کد خبر: ۱۷۱۷۳۱
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۷
وعده‌های توخالی مسوولان برای تولید و خرید واکسن

سلامت نیوز:هر روز اخبار گوناگونی از تولید واکسن کرونا و روند تزریق آن به گوش می‌رسد. یک روز از صادرات واکسن کرونا به دنیا سخن به میان می‌آید، روزی دیگر از مشکلات و کمبود واکسن برای کسانی که در صف انتظار تزریق هستند نگرانی‌هایی را به جامعه منتقل می‌کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه صبح نو ،روزی مسوولی در ژستی از ارسال واکسن مجانی برای کشورهای فقیر سخن می‌گوید و روزی دیگر از صف‌های طولانی گیرندگان دوز دوم واکسن کرونا جامعه را نگران می‌کند. سالمندانی که از نیمه‌های شب به صف می‌شوند به امید گرفتن دوز دوم واکسن و البته در این میان برخورد زننده و توهین‌آمیز برخی از ناظران نسبت‌به آن‌ها را نمی‌توان نادیده گرفت.

بعد از گذشت بیش از یک‌سال از تولد این پدیده شوم و همه‌گیر شدن ویروس کرونا، بسیاری از کشورها به‌دنبال راه‌حل و چاره‌جویی برآمدند. علی‌رغم همه محدودیت‌ها و کنترل‌ها، شاهد تلفات جانی و مرگ‌ومیر در بسیاری از کشورهای پیشرفته بودیم اما آنچه را باید وجه ممیزه سایر کشورها و تولیدکنندگان واکسن کرونا دانست، اقدام و عمل کردن به‌موقع به وعده‌هایی است که قولش را داده‌اند.

لذا پس از طی مراحل و به‌کارگیری ابزارهای تحقیقاتی و علمی سرانجام به تولید انبوه واکسن رسیدند تا جامعه مربوطه را از نگرانی‌های ویران‌کننده به آرامش نسبی برسانند . اما هیچگاه درصدد برنیامدند تا مدیریت کرونایی دیگر کشورهای جهان را برعهده گیرند یا دم از صدور مدیریت کرونایی نزدند، بلکه با گذشت زمان، در سطحی فراگیر، واکسینه کردن مردم را از اولویت‌های اقدام و عمل دانستند.

در همین راستا، سازمان بهداشت جهانی آمار مرگ‌ومیرهای ناشی از واکسینه شدن مردم نسبت‌به کرونا را بسیار پایین ارزیابی کرده و معتقد است کشورهایی که مردم آن واکسینه می‌شوند، در ادامه تلفات جانی کمتری را تحمل خواهند کرد، مگر اینکه سویه‌های جدید و قوی از ویروس کرونا جامعه را تهدید کند. در همین رابطه و در ادامه درراستای همگانی شدن واکسن کرونا، این روزها هم شاهد برگزاری برخی رخدادهای ورزشی ازجمله فوتبال اروپا با حضور تماشاگران هستیم.

درحالی‌که تا مدت‌ها اکثر مسابقات بدون تماشاگر پیگیری می‌شد. این امر نشان می‌دهد که حتما اتفاقی درزمینه مراقبت از سلامت مردم رخ داده است که اگر غیرازاین بود به هیچ تماشاگری اجازه حضور در سکوهای ورزشگاه را مثل سابق نمی‌دادند. اما چه می‌شود که در کشور ما پروسه واکسینه کردن مردم اینگونه طولانی و زمانبر می‌شود یا فقط در حد گفتاردرمانی- ای‌کاش گفتاردرمانی بود - باقی می‌ماند.

با توجه به تلاش‌های وزارت بهداشت و متخصصان امر تولید واکسن اما تاکنون این پروژه ملی نتوانسته است حتی درصد ناچیزی از انتظارات را برآورده کند و کشور در شرایط سخت قرار دارد. علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه، مسوولان امر در تصمیم‌گیری‌های اولیه هم قوی نشان نداده‌اند. قرمز شدن چندباره تهران و تعطیلی بازار و التهاب در بسیاری از شهرهای بزرگ، حکایت از غفلت مسوولان نسبت‌به واکسینه کردن مردم و البته رعایت نکردن مردم نسبت‌به پروتکل‌های بهداشتی دارد.

اما آنچه مردم را آزار می‌دهد وعده‌های توخالی مسوولان هم در امر خرید واکسن و هم تولید آن است که این امر نگرانی‌های بسیاری را در جامعه گسترش داده است. اینکه تا کی باید منتظر ماند تا 80میلیون جمعیت واکسینه شوند، درحالی‌که موج پنجم کرونا مجددا بیش از 90شهر ایران را قرمز کرده است. در خبرها هم آمده بود که با قرمز شدن استان سیستان‌وبلوچستان بیش از 60درصد تست کرونا در این استان مثبت ارزیابی می‌شود. معرفی نماینده تام‌الاختیار از سوی نمکی، وزیر بهداشت، حکایت از شرایط بد و اوج‌گیری این بیماری خانمان‌سوز دارد.

نداشتن آب آشامیدنی مناسب ازیک‌طرف و اوج‌گیری ویروس کرونا و عدم توجه مسوولان، خبر از روزهای سخت و غم‌انگیز در بسیاری از شهرها می‌دهد. وزارت بهداشت نمکی و دولت باید اعتماد را به سطح جامعه برگردانند و به‌جای حرف‌درمانی و فرار روبه‌جلو، چاره‌ای عاجل بیندیشند و این عقب‌افتادگی نسبت‌به سایر کشورها را هر چه سریع‌تر جبران کنند.

مشاهده می‌شود همین کمبود شدید واکسن در داخل و نداشتن استراتژی درست، مردم را به سمت ارمنستان به‌صف کرده و حالا بسیاری با هزینه شخصی برای گرفتن واکسن مجانی از راه زمینی و هوایی عازم این کشور می‌شوند تا جایی که گفته می‌شود این روزها اکثر پروازهای ایران به‌سمت ارمنستان فعال و البته رزرو شده است. آنچه در این شرایط بحرانی مهم است توجه بیشتر به بهداشت و سلامت جسمانی مردم یک جامعه است و در صورت کوتاهی و عدم توجه مسوولان، هم جان انسان‌ها به خطر خواهد افتاد و هم آرامش روانی یک جامعه مورد تهدید قرار خواهد گرفت.

مضافا اینکه از رهگذر این بی‌تدبیری‌ها، بسیاری از کسب‌وکارها و مشاغل یا ورشکست شده اند یا به‌سمت ورشکستگی و نابودی خواهند رفت. اکنون‌که بسیاری از کشورها با واکسینه کردن مردم خود در آستانه آرامش روانی و جامعه بدون کرونا را کم‌کم تجربه می‌کنند، لازم است دولت و مسوولان کشور، امید را به جامعه برگردانند و اقشار ضعیف جامعه را بیش‌ازپیش دریابند. مساله بهداشت و توجه به سلامت جسمانی مردم و حقوق شهروندی، بدون شک برعهده دولت‌هاست که اگر نادیده گرفته شود، خسارات جبران‌ناپذیری را بر جامعه وارد می‌کند.

برچسب ها: کروناویروس ، کرونا
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار