کد خبر: ۱۴۸۲۱۴
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۶
خیابان لاله‌زار نماد ایران رو به ترقی بود. خیابانی زیبا پر از سالن‌های نمایش و کافه و رستوران. امروز این بناها چه شده‌اند؟ در این فیلم سرگذشت خیابانی را ببینید که روزگاری فخر تهران بود و حالا فقط گورستانی شده از یادگاری‌های پرخاطره و تاریخی. یادگاری‌های مهمی که یکی‌یکی خراب‌شان می‌کنند.

کیفیت پایین:

کیفیت خوب:

عصر ایران؛ محسن ظهوری ـ «ساموئل خاچیکیان» استاد دلهره و وحشت، چند سالی می‌شد که با فیلم‌هایش نفس تماشاگران را در سینه حبس می‌کرد. او سال ۱۳۳۷ فیلم جدید خود «طوفان در شهر ما» را اکران کرد و سیل مشتاقانش راهی سینما شدند؛ راهی «سینما ایران» در لاله‌زار که عکسی از ازدحام مردم جلوی آن ثبت شده. همان سینمایی که حالا مخروبه شده و خبر آمده قرار است همان را هم ویران کنند.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

بیشتر ببینید:

  • لاله‌زار و سنگفرش‌های جنجالی (فیلم)

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سینما ایران از سینماهای قدیمی تهران بود در خیابانی که زمانی مرکز هنرهای نمایشی ایران شد؛ پر از سالن‌های تئاتر و سینما. سالن‌هایی که حالا یا از بین رفته‌اند و یا مخروبه شده و آماده فرو ریختن.

در این فیلم به تماشای تاریخ این خیابان پرخاطره یعنی لاله‌زار بنشینید؛ بناهایی را ببینید که روزگاری سالن‌های تئاتر یا سینما بودند، و یا کاه و رستوران. لاله‌زاری را ببینید که مکان‌هایش را در سینما و تلویزیون ایران بازسازی کرده‌اند، اما خود خیابان فراموش شده است.

خیابانی که روزگاری خیابان مهمی در تهران بود؛ از همان زمان که ناصرالدین‌شاه دستور احداثش را داد، شد گذر باکلاس پایتخت. جایی که بعدها و در دوره پهلوی مدرن‌ترین خیابان تهران بود و پر از رستوران‌ها و کافه‌های رنگارنگ. اما این خیابان در طول سال‌ها کم‌کم تغییر هویت داد و به بازار لوازم برقی و روشنایی تبدیل شد. جایی که روزگاری بیش از 20 سینما و تئاتر داشت، حالا به گورستان سالن‌های نمایش تبدیل شده. سالن‌هایی که یکی‌یکی بسته شدند و از آن‌ها ویرانه‌هایی به یادگار ماند که هربار خبر می‌رسد یکی از آن‌ها را پاساژ کرده‌اند یا قرار است تخریب کنند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار