کد خبر: ۱۱۹۵۷
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۶
رییس مرکز جنگل‌های خارج از شمال کشور گفت: حال جنگل‌های بلوط وخیم‌تر از گذشته است و وضعیت سینوسی برای سال آینده آنها با توجه به کاهش بارش و افزایش دما قابل پیش‌بینی است که البته برای پیشگیری و کنترل آن به اعتبارات بیشتری نیاز داریم.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل ازایسنا، رضا احمدی ، اظهار کرد: امسال وضعیت جنگل‌های شمال وخیم‌تر شده است، چرا که کمبود بارش‌ها و شدت خشکسالی سبب شد تا رژیم بارشی دچار نوسان شدیدی شود و این عامل باعث شد تا یخبندان و زمستانی برای درختان وجود نداشته باشد و کل دمایی که طی شده در دو دوره رویشی خزان و آغاز رویش بودند؛ به گونه‌ای که درختان بلوط پس از یک سال خزان مجددا رویش پیدا کردند و همین عامل سبب می‌شود تا مشکلات دیگری برای آنها به وجود آید و البته در این میان استرس و تنش کم‌آبی، افزایش دما، افزایش شدت ریزگردها از مهم‌ترین عوامل پدیده خشکیدگی جنگل‌های بلوط است.
 
وی افزود: در حال حاضر شدت خشکیدگی جنگل‌های بلوط بیشتر شده است و حال این درختان وخیم‌تر از گذشته خواهد شد. گرچه نمی‌توانیم به دلیل وجود نظرات متفاوت و آماربرداری نچندان درستی که در گذشته انجام شده تعداد دقیقی از درختان آسیب‌دیده را اعلام کنیم اما سطح این آفت یک میلیون و 131 هزار و 220 هکتار است.
 
رییس مرکز جنگل‌های خارج از شمال کشور درخصوص عوامل کنترل‌کننده پدیده خشکیدگی جنگل‌های زاگرس اظهار کرد: عامل اصلی کنترل طبیعی آفات و امراض در جنگل‌های خارج از شمال کشور یخبندان‌ها و دومین عامل کنترل‌گر، پرندگان یا همان شکارگران طبیعی است که با توجه به سم‌پاشی‌هایی که در این مناطق صورت گرفته تعداد این پرندگان نیز کاهش پیدا کرده‌ و این عامل نیز سبب طغیان بیشتر آفات در جنگل‌های بلوط شده است.
 
وی درباره وضعیت درختان بلوط جنگل‌های زاگرس در سال آینده گفت: با توجه به کاهش بارش و افزایش دما به عنوان یکی از عوامل قارچی و زغالی می‌توان حالت سینوسی را برای جنگل‌های زاگرس پیش‌بینی کرد اما باید اعتبارات بیشتری را برای مقابله با این مساله اختصاص داده شود در حالی که هم‌اکنون بیش از یک میلیون هکتار خشکیده در جنگل‌های زاگرس وجود دارد و اعتبارات در سطح 24 هزار هکتار اجرای عملیات توانسته موثر باشد.
 
اعتبارات قطره‌ای برای آفات میلیونی
 
احمدی افزود: اعتبارات اختصاص یافته با سطح آسیب‌دیده جنگل‌های زاگرس قابل قیاس نیست، چرا که برای احیاء این جنگل‌ها 2900 میلیارد تومان طرح پیشنهاد داده شد و دولت تنها 25 میلیارد تومان به این مساله اختصاص داد.
 
رییس مرکز جنگل‌های خارج از شمال کشور اعلام کرد: یکی از راهکارهایی که می‌توان برای پیشگیری و کنترل پدیده خشکیدگی در نظر گرفت کم‌کردن اندام‌های مصرف‌کننده درختان مانند سرشاخه‌ها و برگ‌ها و غیره است و یکی‌دیگر از برنامه‌های دیگر اجرای عملیات سامانه سطوح آبگیر باران است تا بتوانیم آب بیشتری در پای درختان حبس و نگهداری کنیم که این طرح را در سطح هشت هزار هکتار در دستور کار داریم، اما این نیز قطره‌ای در مقابل دریاست و نیاز به اعتبارات بیشتر برای کنترل این آفت در جنگل‌های زاگرس داریم.
 
وی خاطر‌ نشان کرد: خشکیدگی درختان بلوط از سال 1387 آغاز شد و اولین نشانه‌های آن نیز از ایلام با مولفه‌های بیماری زغالی، آفات، سوسک‌های چوب‌خوار و غیره بود. سپس استرس و تنش کم‌آبی باعث ضعف فیزیولوژی در جنگل‌های زاگرس شد و این عوامل سبب شد تا عوامل ثانویه مستقر شوند.
 
احمدی گفت: متعاقب این مشکل، بررسی پدیده خشکیدگی جنگل‌های بلوط به هیات دولت کشیده شد و در آن جلسه اختصاص 25 میلیارد تومان از محل اعتبارات بحران به سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به تصویب رسید که شامل اجرای چهار پروژه، عملیات پرورشی و بهسازی جنگل‌ها در سطح 24 هزار هکتار، عملیات نهال‌کاری با مشارکت مردم در سطح 8000 هکتار، عملیات تولید نهال مورد نیاز به تعداد 700 هزار اصل نهال و عملیات سامانه سطوح آبگیر باران در سطح 8200 هکتار بود که مجموعا به حدود 240 هزار هکتار در 7 استان زاگرسی لرستان، کرمانشاه، فارس، کهکیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و ایلام می‌رسید.
برچسب ها: بلوط ، جنگل ، خشکسالی
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار