کد خبر: ۱۸۵۷۷
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۱
گزارش «تجارت» از بازارهای مالی در هفته ای که گذشت
بازار بورس دوباره وارد فازی از رکود و رخوت شده است و متوسط حجم معاملات خرد دوباره به ارقامی کمتر از 100 میلیارد تومان کاهش یافته است.
روزنامه تجارت-حسين نوروزي زاده؛ نگاهی به عملکرد شاخص بورس در هفته گذشته نشان می دهد شاخص از 66451 واحد در ابتدای هفته، به رقم 65703 واحد رسیده ، و در مجموع 748 واحد ارزش خود را از دست داده است. یکی از نکات قابل تامل در این خصوص، منفی بودن شاخص کل در تمامی روزهای هفته قبل بوده است.در 4 روز کاری هفته گذشته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 3.431 میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل  59  درصد کاهش را نشان می دهد. کلّیت بازار هفته گذشته  را می توان بازاری متعادل ولی با سراشیبی نزولی دانست که همانند روزهای قبلتر، خبری از اشتیاق و هیجان در خرید و فروش سهام در آن دیده نمی شد. روند اين روزهاي بازار به مقدار قابل توجهی کند و نامشخص شده است. انتظار براي بهبود و رشد بازار نياز به حوصله و صبر زيادي دارد، در حالي که عمده سهامداران حقیقی زود خسته و نااميد شده و از بازار خارج می شوند و عطای بازار را به لقایش می بخشند.
به نظر می رسد شوک ناشی از گزارشات سه ماهه شرکتها  و بیم از تکرار وضعیت ناامید کننده شرکتها در گزارشات 6 ماهه، تا حدودی اثر خود را بر قیمت سهام گذاشته است و وضعیت کسل کننده کنونی بازار نتیجه آن است. با این وجود نباید فراموش کرد که سایه بزرگترین ریسک سیستماتیک در حال رخت بر بستن از فضای اقتصاد کشور و بازار سرمایه بوده و با نگاهی کلان به وضعیت روزها و ماههای پس از تحریم می توان به آینده بیش از پیش امیدوار بود و انتظار می رود سهامداران واقعی پاداش صبر و سهامداری خود را دریافت نمایند.
در همین حال طی هفته گذشته استخراج سایر معادن با 7/6 درصد، دباغی، پرداخت چرم و ساخت انواع پاپوش با 5 درصد، ابزرا پزشکی، اپتیکی و اندازه گیری با 65/2 درصد و  قند و شکر با 68/1 درصد بیشترین تغییر مثبت در شاخص صنایع را نسبت به سایر گروه ها به خود اختصاص دادند و بیشترین بازدهی را نصیب سهامداران خود کردند.
پیش بینی بازار هفته آینده
درهفته پیش رو مسلماً انتظارحرکت های قوی یا به اصطلاح شارپی را در روند قیمتی سهام یا شاخصها نداریم. ولی این احتمال وجود دارد که بعد از یک هفته افت ارزش سهام و شاخص کل، شاهد کندشدن روند نزولی و تعادل بیشتر در بازار بورس باشیم و اندکی از این روند کاهشی کاسته شود. این اتفاق می تواند سبب حضور طیفی از خریداران که قیمتهای این روزهای سهام را فرصت مناسبی برای تشکیل یک پرتفوی بنیادی و مناسب از سهام می دانند، باشد و به تبع این حضور،فرصت رشد  اندکی در قیمت ها ایجاد شود. ولیکن انتظار کلی اکثر تحلیلگران و کارشناسان بازار سرمایه برای هفته بعد نیز هفته ای متعادل و به دور از هیجانات شدید است. توصیه می شود در شرایط فعلی کسانی که قصد خرید دارند، فعلا ابتدای هفته را منتظر روشنتر شدن فضای بازار باشند. گروهها و سهام پیشرو بازار را تحت نظر داشته باشند، تا در صورت مشاهده شرایط ایده ال از روند رو به رشد احتمالی بازار عقب نماند. در عین حال این نکته را نیز نباید از ذهن دور داشت که اگر در بازار خریدار جدی و مصمم وجود ندارد اما در عین حال بازار در حال خالی شدن از فروشندگان عجول است و بسیاری از سرمایه گذاران به این واقعیت ملموس
رسیده اند که فروش سهام در این قیمتها هیچ توجیه عقلانی ندارد و حجم اندک معاملات خود به تنهایی موید این موضوع است.
سایر بازارهای مالی
در بازار ارز افزایش قیمت دلار طی روزهای هفته گذشته به صورت تدریجی و آرام ادامه یافت و دلار بعد از افت اندکی که پس از توافق وین داشت، مجدداً روند صعودی خود را از سر گرفت. قیمت دلار از 3338 تومان ابتدای هفته به 3366 تومان در آخرین روز هفته رسید و حدود 28 تومان افزایش قیمت داشت. به نظر می رسد با توجه به شرایط اقتصادی، از جمله کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی و تداوم آن، وجود نرخ های بهره و تورم دو رقمی در ساختار و کلّیت اقتصاد ایران، کاهش درآمدهای ارزی دولت و به تبع آن کسری بودجه، انتظار برای افت دلار در این مقطع زمانی انتظاری نادرست باشد.
در بازار فلزات گران بهاء نرخ جهانی انس از ابتدای هفته پیش با رشد بالغ بر دو درصدی همراه بوده است. این افزایش قیمت بیشتر ناشی از توقف رشد ارزش دلار در پی کاهش چشم انداز رشد اقتصادی آمریکا و کاهش دستوری ارزش یوان در پی آمارهای کاهشی صادرات چین بوده است. قیمت سکه در بازار داخلی نیز در پی رشد دلار و افزایش بهای جهانی انس طلا  با افزایش حدود ده هزار تومانی همراه بود و در ساعات پایانی روز پنجشنبه به 889 هزار تومان رسید.
قیمت نفت در هفته جاری تقریبا روند باثباتی را پشت سر گذاشته است اما انتظارات کاهش قیمت همچنان وجود دارد. اقتصاد چین که از وضعیت صادرات خود نگران است، اقدام به کاهش ارزش یوآن نمود تا قدرت رقابت صادراتی خود را بتواند حفظ نماید.  واکنش بازارهای جهانی به این اقدام چین که حاکی از نگرانی چینی ها است، کاهش قیمت نفت به کمترین سطح خود از سال 2009 تاکنون می باشد در واقع اقتصاد جهان دغدغه  این موضوع را دارد که چین واردات نفت خود را نیز کاهش دهد.  همچنین اخبار مربوط به ورود قریب الوقوع 500 هزار بشکه نفت ایران به بازارهای جهانی در تشدید کاهش قیمتها موثر بوده است.
در بازار مسکن و مستغلات نیز به مانند ماههای گذشته تحرک خاصی مشاهده نمی شود و بازار ملک و مسکن همچنان در رکود و سکون است. در همین زمینه رئیس اتاق تعاون ایران در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان در تهران در خصوص وضعیت مسکن اظهار داشت: با توجه به رفع تحریم‌ها، پیش بینی می‌شود سال ۹۵ سال رونق بازار مسکن در کشور باشد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار