کد خبر: ۲۱۳۱۰۸
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۵

چالش‌های صنایع کنسروی

مسعود بختیاری
نایب رئیس سندیکای صنایع کنسرو

تولیدکنندگان در شرایط فعلی حاضرند با سود صفر درصد به روند تولید ادامه بدهند و از سود قانونی 17 درصد بگذرند؛ اما به نظر می‌رسد رویکردی در دولت شکل گرفته است که می‌خواهد به تولید ضربه وارد کند. با قیمت گذاری دستوری نمی‌توان شاهد کنترل قیمت‌ها بود اما به نظر می‌رسد که دولت اعتقاد راسخی به این سیاست دارد. 3 ماه پایانی  سال تولیدکنندگان با چالش جدی جدیدی مواجه شدند آنها موظف شدند که قیمت تولیدکننده و مصرف کنندگان را روی کالا درج کند که این موضوع مشکلات دیگری را پیشروی ما قرار داد. اینجا این پرسش مطرح است که رئیس پیشین سازمان حمایت کجاست که پاسخگوی این تصمیمات غیرکارشناسی را بدهد؟ کنسرو تن ماهی و رب گوجه فرنگی در دی 1400 مشمول قیمت گذاری پیشینی شد. تولیدکنندگان در شرایط فعلی حاضرند با سود صفر درصد به روند تولید ادامه بدهند و از سود قانونی 17 درصد بگذرند؛ اما به نظر می‌رسد رویکردی در دولت شکل گرفته است که می‌خواهد به تولید ضربه وارد کند. تن ماهی خوراک قشر ضعیف جامعه است که باید با تولید فراوان قیمت آن پایین نگه داشته شود؛ اما سیاست‌ها دولت به سمتی پیش رفته است که با کاهش تولید قیمت این محصول در بازار بالا رفته است. آیا شایسته است که ستاد تنظیم بازار به جزیی‌ترین مسائل بازار از جمله قیمت رب و تن ماهی ورود کند؟
دولت واردات 11 قلم کالا را مشمول معافیت مالیاتی کرد که شایسته است برای حذف نشدن تن ماهی از سفره قشر ضعیف جامعه این مالیات برای ماهی وارداتی نیز حذف شود. تولیدکنندگان به‌دنبال افزایش نرخ محصولات تولیدی نیستند چراکه افزایش نرخ به معنی حذف تدریجی یک کالا از سبد مصرف خانوارها است؛ ما تلاش داریم قیمت‌ها واقعی شوند. تفکری در دولت شکل گرفته است که تولیدکنندگان سال‌ها دست در جیب مردم کرده‌اند و باید چند سالی آنها با مردم کنار بیایند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار