به گزارش تجارت آنلاین به نقل از شبکه اطلاع رسانی وزارتخانه یادشده؛طی دوره هفت ماهه منتهی به مهرماه امسال 11 میلیون و 797 هزار و 385 تن سیمان به خارج از کشور صادر شد.
براساس این گزارش، سهم سیمان از کل صادرات این دوره هشت میلیون و 130 هزار و 224 تن بود و کلینکر صادر شده به رقم سه میلیون و 667 هزار و 161 تن رسید.
صادرات سیمان در مهر امسال رقم یک میلیون و 61 هزار تن و کلینکر به مرز 6 میلیون و 193 هزار و 210 تن رسید.
همچنین سیمان توزیع شده برای جامعه مصرف داخلی در نیمه نخست امسال به میزان 32 میلیون و 535 هزار و 252 تن ثبت شد.
ظرفیت فعلی تولید سیمان کشور سالانه 80 میلیون تن اعلام شده و این توانمندی امکان آن را فراهم می سازد که جایگاه بزرگترین صادرکننده سیمان را کسب نمائیم.
انتظار می رود ظرفیت تولید سیمان کشور تا افق 1404 به 120 میلیون تن برسد و براین اساس از هم اکنون باید بازار مصرفی این ماده را در داخل و خارج شناسایی و برای آن برنامه ریزی شود.
آمارهای منتشر شده حاکی است، ایران سال گذشته 20 میلیون تن صادرات سیمان داشت.
دست اندرکاران بخش صنعت و معدن براین باورند که ایران حداقل به دو پایانه مناسب برای صادرات در غرب کشور نیاز دارد و علاوه براین یک تا دو پایانه صدور سیمان در جنوب کشور از راه دریایی برای کشورهای همسایه مورد نیاز است.
طرح استفاده از روکش بتنی در جاده ها که به شکل آزمایشی در استان فارس آغاز شده، یکی از راهکارهای استفاده بهینه از سیمان تولیدی است.
پیش از این مدیرکل دفتر امور صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفته بود، ایران نخستین صادرکننده سیمان در منطقه و سومین صادرکننده این ماده در جهان محسوب می شود.
سیدمحمد فاطمیان گفته است، کشورهای همسایه به عنوان اولویت نخست محموله های صادراتی سیمان محسوب می شوند، زیرا موضوع نرخ حمل ونقل فاکتور مهمی در قیمت سیمان به حساب می آید.
وی بهره گیری از توانمندی نیروهای متخصص کشور در بخش سیمان را مهم دانست و افزود: بالغ بر 80 درصد صنعت سیمان بومی سازی شده و این روند تداوم دارد.
انتهای پیام/