کد خبر: ۱۵۰۹۶۶
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۸
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی از انجام مبارزه بیولوژیک در۲هزار۳۰۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی و ذرت استان طی سال زراعی امسال خبر داد.

‌‌‌‌‌‌ جعفر وحدت در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ارومیه، با بیان اینکه اولویت برنامه‌ها و سیاست جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی کاهش مصرف سموم پرخطر و جایگزینی سموم کم خطر و ترکیبات غیرشیمیایی و بیولوژیک است، اظهار داشت: پایش دقیق مزارع و باغات، به منظور بررسی شرایط و عوامل خسارت‌زا توسط کارشناسان در مناطق، تعیین راهکارهای پیگیری و کنترلی از اقدامات موثر سازمان برای تولید محصول سالم است.

وی ادامه داد: استفاده از تمام روش‌های کنترلی مانند زراعی، مکانیکی، بیولوژیک، قانونی، بیولوژیک و شیمیایی در قالب مبارزه تلفیقی به منظور کنترل آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز در تولید محصولات کشاورزی و کاهش خسارت اجتناب‌ناپذیر است.

مدیرحفظ نباتات جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی عنوان کرد: با توجه به سطح زیر کشت باغی و زراعی استان و تنوع محصولات کشاورزی تولیدی و نیز وجود عوامل خسارت زای گیاهی متعدد از زمان کاشت تا برداشت، و حتی در مراحل انبارداری، حساسیت و اهمیت توجه به کاهش مصرف سموم پرخطر و جایگزینی سموم کم خطر را ضروری می‌سازد.

وی تصریح کرد: در این راستا برابر برنامه‌ریزی به موقع و ردیابی، پایش، رصد و آنالیز اطلاعات میدانی و با نصب انواع تله و استفاده از داده‌های هواشناسی، و بررسی فتولوژی نبات و بیولوژی آفات نسبت به صدور به موقع اطلاعیه‌های پیش آگاهی و دستورالعمل‌های کنترلی اقدام شده است.

وحدت یادآور شد: انجام مبارزه بیولوژیک در بیش از ۲هزار و ۳۰۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی و ذرت با رهاسازی عوامل بیولوژیک زنبور براکون و تریکوگراما از اقدامات مهم در تولید محصول گواهی شده در استان است.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بیان کرد: با رهاسازی بیش از ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار زنبور براکون و تولید هشت هزار گرم تخم زنبور تریکوگراما باعث ارتقای جایگاه استان درکنترل بیوبوزیک در کشور شده‌ایم که این عوامل را با بهره‌گیری از توان متخصصین گیاه پزشکی و با همکاری بخش غیردولتی و واگذاری تصدی‌گری و اعتماد به جوانان انجام شده است.

وی اضافه کرد: مبارزه با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در مزارع و باغات از سوی کشاورزان استان برابر اطلاعیه‌های پیش آگاهی انجام شده به طوری که سطح مبارزه با علف‌های هرز غلات در سال ۹۹ بیشترین سطح مبارزه در طول سنوات گذشته بوده و مبارزه به موقع آفت سن غلات باعث کاهش 100 درصدی خسارت نسبت به سال گذشته شده است.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار