به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی امیدبخش پیش از ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: پایش های منظم از مزارع، باغات و گلخانهها در سطح استان انجام میشود.
وی اضافه کرد: رصد آفات، بیماریها و علفهای هرز به صورت مستمر صورت گرفته و اطلاع رسانی مناسب برای کنترل به موقع انجام شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با اشاره به بارندگیهای اخیر و شرایط مساعد آب و هوایی به ویژه دما و رطوبت، گفت: احتمال شیوع عواملی که موجب خسارتهای گیاهی میشوند در سال زراعی جاری وجود دارد.
امیدبخش گفت: توصیههای لازم برای جلوگیری از شیوع و گسترش عوامل خسارت زا توسط کارشناسان مدیریت حفظ نباتات به کشاورزان ارائه میشود.
وی همچنین گفت: هفت هزار و ۸۸۱ هکتار از مزارع گندم استان علیه علفهای هرز سمپاشی شده است که بخشی از آن یعنی شش هزار و ۶۵۶ هکتار مبارزه علیه علفهای هرز نازک برگ و مابقی علیه علفهای هرز پهن برگ بوده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت: چهار هزار و ۵۶۰ هکتار از مزارع جو استان علیه علفهای هرز جو سمپاشی شده است که در هزار و ۸۸۰ هکتار مبارزه علیه علفهای هرز نازک برگ و در دو هزار و ۸۵۵ هکتار مبارزه علیه علفهای هرز پهن برگ انجام شده است.
به گفته امید بخش سمپاشی برای کنترل سن مادری در هزار و ۴۵۰ هکتار از مزارع گندم و ۵۵۰ هکتار در مزارع جو انجام شده و همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به ظهور نشانههای بیماری خسارت زای زنگ زرد در مزارع استان پایش ها انجام شده است، گفت: توصیههای لازم به کشاورزان ارائه شده و در ۲۲ هکتار نیز کانون کوبی از طریق مبارزه شمیایی انجام شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز عنوان کرد: عملیات سمپاشی علیه علفهای هرز کلزا در سطح ۷۹۲ هکتار انجام شده است که در سطح ۷۰۹ هکتار مبارزه علیه علفهای هرز نازک برگ و در سطح ۲۱۳ هکتار مبارزه علیه علفهای هرز پهن برگ بوده است، همچنین در سطح ۶۱۵ هکتار علیه شته مومی کلزا مبارزه شیمیایی صورت گرفته است.
امیدبخش گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی سال جاری که موجب استقرار عوامل بیماری زای گیاهی میشود و اخیراً بیماری زنگ زرد به عنوان یکی از مهمترین عوامل خسارت زای گندم و جو در بعضی از مناطق استان مشاهده شده، بازدیدهای مستمر از مزارع استان ضروری به نظر میرسد.
وی همچنین تاکید کرد: در صورت مشاهده علائم به صورت جوشهای زرد رنگ به ویژه روی برگهای جدید، کشاورزان سریعاً با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی اقدام به کانون کوبی از طریق سمپاشی کنند.