کد خبر: ۱۴۵۸۵۰
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۱

سلامت نیوز: رییس قرارگاه پشتیبانی طرح شهید قاسم سلیمانی با بیان اینکه اجرای این طرح برای مردم هیچ هزینه ای ندارد، گفت:«غالبا چون نیروهای این طرح افراد همان منطقه و محله هستند شناسایی شان برای خانواده ها راحت است و امکان سوءاستفاده وجود ندارد.»


به گزارش سلامت نیوز، دکتر پیرحسین کولیوند رییس قرارگاه پشتیبانی طرح شهید قاسم سلیمانی در نشست خبری با خبرنگاران گفت:« در خصوص طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در این گام به همت وزارت بهداشت و بسیج و همکاری سایر دستگاه ها بحث بیماریابی و جداسازی مبتلایان به کرونا و آموزش آنها با هدف کاهش تعداد مبتلایان و کاهش تلفات ناشی از ابتلا به کرونا را داریم در این طرح قرار بر این است در محله ها بیماریابی کنیم و هر خانه یک پایگاه سلامت باشد و این بیماریابی در سراسر کشور شروع شده است. ما در این مرحله افرادی که دچار کرونا شده اند و امکان جداسازی بیمار از سایر افراد خانواده در خانه وجود ندارد برای آنها امکاناتی را در چند فاز فراهم کردیم. هتل ها و مهمانسراها و مراکز اقامتی فاز اول است»


وی در ادامه گفت:« افرادی که دچار کرونا می شوند و امکان قرنطینه در خانه ندارند نیز مشمول این طرح می شوند و در مراکز سلامت تحت کنترل و پایش قرار می گیرند. گروه دیگر بیمارانی هستند که به کرونا مبتلا شدند و درمان و ترخیص شدند اما همچنان حامل ویروس کرونا هستند که اگر امکان قرنطینه در خانه نداشته باشند جزو جامعه هدف ما هستند.»


وی گفت:« تا به امروز 98 هزار تخت را در کل کشور برای اجرای این طرح در نظر گرفتیم و روسای دانشگاه های علوم پزشکی مجری اصلی این طرح هستند تا افراد را شناسایی و مراقبت کنند پزشک و پرستار و تیم های پزشکی حضور دارند و مرتب افراد کنترل و مراقبت می شوند و اگر نیازی به درمان داشته باشند توسط اورژانس 115 به بیمارستان منتقل می شوند. در این کار دستگاه های مختلف مثل وزارت میراث فرهنگی، قوه قضاییه ، بنیاد مستضعفان و هلال احمر و ... همکاری می کنند و همدلی خوبی وجود دارد تا به هدف برسیم که این برمی گردد به اینکه مردم این طرح را جدی بگیرند هرجا مردم همکاری کردند در طرح هایمان موفق و پیشرو بودیم.»


وی گفت:« برای بحث مراکز اقامتی سلامت ما چند فاز داریم. فاز اول هتل ها و مهانسراهای دولتی هستند، فازدوم هتل ها و مهمانسراهای گردشگری و فاز سوم هتل ها و مهمان سراهای خصوصی و بعد خوابگاه ها و مساجد و زائرسراها و سالن های ورزشی را داریم تا جایی که امکان داشته باشد به هتل ها و مهانسراها بیماران را می بریم تا بتوانیم خدمات بهتری ارائه دهیم اما برای اینکه بخواهیم بیمار مبتلا به کرونا را از روستا به بیمارستان ها منتقل کنیم به محض تماس این افراد آمبولانس های مخصوص بیماران کرونایی برای آنها اعزام می شود. البته بسیاری از بیماران با قرنطینه و مراقبت درمان می شوند و نیازی به بستری در بیمارستان پیدا نمی کنند.»


وی درباره احتمال بروز بیماری های گوارشی ناشی از آبگرفتگی ها در جنوب کشور گفت:« در زمان وقوع سیل سال 98 سیستم بهداشت و درمان اینقدر خوب عمل کرد که بیماری واگیردار ناشی از سیل نداشتیم در حال حاضر هم در خصوص مناطقی که دچار آبگرفتگی شدند خدماتی را ارائه می دهیم و کار ما تعطیل نشده است اما آن چیزی که برای ما مهم تر است پیشگیری از ابتلا به یکسری بیماری های گوارشی است که ممکن است ناشی از ابگرفتگی و ورد فاضلاب به خانه ها باشد که بحث پیشگیری توسط همکاران بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی انجام می شود و سازمان اورژانس سامانه اش برخط است و به محض تماس با 115 در خدمت مردم هستیم و امدادرسانی می کنیم.»


وی درباره هزینه اجرای طرح و تعداد نیروی به کار گرفته شده گفت:« اجرای این طرح برای مردم هیچ هزینه ای ندارد. کل هزینه این طرح توسط دولت پرداخت می شود. در حال حاضر بالغ بر 98 هزار تخت آماده کردیم که 40 هزار تخت دیگر هم اضافه می شود این جدا از ظرفیت سالن ها و زائرسراها است. هتل ها و مهمانسراها و خوابگاه ها کاملا امکانات اسکان را دارند بعید می دانم بیشتر از این نیاز داشته باشیم. در بحث تعداد نیروی انسانی به کار گرفته شده در این طرح الان یک بسیج ملی صورت گرفته و هم سازمان بسیح ، هم بسیج جامعه پزشکی، وزارت بهداشت، استانداران، فرمانداران و دهیاران در اجرای این طرح مشارکت می کنند اما تیم های کاری ما تیم های 15 نفره هستند که مسوولیتشان بر عهده یک پزشک است 4 نفر متخصص بهداشت و مدیریت بیماری های واگیر و ده نفر دیگر تیم های پرستاری و پیراپزشکی هستند. و به تناسب جمعیت هر استان این تیم ها گسترده تر می شود. کار ما محله محور است.»


وی گفت:«این طرح برنامه مفصلی است که همکاران بسیج به جد پای کار هستند برای افراد در این طرح کارت شناسایی معتبر صادر شده است البته این را هم فراموش نکنیم که ما از پایگاه های بسیج و مساجد هم به عنوان مراکز بهداشتی و درمانی برای این طرح استفاده می کنیم در تهران در کنار بیشتر مساجد، درمانگاه وجود دارد و می تواند به این بخش اختصاص داده شود. غالبا چون نیروهای این طرح افراد همان منطقه و محله هستند شناسایی شان برای خانواده ها راحت است و امکان سوءاستفاده وجود ندارد. در ارائه خدمات طرح شهید سلیمانی خدمات مومنانه نیز توسط بسیج به مردم و افراد نیازمند ارائه می شود.»


وی تاکید کرد:« لیست مراکز سلامت برای اجرای این طرح به روسای دانشگاه ها اعلام شده است چون مردم به صورت مستقیم نمی توانند وارد این طرح شوند و باید حتما مراقبین سلامت مردم را به مراکز سلامت معرفی کنند یا از طریق مراکز جامع سلامت یا از طریق بیمارستان ها پذیرش به این شکل است.»


کولیوند گفت:« وقتی دانشجویان ایرانی را از چین می خواستیم به کشور بیاوریم و قرنطینه کنیم هیچکسی با ما همراهی نمی کرد و خیلی تنها بودیم ولی الان یک همدلی خوبی وجود دارد و امیدوارم مردم هم همکاری کنند.»


وی گفت:« تا به امروز 8 نفر از همکاران در اورژآنس 115 به دلیل ابتلا به کرونا به شهادت رسیدند و بالغ بر چهار هزار نفر نیز به کرونا مبتلا شدند که بهبود پیدا کرده و به کار بازگشته اند. هنوز همکاران در اورژنس نتوانسته اند به مرخصی بروند و به صورت شبانه روزی کار می کنند و این برمی گردد به عشق و علاقه ای که به کارشان دارند.»

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار