کد خبر: ۱۰۹۶۵۵
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۰
افزایش ۱۵ درصدی تعرفه های پزشکی در سال جاری؛

سلامت نیوز:روز گذشته تعرفه های پزشکی که در جلسه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ هیات وزیران به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه ‌و بودجه کشور و تأیید شورای عالی بیمه سلامت کشور و به استناد قانون احکام دایمی برنامه‌های توسعه کشور، تصویب شده بود، برای اجرا به دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ شد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر سید سجاد رضوی - دبیر و رییس دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت با اشاره به جزییات تعرفه های پزشکی که روز گذشته از سوی هیات دولت جهت اجرا به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده بود، گفت: به طور کلی تعرفه ها ۱۵ درصد افزایش یافته است که این ۱۵ درصد در بخش‌های خصوصی، دولتی، عمومی غیر دولتی و خیریه متفاوت است.


وی افزود: به عنوان مثال در بخش خصوصی ویزیت ۲۰ درصد افزایش یافته است، جزء حرفه‌ای فقط پنج درصد بیشتر شده و جزء فنی و هتلینگ نیز در این بخش ۲۵ درصد افزایش یافته است. در بخش خیریه هم جزء حرفه‌ای برابر بخش خصوصی است و هتلینگ و جزء فنی خیریه‌ها حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد بخش خصوصی است.


رضوی همچنین گفت: در بخش دولتی هم ویزیت، جزء حرفه‌ای و جزء فنی ۱۷ درصد افزایش یافته است و هتلینگ افزایشی ۱۳ درصدی داشته است.
وی با بیان اینکه تعرفه های جدید از ابتدای فروردین ۱۳۹۹، اعمال می‌شود، اظهار کرد: اولویت‌های ما برای رشد تعرفه در بخش‌های مختلف بنابر دلایل متعددی متفاوت بود؛ به طوری که در بخش خصوصی اولویت‌مان بیشتر رشد ویزیت، هتلینگ و جزء فنی بود، اما در بخش دولتی اولویت‌مان عمدتا رشد جزء حرفه‌ای و فنی بود.


رضوی تاکید کرد: این پیشنهادات از سوی اعضای شورای عالی بیمه به هیات دولت ارائه شد. باید توجه کرد که تعرفه را بر اساس دارایی و منابع تعیین می‌کنند. طبق ماده هشت قانون بیمه همگانی اعلام کرده که تعرفه باید بر اساس منابع و مصارف تعیین شود. قطعا بخش خصوصی ما هزینه هایشان بسیار بالاتر است، اما این حداکثر کمکی بود که دولت و شورای عالی بیمه می توانست برای افزایش تعرفه ها انجام دهد.


وی همچنین گفت: البته غاطبه جامعه پزشکی حتی اگر از تعرفه‌ها راضی نباشند، اما قانون را رعایت و از تعرفه‌ها تمکین می‌کنند. تعداد قلیلی هم تخلف می‌کنند که با آنها برخورد می‌شود. در عین حال باید توجه کرد که با توجه به منابع و مصارف، این تعرفه‌ها دیده شده است. حتی دولت امسال با توجه به بیماری کووید-۱۹ و وضعیت بیمارستان‌ها، در تعرفه‌ها بیشترین کمکی را که می‌توانست انجام داد.


بر اساس ابلاغ هیات دولت در بخش سرپایی دولتی تعرفه پزشکان، دندان پزشکان عمومی و دکترای تخصصی در علوم پایه (PHD) پروانه‌دار ۱۴۹ هزار ریال و پزشکان، دندان پزشکان متخصص و پزشک عمومی دارای مدرک دکترای تخصصی در علوم پایه(MD-PHD) ۱۸۶ هزار ریال است.

در بخش سرپایی خصوصی نیز تعرفه پزشکان، دندان پزشکان عمومی و دکترای تخصصی در علوم پایه (PHD) پروانه دار ۳۲۴ هزار ریال و پزشکان، دندان پزشکان متخصص و پزشک عمومی دارای مدرک دکترای تخصصی در علوم پایه(MD-PHD) ۴۹۲ هزار ریال تعیین شده است.


اعضای دولت هم چنین، ضرایب تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی را به شرح زیر به تصویب رساندند:
-ضریب ریالی ارزش نسبی خدمات دندانپزشکی معادل ۱۷ هزار و ۵۰۰ ریال محاسبه می‌شود.
- ضرایب ریالی کای حرفه‌ای کلیه خدمات و مراقبت‌های سلامت بر مبنای کای واحد و معادل ۴۳۲ هزار و ۶۰۰ ریال محاسبه می‌شود.
- ضرایب ریالی کای فنی کلیه خدمات و مراقبت‌های سلامت بر مبنای کای واحد و معادل ۶۶۰ هزار ریال محاسبه می‌شود.
-ضریب ریالی کای حرفه‌ای خدمات تشخیصی و درمانی مندرج در کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت برای خدماتی که با علامت (#) مشخص شده‌اند و کدهای (۷) و (۸)، اعم از اینکه در بخش سرپایی و یا بستری ارایه شوند، بر مبنای کای واحد و معادل ۲۲۶ هزار و ۸۰۰ ریال محاسبه می‌شود.
- ضریب ریالی کای فنی خدمات تشخیصی و درمانی مندرج در کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت برای خدماتی که با علامت (#) مشخص شده‌اند و کدهای (۷) و (۸)، اعم از اینکه در بخش سرپایی و یا بستری ارایه شوند، بر مبنای کای واحد و معادل ۳۴۶ هزار و ۳۰۰ ریال محاسبه می‌شود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار