به گزارش
تجارت آنلاين به نقل ازایسنا، محمدرضا مستوفی در حاشیه کارگاه آموزشی کشاورزی حفاظتی که با حضور کارشناسان جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد، منطقه قزوین، اظهار کرد: کشاورزی حفاظتی از اصول کامل مدیریتی است که به منظور استفاده بهینه از نهادهها در جهت کشاورزی پایدار صورت میگیرد.
وی افزود: در کشاورزی حفاظتی باید به این نکته توجه داشت که این نوع کشاورزی از چند بخش تشکیل شده است و نباید تنها به فنی و مهندسی تکیه کرد و از بخشهای دیگر از جمله خاک و آب، گیاهپزشکی، مهندسی آفات و اصلاح بذر غافل شد. با توجه به بحران آب و منابع کشور باید با تشکیل کارگروهی در زمینه کشاورزی از این فناوری استفاده بهینه کنیم.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی تصریح کرد: استفاده از کشاورزی حفاظتی دارای فواید بسیاری است که استفاده بهنیه از نهادهها، کاهش انرژی اجرای عملیات و افزایش عملکرد را میتوان از مهمترین آن دانست. استفاده از این روش میتواند بازگشتیهای کشاورز که همان زندگی معیشتی است را افزایش دهد در نتیجه کشاورزان تمایل بیشتر به اجرای این طرح دارند. گام اول برای اجرایی شدن این امر این است که بتوانیم اصول اولیه کشاورزی حفاظتی را درست اجرا کنیم.
مستوفی یادآور شد: 3 اصل کشاورزی حفاظت شده شامل کاهش چشمگیر عملیات خاکورزی، داشتن پوشش کافی روی زمین و رعایت کردن تناوب است که همه اینها باعث میشود کشاورز علاقمند به اجرای این طرح باشد و همچنین به دلیل اینکه کشاورز از این فناوری منفعت میبرد نسبت به استفاده از آن علاقهمند میشود.
وی خاطرنشان کرد: موسسه تحقیقات فنی و مهندسی از سال 86 در غالب خاکورزی حفاظتی متولی این امر است و در موضوع کشاروزی حفاظتی کار شده نیز دستورالعمل اجرایی برای مناطق خشک، نیمه خشک و مرطوب تهیه شده و دستورالعمل آن قابل ارائه است.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی اظهار کرد: کشاورزی حفاظت شده در 8 استان کشور با رعایت تمامی مواضع شامل آفت بذر، تغذیه گیاهی و حفظ پایداری تولید انجام شده است و همچنین در استان قزوین بیش از 35 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به روش کشاورزی حفاظتی کشت میشود.