کد خبر: ۱۱۰۲۸۵
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۱

سلامت نیوز: یکی از حالاتی که بسیاری از افراد در زندگی خود تجربه می‌کنند، دل‌نگرانی و اضطراب است. اضطراب حالتی است که علاوه‌بر برانگیختگی فیزیولوژیکی در فرد، حالت درماندگی و عدم تعادل روانی را نیز ایجاد می‌کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جام جم ،باید توجه داشته باشیم چنانچه این احساس قابل مدیریت باشد و به صورت گذرا صورت بگیرد، اضطراب طبیعی نام می‌گیرد و در شرایطی که در زندگی عادی و روزمره فرد اختلال ایجاد کند حالت غیرطبیعی دارد.

زمانی که عوامل و شرایط استرس‌زا در زندگی زیاد تکرار شود و طولانی‌مدت باشد، باعث می‌شود تا بدن انسان به‌صورت مداوم در حالت آماده‌باش و برانگیخته قرار بگیرد و در نتیجه تکرار این حالت و ماندگاری در آن باعث می‌شود تا فرد دچار اضطراب مداوم شود. چنانچه علائم ناشی از اضطراب بیش از شش ماه در فرد ماندگار شود، فرد دچاراختلال اضطرابی می‌شود.

برخی از علائم اختلال اضطراب عبارتند از:

بی‌قراری و احساس بی‌حوصلگی شدید

احساس نگرانی غیرقابل کنترل

مرور و یادآوری خاطرات و اتفاقات ناخوشایند

افزایش تحریک‌پذیری و زود از کوره در رفتن

کاهش تمرکز

کج‌خلقی به دلیل نگرانی

به ‌آسانی خسته می‌شود

عرق کردن و سردی دست یا پا

بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن دست یا پا

احساس ناتوانی

تغییر در آهنگ تنفس (تنگی نفس یا تنفس عمیق و تند)

خشکی دهان

تنش‌های عضلانی

سرگیجه

مختل شدن خواب (نمی‌تواند بخوابد، یا از خواب می‌پرد، یا خواب ناآرام دارد که خستگی‌اش را برطرف نمی‌کند).

این دل‌نگرانی می‌تواند در شرایط مختلف ایجاد شود و افرادی که بیش از اندازه به آینده فکر می‌کنند بیشتر دچار اضطراب می‌شوند. همچنین افرادی که ذهن آنها از آینده یا اتفاقات مختلف، ادراک منفی دارد و بدبین هستند یا از هر اتفاق ساده‌ای، فاجعه‌سازی می‌کنند، بیشتر در معرض اختلالات اضطرابی قرار می‌گیرند.

باید توجه داشته باشیم که نوع مقابله و برخورد افراد در مواجهه با اضطراب متفاوت است و برای درمان لازم است تا ابتدا علل ایجاد اضطراب مشخص شده و در صورت لزوم حتما از مداخلات دارویی و درمان‌های روانشناختی و درمان‌های مبتنی بر تغییر نگرش استفاده شود.

برچسب ها: اضطراب
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار