کد خبر: ۱۴۷۶۳
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۱:۱۳
صنعت توریسم روستایی آذربایجان غربی با وجود ۵۸ منطقه نمونه، ۱۳ مسیربکر و ۲۰۰روستای زیبا برای جذب گردشگرپشت دیوار بلند کاغذ بازی اداری متوقف شده و چشم انتظار سازو کارجذب سرمایه گذار است.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از مهر، مناطق بکر و دیدنی روستایی از جمله تپه حسنلو، تپه های باستانی ربط، آبشار شلماش، کاخ بسطام، دریاچه مارمیشو، پیست اسکی خوشاکو، روستای پردانان پیرانشهر، جزایر و روستاهای اطراف دریاچه ارومیه، باغ های بزرگ سیب و انگور در کنار وجود اقوام مختلف با فرهنگ، گویش و پوشش های مخصوص گوشه ای از پتانسیلهای بالقوه حوزه گردشگری روستایی آذربایجان غربی بشمار می رود که توجه چندانی به آنها نشده است.

روستای سوله دوکل در بخش سیلوانا با آبشار و طبیعت بکر، روستای بند ارومیه با خانه های پلکانی و طبیعت بکر، روستای سهولان در بخش مرکزی مهاباد با غار آبی تاریخی و بی نظیر، روستای احمد آباد تکاب بخش تخت سلیمان، همجوار کوه تاریخی و دیدنی زندان، آب گرم احمد آباد و محوطه تخت سلیمان، روستای شلماش، بخش مرکزی سردشت نمونه کوچکی از روستاهای گردشگری آذربایجان غربی به شمار می روند.

نمونه هایی هر چند کوچک اما کم نظیر که خود به تنهایی ظرفیتی عظیم برای جذب گردشگران بوده و به تنهایی توان اداره و توسعه صنعت توریسم روستایی را دارا هستند ظرفیت هایی که روی هم تلنبار شده و مسئولان خیلی بی تفاوت سالهاست از کنار آنها می گذرند.

این مزیت ها در کنار شرایط آب و هوایی بی نظیر این دیار گنجینه ای است که به راحتی نمی توان نمونه اش را در همه جا داشت مزیت هایی که با نگاه ویژه مسئولان می تواند بار زیادی از مشکلات مناطق روستایی از جمله بیکاری، کمبود میزان درآمد، مهاجرت از مناطق روستایی، حاشیه نشینی و ... از دوش استان بردارد.

اما متاسفانه با وجود استقبال برخی از سرمایه گذاران برای بهره برداری از این مزیت ها بروکراسی های پرپیچ و خم اداری مانعی بزرگ سنگ اندازی می کند مانعی که هیچ میلی و همتی از سوی مسئولان نه تنها برای برداشتن آن وجود نداشته بلکه اصرارها بر این بروکراسی پیچیده هر روز افزوده می شود.

نبود تبلیغات و اطلاع رسانی مناسب، ناتوانی از ایجاد ارتباط افراد بومی با گردشگران داخلی و خارجی و نداشتن اطلاعات کافی تاریخی و باستانی ساکنان روستایی، غفلت مقامات ارشد استان در سالهای گذشته از بحث صنعت گردشگری به خصوص در بخش روستایی از دیگر مشکلات پیش روی توسعه این بخش به شمار می رود.

روستا

روستای بند ارومیه

مطالعات جامع و امکان سنجی مناطق نمونه گردشگری انجام نشده است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: آذربایجان غربی از نظر تعداد مناطق نمونه گردشگری با معرفی ۵۸ منطقه رتبه ۵ کشوری را داراست اما از زمان تصویب این مناطق توسط هئیت دولت هنوز مطالعات کامل تفصیلی، امکان سنجی و جامع آنها انجام نشده است.

جلیل جباری با بیان اینکه برخی از مناطق روستایی استان به دلیل بکر و داشتن شرایط آب و هوایی فوق العاده همواره مورد توجه سرمایه گذاران است، اظهار داشت: متاسفانه برخی از دستگاه های اجرایی مرتبط از جمله محیط زیست با قرار دادن ضوابط و شرایط خاص همواره مخالفت خود را اعلام کرده و مانع حضور سرمایه گذاران در این مناطق شده اند.

وی ادامه داد: باید دستگاه های اجرایی مرتبط با هدف حمایت و همکاری در راستای توسعه صنعت گردشگری باید شرایط سهل و قابل قبولی به خصوص در زمینه واگذاری اراضی مربوطه برای سرمایه گذاران داشته باشند تا باعث رغبت بیشتر آنها شود.

جباری با تاکید بر اینکه امروز آذربایجان غربی نیازمند حضور و جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی است عنوان کرد: اگر توسعه استان در بخش های مختلف را می خواهیم باید بستر و شرایط را برای حضور فعالان سرمایه گذاری به خصوص در حوزه گردشگری را فراهم کرده و جزو اولویت برنامه های کاری قرار دهیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی تاکید کرد: با توجه به ظرفیت بالای آذربایجان غربی در زمینه توسعه صنعت گردشگری باید زمینه‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذار و فراهم آوردن زیر ساخت‌های لازم در راستای توسعه صنعت گردشگری و جذب گردشگر داخلی و خارجی انجام شود.

جباری با بیان اینکه اکثر روستاهای استان دارای جاذبه های طبیعی یا آثار باستانی و تاریخی هستند و قابلیت فراوانی در زمینه های توسعه گردشگری دارند عنوان کرد: متاسفانه مراحل استعلام مربوط به مناطق نمونه گردشگری پروسه طولانی دارد و این امر رغبت سرمایه گذاران برای حضور در استان را کم کرده و تاکنون سرمایه گذاری قابل توجهی در این حوزه صورت نگرفته است.

روستا

دریاچه مارمیشو

تکلیف مناطق نمونه گردشگری آذربایجان غربی مشخص شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی با تاکید بر تعیین تکلیف مناطق نمونه گردشگری استان افزود: دستگاه های اجرایی مرتبط در استان باید توجه داشته باشند فلسفه و هدف معرفی مناطق نمونه گردشگری در راستای جذب سرمایه گذارو توسعه صنعت گردشگری بوده است.

جباری ادامه داد: در این راستا باید تکلیف این مناطق وسرمایه گذاران علاقمند به این حوزه باید مشخص شود اگر تمایل به سهل و آسان سازی شرایط سرمایه گذاری داریم زمینه و بستر لازم را در مناطق نمونه گردشگری استان را فراهم کنیم اگر نه این مناطق باید از لیست مناطق نمونه گردشگری کشور خارج شوند.

وی اضافه کرد: از مسئولان استانی و مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط به خصوص محیط زیست تقاضا داریم ضمن بیان دلایل تاخیر در اجرای طرح های مناطق نمونه گردشگری همکاریهای لازم با سرمایه گذاران داخلی و خارجی علاقمند در این حوزه را داشته باشند.

معاون استاندار آذربایجان غربی هم در این خصوص معتقد است ارائه خدمات گردشگری در روستا ها از مهمترین راهکارهای جذب گردشگر در استان در این حوزه است اما متاسفانه این مقوله در استان مغفول واقع شده و انتظار می‌رود با برنامه ریزی‌های لازم در راستای رفع این مسائل و مشکلات گام برداشته شود.

هادی بهادری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه نبود امکانات زیربنایی در مناطق گردشگری و رفاهی بین جاده ای در استان از چالش های پیش روی توسعه گردشگری روستایی استان به شمار می رود افزود: در حال حاضر ظرفیت های خوبی در روستاهای استان وجود دارد و مشکل خاصی پیش پای سرمایه گذاران احساس نمی شود اما اگر نیاز به حمایت های جدی باشد استانداری آماده ارائه خدمات است.

وی با اشاره به اینکه روستا گردی و طبیعت گردی از حوزه های مهم صنعت گردشگری امروزه مورد توجه خاص گردشگران داخلی و خارجی  قرار گرفته تاسيس دهياري در روستاهاي هدف گردشگري فاقد دهياري، كمك به احداث زيرساختهاي خدماتي مورد نياز برحسب نيازهاي روستا و با محوريت دهياري ها و پيگيري جمع‌ آوري و دفع پسماندها براساس وظايف قانوني دهياري‌ها در روستاها را از اولویتهای طرح گردشگری روستایی عنوان کرد.

اراضی دیم روستای قورد استان خراسان شمالی

وجود و توجه به روستاهای گردشگری رونق اقتصادی استان را همراه دارد

بهادری با تاکید بهبود زمینه های امرار معاش روستاییان در با سرمایه گذاری در حوزه گردشگری از مهاجرت آنها به شهرها جلوگیری می کند اعلام کرد: اجرای طرح های توسعه بخشی از جمله طرح هادی و توجه به زیرساخت می تواند در این خصوص کمک کار باشد در این راستا نیز متولیان بخش میراث فرهنگی باید در زمینه جذب اعتبارات ملی تلاش جدی داشته باشد.

وی با بيان اينكه وجود روستاهاي زيبا و  داراي جاذبه هاي طبيعي و تاريخي و همچنين آثار متعدد تاريخي و فرهنگي، ‌ مي تواند گردشگري روستايي و فرهنگي و رونق اقتصادي را در استان به دنبال داشته باشد افزود: در برنامه ريزيهاي توسعه اي به تمامي ابعاد و فرصتهاي موجود بايد جامع و كامل نگريست تا از قابليتهاي و توانايي هايي كه بالقوه موجود است بتوان حداكثر بهره برداري را برد.

بهادری در خصوص اینکه برخی دستگاه های اجرایی برای حضور سرمایه گذاران در روستاها مانع تراشی می کنند بیان داشت: هم اکنون مشکل خاصی در این خصوص وجود ندارد اگر دستگاه های اجرایی استان از جمله محیط زیست نیز ضوابطی برای سرمایه گذاران تعیین می کنند در راستای حمایت و حفاظت از داشته های زیست محیطی استان است.

وی با تاکید براینکه رویکرد ما حمایتی است گفت: استانداری آذربایجان غربی در هر جا که احساس شود نیاز به حمایت از سرمایه گذاری با توسعه روستایی دارد ایفای نقش می کند و منتظر اقدام دستگاه های اجرایی مرتبط نیز نیست در این خصوص سال گذشته بازسازی قلعه تاریخی روستای عسگر آباد کوه با اعتبارات تخصیصی از سوی معاونت عمرانی استانداری پرداخت شد.

آذربایجان غربی با ۱۵۰۰ اثر ملی و ۲ اثر جهانی از ظرفیت های بسیار ارزشمندی در بخش گردشگری برخوردار است و باید از این امکان برای رونق صنعت گردشگری استان و توسعه بویژه در مناطق روستایی بهره لازم را برد.

برچسب ها: گردشگری ، توریسم ، روستا
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین