به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران؛داریوش اسماعیلی رئیس کمیته معدن کمیسیون صنایع مجلس ضمن بیان این مطلب افزود: صنعت فولاد به عنوان یکی از صنایع مادر نقش بسزایی در اقتصاد کشور ایفا خواهد کرد، این صنعت به دلیل اشتغالزایی بسیار بالای خود اهرم مناسبی برای ایجاد اشتغال و خروج کشور از رکود میباشد. به طور مثال: برای تولید 5/1 میلیون تن فولاد برای 4000 نفر به طور مستقیم و برای 000/60 نفر به طور غیرمستقیم شغل ایجاد میشود که این رقم بسیار بالایی برای اشتغال پدید میآورد.
وی افزود: تمامی دولتها خواهان عدم وابستگی به درآمدهای نفتی هستند و معادن را مهمترین جایگزین آن میدانند ولی در عمل کمترین توجهی به آن توسط دولتها صورت نماگیرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: طبق برنامه پنجم توسعه، تولید سالیانه فولاد کشور رقمی بالغ بر 55 میلیون تن پیشبینی شده است که متأسفانه در حال حاضر ما شاهد هستیم رقم 14 میلیون تن در سال هستیم که این امر نشان دهنده عقب ماندگی تولید از برنامه است.
وی سپس به عوامل این عقبماندگی اشاره کرد و افزود: مهترین دلیل این امر ناقص بودن چرخه تولید فولاد در کشور است، خوشبختانه در بخشهای استخراج وکنستا نترهسازی مشکلی وجود ندارد و مشکل اصلی ما در بخش گندله سازی است.
اسماعیلی افزود: درحال حاضر ما سالیانه 6 الی 7 میلیون تن گندله از خارج از کشور برای تولید فولاد وارد میکنیم و تنها سازنده نصف دیگر آن هستیم که این وضع جای تأسف دارد.
رئیس معدن کمیسیون صنایع مجلس در ادامه عنوان کرد: کمیسیون صنایع و معادن جلسات و هماهنگیهای متمادی با وزارت صنعت معدن و تجارت درخصوص رفع مشکلات این صنعت داشته و تاکنون نتایج خوب و قابل توجهی به همراه داشته است.
وی در پایان با ابزار امیدواری نسبت به آینده صنعت فولاد خاطر نشان کرد: طبق هماهنگیهای به عمل آمده قرار شده است تا طرح حمایتی مجلس برای حوزه صنعت و معدن به عنوان مکمل در کنار لایحه خروج از رکود دولت مورد بررسی قرار گیرد تا در نهایت با تصویب آن بتوانیم شاهد رشد و توسعه پایدار این صنعت در کشور باشیم.
انتهای پیام/