به گزارش
خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) امروزه ورزش نوعی فعالیت رقابتی میان افراد است که بر اساس مهارتهای جسمانی استوار بوده و رابطه نزدیکی با سلامت و بهداشت روانی به ویژه پیشگیری از بروز ناهنجاریهای روانی دارد. مهدی لاله و سیدابوالفضل حسینی در کتاب «آمادگی جسمانی و روانی در فوتبال» با ویراستاری علمی عباس شعبانی به موضوعاتی چون آمادگی جسمانی در فوتبال، آزمونهای آمادگی جسمانی در فوتبال، توصیههای رونالدو و مسی در مورد آمادگی جسمانی و نقش روانشناس در باشگاه فوتبال پرداختهاند.
مدتهاست که پژوهشگران و دانشمندان عرصه فیزیولوژی و بیولوژی در فوتبال درباره ساختار تمرینی، ترکیب بدن و آمادهسازی در فوتبال تحقیق و پژوهش میکنند و از این طریق در حوزه علم تمرین در فوتبال هر چند سالی به نتایج جدیدی میرسند.
سیدابوالفضل حسینی یکی از مولفان این اثر در گفتوگو با
ایبنا درباره کتاب میگوید: کتاب
«این کتاب دو مولفه را بررسی کرده است. یکی آمادگی جسمانی و دیگری آمادگی روانی. همانگونه که میدانید آمادگی جسمانی مولفه اصلی ورزش فوتبال است و پنج معیار اصلی آمادگی جسمانی لازم در این ورزش در کتاب درج شده است؛ برای مثال انعطافپذیری، استقامت بدنی و عضلانی و هماهنگی مورد بررسی و ارزیابی قرار داده شده است؛ همچنین از آزمونهای آمادگی جسمانی و لزوم وجود آنها در ورزش فوتبال صحبت شده است.»
توصیههای یک قهرمان
«یاد بگیرید که ذهن خود را به اندازه بدنتان تمرین دهید، منظم باشید. انگیزه داشته باشید و برنامه خود را حتما انجام دهید. برای خود هدفگذاری کنید. با یک دوست تمرین کنید. خواب مناسب بسیار مهم است من شبها زود میخوابم و صبحها زود بیدار میشوم به ویژه قبل از مسابقات، خواب به ریکاوری عضلات کمک میکند. ورزشها را با هم تلفیق کنید ورزشهای شدید برای افزایش جریان خون مهم هستند هر جا که هستید ورزش کنید میتوانید حرکات شکمی را در اتاق خوابتان انجام دهید.» این جملات توصیههای کریستیانو رونالدو برای ورزشکاران جوانی است که رویای قهرمان شدن را در ذهن دارند؛ در این اثر توصیههایی از این ورزشکار و همتای قهرمان خود یعنی لیونل مسی آورده شده است.
حسینی در این باره میگوید:
«در این کتاب صحبتهای فوتبالیستهای معروف مانند کریستیانو رونالدو و لیونل مسی درج شده است و اهمیت روان و سلامت روانی فوتبالستها به طور مفصل بررسی شده است. دو اسطوره مانند مسی و رونالدو که مخاطبان زیادی به صحبتهای آنان توجه میکنند، اثر رویکرد روانی و الگوسازی برای نوجوانان داشته است. این کتاب میتواند برای مربیان مفید باشد و علاوه بر دانشگاهیان و علاقهمندان برای ورزشکاران به ویژه فوتبالیستها نکات ارزشمندی را داراست. همچنین بحث خشونت در ورزش ارزیابی شده است که به استناد بسیاری از مقالات جدید در این حوزه بوده است.»
مولفان در بخشی از کتاب درباره بهداشت روان در فوتبال آوردهاند؛ «بازیکنان دارای مشکلات روانی در معرض بروز بیماریهای ناگهانی مرتبط با نداشتن فعالیت بدنی همچون دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی هستند. بهبود سبک زندگی و سلامت جسمانی رابطه معنیداری با بهداشت روانی دارد ارتباط میان فعالیت بدنی با احساسات بیمارگونه، افکار خودکشی و رفتارهای روانی بین 1870 در مرد و زن نشان داد که فعالیت بدنی میتواند به عنوان بخشی از راهکارهای بهبود سلامتی مورد استفاده قرار گیرد.»
لازم به ذکر است اهمیت اطلاعات ورزشی و جسمانی برای عموم مردم به قدری است که امروزه در سراسر دنیا کتابها و پژوهشهای مهمی درباره آن انجام شده است و اغلب فیزیولوژیستها تلاش به ترویج این اطلاعات در سطح جامعه دارند. حسینی درباره ادبیات این اثر میگوید:
«ادبیات کتاب به گونهای است که توازن علم در آن رعایت شده است و علاوه بر درج اطلاعات علمی، عموم مردم هم میتوانند از این اثر بهرهگیری لازم را داشته باشند. طیف متنوعی از مخاطبان در این کتاب در نظر گرفته شده است.»
کتاب
«آمادگی جسمانی و روانی در فوتبال» در 338 صفحه، به قیمت 84500 تومان و به شمارگان سههزار نسخه از سوی انتشارات امیننگار روانه بازار کتاب شده است.