کد خبر: ۲۱۴۳۳۹
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۸
بر اساس گزارش بانک جهانی درآمد سرانه عراق حدود دو برابر درآمد سرانه ایران است. درآمد سرانه عراق ۵۰۴۹ و درآمد سرانه ایران ۲۷۵۹ است. گزارش بانک جهانی از درآمد سرانه کشورها نشان می‌دهد که افغانستان، پاکستان و ایران فقیرترین کشورهای منطقه هستند.

گزارش بانک جهانی: ایرانی‌ها از عراقی‌ها فقیرتر شده‌اند

ایلنا نوشت: موسسه مطالعات اقتصادی عراق المستقبل اعلام کرده که ۹ میلیون عراقی زیر خط فقر هستند. در واقع از هر ۴.۵ نفر عراقی یک نفر زیر خط فقر است. در ایران بر اساس اعلام پایگاه رفاه ایرانیان ۲۵ میلیون نفر زیر خط فقر هستند و از هر ۳.۳ نفر ایرانی یک نفر فقیر‏ است.

همچنین بر اساس گزارش بانک جهانی درآمد سرانه عراق حدود دو برابر درآمد سرانه ایران است. درآمد سرانه عراق ۵۰۴۹ و درآمد سرانه ایران ۲۷۵۹ است.
گزارش بانک جهانی از درآمد سرانه کشورها نشان می‌دهد که افغانستان، پاکستان و ایران فقیرترین کشورهای منطقه هستند.

همچنین محمد خوش‌چهره، اقتصاددان درباره این شرایط گفته: ما همچنان دچار افراط و تفریط در نظام تصمیم‌گیری ایران هستیم. یادم هست زمان آقای احمدی‌نژاد، ایشان می‌گفتند تحریم کاغذپاره است و … بعد که مشکل زیاد شد گفتند هشتاد درصد مشکلات ناشی از تحریم است.

خاطرم هست همان زمان در مجلس بنده به این موضوع اعتراض کردم و گفتم کسی که زمانی می‌گفت تحریم‌ها کاغذپاره هستند و هیچ چیز را قبول نداشت حالا می‌گوید ۸۰ درصد مشکلات کشور از تحریم ناشی می‌شود، احتمالاً در آینده نزدیک نیز خواهد گفت ۱۰۰ درصد مشکلات ناشی از تحریم است.

امروز اگر نگاه کنیم می‌بینیم سطح رفاه مردم در مقیاس ملی با، بررسی گروه‌های فقیر و کم‌درآمد و حتی بخشی از دهک‌های متوسط در دوره جنگ بهتر از حالا بود. چرا که در آن دوران، مردم مقداری گوشت ارزان و تخم‌مرغ، مرغ و پروتئین و روغن و غیره دریافت می‌کردند اما حالا با اینکه شعار تامین معیشت مردم شده هنوز نتوانستیم به آن وضعیت برسیم.

چون ۹۵ درصد ارز حاصل از صادرات نفت و پتروشیمی و غیره در اختیار دولت است، دولت‌ها همواره ترجیح می‌دهند ارز را به گرانترین قیمت بفروشند تا پول بیشتری به دست بیاورند و هزینه‌هایشان را تامین کنند اما فکر نمی‌کنند این افزایش قیمت، تورمی را در بردارد که این تورم‌ها بنیان‌کن است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار