کد خبر: ۷۲۲۰۶
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۷
منتخبان اتاق بازرگانی تهران معرفی شدند
اسامی راه‌یافتگان به اتاق بازرگانی تهران در نهمین دوره انتخابات این اتاق اعلام شد و «ائتلاف برای فردا» توانست صد در صد کرسی‌های اتاق تهران را از آن خود کند. این ائتلاف به شبه دواتی ها مشهور شده است.
سکان پارلمان بخش خصوصی در دست شبه دولتی ها
با اعلام نتایج انتخابات نهمین دوره اتاق بازرگانی تهران، ماراتون انتخابات در اتاق تهران خاتمه یافت و جریان موسوم به شبه دولتی دوباره سکانداری پارلمان بخش خصوصی را به دست گرفت.

براساس این گزارش، 40 کاندیدای انتخاب شده در این انتخابات در 4 بخش بازرگانی، صنعت، کشاورزی و معدن به این شر معرفی شدند:

در  بخش بازرگانی به ترتیب مسعود خوانساری، سیده فاطمه مقیمی، ناصر ریاحی، محمدرضا انصاری، عباس آرگون، محمد لاهوتی، سید رضی حاج آقامیری، افشین کلاهی، محمد امیرزاده، شهاب جوانمردی، سیدمجید صدری، محمدرضا طلایی، مجید حسینی‌نژاد، مهدی شریفی نیک‌نفس، مهرداد عباد و محمد مهدی فنایی، شانزده فرد برگزیده این انتخابات در بخش بازرگانی بودند.

همچنین در بخش صنعت، هاله‌ حامدی‌فر، حسن احمدیان، سیدمحمد اتابک، محمدرضا زهره‌وندی، رضا پدیدار، علی نقیب، محمود نجفی عرب، حمیدرضا صالحی سلمی، محمدرضا نجفی‌منش، عباس‌علی قصاعی، علیرضا کلاهی صمدی، هرویک یاریجانیان، فرزین فردیس و محمد حسن بیدور، چهارده کاندیدای انتخابی در بخش صنعت اعلام شدند.

همچنین شش کاندیدای منتخب در بخش کشاورزی عبارتند از: احمدرضا فرشچیان، کاوه زرگران، احمد صادقیان، حسن فروزانفرد، مهدی معصومی اصفهانی و علی تقوی‌فر

علاوه بر این علامیرمحمدصادقی، فریال مستوفی، محمدرضا بهرامن و سجاد غرقی، چهار کاندیدای پیروز در بخش معدن بودند.

گفتنی است در این انتخابات تمام کاندیداهای حائز اکثریت آراء، از «ائتلاف برای فردا» بودند. اما چه کسانی در این ائتلاف حضور داشتند. تلیل گرایش های افراد اضر در این لیست ها نشان می دهد این بار هم جریان نزدیک به دولت و موسوم به شبه دولتی ها در اتاق بازرگانی سکانداری می کند. ترکیب لیست های مطرح در انتخابات این دوره به شرح زیر بود:

*لیست ائتلاف برای فردا
این لیست که به شبه دولتی ها مشهورند جمعی از فعالان اقتصادی هستند که در دوره قبل هم اکثریت قاطع آراء را بدست آورده و به صورت مطلق حکومت را در اتاق تهران به دست گرفتند.ائتلاف برای فردا به لطف تسلط به اتاق و استفاده از توان مالی و تشکیلاتی اعضاء خود توانسته است با قدرت و حجم قابل توجه وارد عرصه رقابت تبلیغاتی شود.این ائتلاف با اتکاء به یک پایگاه رأی ایجاد شده و قابل توجه هرچند مطمئن نبود که دوباره آن پیروزی را به دست آورد.
برخی معتقد بودند این گروه که مشهور به هم صدایی با دولت هستند در حال حاضر و بدلیل آسیب های اقتصادی وارده به بخش خصوصی بدلیل شرایط اقتصادی حاکم، در نظر بخش خصوصی از وجاهت واعتبار اولیه برخوردار نیستند.

*لیست پیشگامان تحول
 این لیست که مرکب از برخی چهره های سیاسی و مدیران سیاسی دولت فعلی و اصلاحات است در واقع جریانی همسو با ائتلاف برای فردا، اما معترض به انحصار طلبی آن‌ها است که با نحوه اعلام حضور و شرایط عضویت در لیست خود، حاشیه ساز شد.
پایگاه رأی این گروه مشابه عملکرد گروه ائتلاف برای فرداست و تقریباً مدل سازی همان رفتارها و البته در سطحی نازل تر از آن می باشد.
ترکیب نامتجانس این گروه و حضور چهره های ناهمگون از دیگر بارزه های این جریان تازه تأسیس است.

*لیست های مقابل جریان حاکم
نتیجه اعتراضات به عملکرد دوره گذشته اتاق تهران، شکل گیری ائتلاف های صنفی در بخش خصوصی است. برخی چهره های با نفوذ و مقبول در بخش خصوصی که تصور می کردند در صورت حضور فردی در اتاق امکان هدایت آن‌را خواهند داشت، با عملکرد دوره گذشته به این واقعیت پی بردند که حرکت فردی ثمری در تغییرات اتاق نخواهد داشت. لذا برآن شده اند تا به‌ صورت گروهی بتوانند سهمی، ولو اندک، اما تأثیر گذار داشته باشند.
هرچند به نظر می رسید جمع شدن این ائتلاف ها در قالب یک لیست شانس آنها را با توجه به نارضایتی بخش خصوصی از شرایط اقتصادی، انتقادات به عملکرد هیأت حاکمه فعلی اتاق و پایگاه رأی قابل توجه، برای پیروزی زیاد کند. اما تعارضات و تفاوت های موجود بین ایشان مانع این مهم گردید. اما افراد مشترک در این سه لیست کم نیستند که در صورت پیروزی و ورود آنها به اتاق می توانند منشاء تحولی تازه در اتاق باشند.
 چرا که در صورت شکل گیری حتی یک اقلیت تأثیر گذار، اتاق از برآیند نظرات مختلف بهره مند می گردد. از سوی دیگر شفافیت اتاق با توجه به شکسته شدن انحصار حاکم، بیشتر خواهد شد.
فعالان بخش خصوصی در این دوره بر حضور حداکثری اعضاء و دارندگان کارت های بازرگانی در هر صنفی تأکید زیاد دارند؛ زیرا معتقدند حضور حداکثری موجب شکسته شدن انحصار حاکم خواهد شد.
 در ادامه به تحلیل این سه لیست رقیب جریان حاکم می پردازیم.

*لیست ائتلاف بزرگ
این لیست که در برگیرنده فعالان سنتی و قدیمی اتاق و بخش خصوصی است، ترکیبی است از گروه کارآفرنیان که در دوره گذشته بدلیل جدا شدن یکی از اعضای موثر خود و پیوستن به ائتلاف برای فردا از گردونه رقابت خارج شدند و قدیمی های اتاق و جمعی از جوانان و چهره های نوظهور هستند.
حضور چهره های سنتی اتاق که سالها فرمان هدایت بخش خصوصی را در دست داشتند، ظاهراً نمادی از بازگشت اتاق به دوران چالش با دولت است و وعده تغییرات در روند فعلی را می دهد. اما ترکیب ائتلاف بیانگر این واقعیت است که حضور این چهره ها صرفاً نمادین بوده و ائتلاف حتی حسابی روی راه یابی آنها به اتاق بازنکرده است. پایگاه رأی این گروه، بازرگانان و صنعت گران قدیمی و سنتی، شرکت های پیمانکاری و ساخت و ساز هستند .

*لیست ائتلاف اعتلای اقتصاد

ظهور چهره ای نو در عرصه رقابت های اتاق و مرکب از سه جریان حقوقی شهرک های صنعتی، اتاق های اصناف و سازمان نظام مهندسی، نشان دهنده آگاهی و شناخت ظرفیت های بالای رقابتی در بخش خصوصی است.
حضور رأی اولی ها، اصطلاحی که این جریان برای پایگاه رأی خود برگزیده اند، بیانگر این واقعیت است که باید فضای انتخابات وکلاً اتاق از حال و هوای سنتی و دولتی تغییر یابد و روی گروه های رأی تأثیرگذار که تا کنون به چشم نیامده اند، حساب جدیدی باز کنند. اعضای این ائتلاف بجز تک چهره های مطرح،  جوان و تجربه اولی هستند. لذا بحث در مورد عملکرد آنها زود است. اما مشخصاً افرادی با تحصیلات بالا و دیدگاه های جدیدی هستند که نوید ماندگاری و شکل گیری یک جریان جدید پایا را  می دهد.

*لیست همه برای ایران
تشکل اتاقی برای همه که قبل از انتخابات اعلام کرده بود در تهران هم لیست ارائه می کند با شروع رقابت ها و به دلیل ملاحظاتی، با عنوان دیگری پا به عرصه رقابت ها گذاشت. نگاه آنها هم مانند سایر ائتلاف های رقیب ائتلاف حاکم، شکل گیری یک اقلیت تأثیر گذار در اتاق تهران است. از این رو لیست کامل ارائه نکرده است.

حالا و با انتخاب اعضای هم سو با دولت در پارلمان بخش خصوصی بسیاری معتقدند بهترین فرصت برای ترمیم ساختارهای اقتصادی ایران فرا رسیده است . این در حالی است که برخی دیگر این اتفاق را ناشی از دولتی شدن بخش خصوصی می دانند و از آن انتقاد می کنند.

برخی کاندیداهای شرکت کننده در این انتخابات نسبت به برگزاری الکترونیکی این دوره از انتخابات تهران گلایه‌مند بودند و کسب صد در صدی آراء توسط ائتلاف برای فردا را به عنوان نشانه‌ای از دقیق نبودند شمارش آراء اعلام می‌کردند.



نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار