در فاز اول می‌توانند درخواست دریافت کارت اعتباری را بدهند.
 زوج‌هایی که کد رهگیری دارند از امروز ثبت نام کنند
حکیمی در توضیح جزئیات نحوه ثبت نام متقاضیان مشمول در طرح کارت اعتباری، گفت: شنبه سامانه ثبت نام تسهیلات قرض‌السحنه ازدواج باز می‌شوند و زوج‌هایی کد رهگیری دارند، می‌توانند برای دریافت کارت اعتباری در این سامانه ثبت نام کنند.وی درخصوص ثبت نام کارمندان و بازنشستگان، گفت: فرم‌هایی از طرف دستگاه‌ها در اختیار متقاضیان واجد شرایط قرار می‌گیرد، همچنین فرم دیگری هم در هنگام ارائه کارت از طرف بانک‌ها در اختیار آنها قرار می‌گیرد که بیشتر کاربرد احراز هویت دارد. مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی افزود: دستگاه درخواست‌ها را دریافت و به همراه گواهی کسر حقوق به بانک ارسال می‌کند.
 سقف کارت اعتباری کارمندان و بازنشستگان 4 برابر دریافتی
وی در پاسخ به این سوال که سقف کارت اعتباری برای کسانی که حداکثر 1.5 میلیون تومان درآمد دارند، چقدر است، گفت: در طرح سقف کارت اعتباری برای افراد تا 4 برابر دریافتی ماهانه است،بنابراین فردی که حداکثر 1.5 میلیون تومان دریافتی دارد، کارت اعتباری 6 میلیون تومانی دریافت می‌کند.
 زوج‌های جوان 10 میلیون کارت اعتباری می‌گیرند
حکیمی تصریح کرد: برای هر کدام از زوجین هم سقف کارت اعتباری 5 میلیون تومان است که در مجموع یک زوج 10 میلیون تومان دریافت خواهند کرد.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا مشخص شده که به هر کدام از این سه گروه چه تعداد کارت اعتباری داده خواهد شد، گفت: هر زوجی که در سامانه قرض‌الحسنه ازدواج ثبت نام کرده اما هنوز تسهیلات قرض‌الحسنه دریافت نکرده است، می‌تواند کارت اعتباری دریافت کند و محدودیتی برای آنها نیست.
 200 هزار زوج جوان و 600تا 700 هزار کارمند و بازنشسته مشمول طرح می‌شوند
وی ادامه داد: حدود 400 هزار نفر در سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج ثبت نام کرده‌اند که مشمول این طرح می‌شوند. همچنین حدود 600 تا 700 هزار نفر از کارمندان و بازنشستگان هم شرایط دریافت کارت اعتباری را دارند. بنابراین حدود یک میلیون (تا یک میلیون 100 هزار) کارت اعتباری توزیع خواهد شد.  حیکمی اعتبار مدت زمان استفاده از کارت‌های اعتباری را یک سال عنوان کرد و گفت: در صورت صلاحدید دولت امکان تمدید اعتبار آن وجود دارد.