کد خبر: ۲۰۷۵۷
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۲
در جلسه علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی جزئیات برجام به تصویب نمایندگان رسید.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ايسنا، نمایندگان در اولین دستور خود در جلسه صبح امروز، جزئیات برجام را با 161 رأی موافق، 59 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع تصویب کردند.

نمایندگان مجلس با ارائه چهار پیشنهاد و چهار تغییر تقریباً جزئی،‌ جزئیات طرح برجام را به تصویب رساندند.

بر این اساس بند یک به این شرح اصلاح شد:

1- بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی هیچ دولتی در ایران حق تولید و به‌کارگیری سلاح هسته‌ای را ندارد و دولت موظف است سیاست‌ خلع سلاح هسته‌ای جهانی را به طور فعال دنبال کند و در کلیه تلاش‌های بین‌المللی، حقوقی و دیپلماتیک برای نجات بشریت از خطر سلاح‌های هسته‌ای و اشاعه آنها از جمله از طریق ایجاد مناطق عاری از سلاح‌های کشتار جمعی به ویژه در ایجاد ائتلاف منطقه‌ای خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای «به خصوص در زمینه خلع سلاح هسته‌ای رژیم صهیونیستی»، فعالانه مشارکت نماید.

این پیشنهاد با 216 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع تصویب شد و پس از تصویب آن نمایندگان فریاد مرگ بر اسرائیل سر دادند.

بند دو نیز به این شرح اصلاح شد:

2- پایه برنامه جامع اقدام مشترک بر همکاری و احترام متقابل قرار دارد و هر گونه اقدام مبتنی بر فشار و تهدید به هر بهانه‌ای «به خاطر اجرای برجام و یا غیر آن» با تشخیص شورای عالی امنیت ملی موجب تجدید نظر در این همکاری می‌شود و لازم است در آن صورت مطابق مصوبات این شورا اقدامات متقابل در نظر گرفته شود.

این پیشنهاد با 209 رأی موافق، 7 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع تصویب شد.

همچنین نمایندگان بند سه را نیز به این ترتیب اصلاح کردند:

3- دولت موظف است هرگونه عدم پایبندی طرف مقابل در زمینه لغو موثر تحریم‌ها و یا بازگرداندن تحریم‌های لغو شده و یا وضع تحریم تحت هر عنوان دیگر را به دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه‌ی هسته‌ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران را سامان دهد به طوری که ظرف مدت دو سال ظرفیت غنی سازی کشور به 190 هزار سو افزایش یابد. شورای عالی امنیت ملی مرجع رسیدگی به این موضوع می‌باشد. «دولت باید ظرف مدت 4 ماه برنامه خود را برای این منظور جهت تصویب به شورا ارائه نماید.»

این پیشنهاد نیز با 204، رأی موافق، 10 رأی مخالف و 14 رأی ممتنع مورد تصویب نمایندگان قرار گرفت.

همچنین بند 9 نیز به این ترتیب اصلاح شد:

دولت موظف است منابع ملی آزاد شده را در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید، سرمایه گذاری‌های ضروری و با اولویت نیازهای بخش خصوصی و تقویت صندوق توسعه ملی «در چارچوب قانون» صرف کند.

این پیشنهاد نیز با 210 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع مورد تصویب نمایندگان قرار گرفت.

در نهایت نیز نمایندگان مجلس جزئیات این طرح را با 161 رأی موافق، 59 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع تصویب کردند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار