کد خبر: ۱۶۳۱۴
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۰
رکود بازار جهانی، کاهش تقاضا، کاهش قیمت سنگ آهن و فولاد و سیاست‌های حمایتی چین در واردات و صادرات، زمینه کاهش 58 درصدی صادرات سنگ آهن ایران را فراهم کرده است در حالیکه بر اساس آمار منتشره، تولید فولاد خام ایران افزایش داشته است.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، از نیمه دوم سال گذشته کاهش قیمت سنگ آهن و فولاد در بازار جهانی آغاز شد و در پی آن بازار به دلایل مختلف با رکود مواجه و سبب شد فروشندگان فولاد و سنگ آهن در دنیا با کاهش صادرات مواجه شوند تا جایی که ایران به عنوان یکی از صادرکنندگان سنگ آهن به عنوان ماده خام از این موضوع در امان نماند و صادرات این محصول در ماه‌های پایانی سال گذشته نزدیک به صفر شد.

در همین حال آخرین آمار گمرک از صادرات سنگ آهن نشان می‌دهد که در دو ماهه نخست امسال صادرات سنگ آهن نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت 58 درصدی را تجربه کرده و به یک میلیون و 210 هزار تن رسیده است.

از سوی دیگر کاهش قیمت جهانی سنگ آهن نیز افت 79.4 درصدی ارزش صادرات سنگ آهن ایران در این مدت را رقم زده است.

سنگ آهن در حالی در رتبه سی‌ام اقلام عمده صادراتی در دو ماهه نخست سال جاری قرار گرفته است که در همین زمان در سال گذشته پنجمین قلم صادراتی ایران بوده است.

کاهش صادرات سنگ آهن که به خام فروشی تعبیر می‌شود در حالی با کاهش شدید مواجه شده که بر خلاف 32 کشور جهان، تولید فولاد در ایران در این مدت افزایش دو درصدی را تجربه کرده است.

براساس این گزارش تولید جهانی فولاد طی چهار ماهه نخست سال جاری میلادی با کاهش 1.7 درصدی مواجه شد و حدود 32 کشور از جمله چین، ژاپن، قطر، عربستان، آرژانتین، مکزیک، کانادا، آمریکا، ترکیه، آلمان و کوبا تولید فولاد خام خود را کاهش دادند.

در عین حال اردیبهشت ماه امسال میزان تولید فولاد خام کشور با رشد دو درصدی نسبت به ماه مشابه در سال گذشته به یک میلیون و 457 هزار و 508 تن رسید و سه مجتمع فولاد سازی کشور شامل فولاد مبارکه، خوزستان و ذوب آهن طی دو ماهه نخست امسال در مجموع حدود 70 درصد فولاد خام کشور را تولید کردند که به ترتیب سهم نزدیک به 36 درصدی، بیش از 20 درصدی و حدود 14 درصدی را در تولید این مدت داشتند.

بر اساس این گزارش، وزارت صنعت، معدن و تجارت در برنامه سال جاری خود دستیابی به تولید 18 میلیون تن فولاد خام را هدف گذاری کرده است. در حالی که فروردین دو سال پیش مهدی غضنفری – وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت – گفته بود که ایران تا پایان سال مذکور با رسیدن به تولید 26 میلیون تن فولاد از واردات این محصول بی نیاز خواهد شد.

از سوی دیگر در مدت اخیر اعتراض‌ها نسبت به خام فروشی و در عین حال واردات محصول فرآوری شده مثل فولاد بیشتر شده و کاهش خام فروشی و افزایش تولید در دستور کار قرار گرفته است.

افزایش تعرفه واردات انواع فولاد در اواخر سال جاری این موضوع را بیش از پیش تایید می‌کند و به این ترتیب می‌توان رکود بازار جهانی فولاد و سنگ آهن را زمان مناسبی برای کاهش خام فروشی ایران و تلاش برای افزایش تولید فولاد و بی نیازی از واردات دانست.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار