کد خبر: ۱۳۹۸۳۶
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۷
تجارت از پیامدهای فرمان رهبری برای ساماندهی قیمت ها گزارش می دهد
نظارت حلقه مفقوده کنترل قیمت ها در بازار است و کم کاری برخی مسئولین سبب شده تا گروهی سودجو با دامن زدن به جو روانی جامعه قیمت ها را هر روز بالاتر ببرند. این گرانی های لجام گسیخته سبب شد تا روز سه شنبه مقام معظم رهبری با انتقاد از شرایط موجود دستور افزایش نظارت و کنترل قیمت ها را صادر کنند.

عزم ملی برای کنترل گرانی

کورش شرفشاهی: نظارت حلقه مفقوده کنترل قیمت ها در بازار است و کم کاری برخی مسئولین سبب شده تا گروهی سودجو با دامن زدن به جو روانی جامعه قیمت ها را هر روز بالاتر ببرند. این گرانی های لجام گسیخته سبب شد تا روز سه شنبه مقام معظم رهبری با انتقاد از شرایط موجود دستور افزایش نظارت و کنترل قیمت ها را صادر کنند.

گرانی های اخیر بدون توجیه

رهبر معظم انقلاب که به مناسبت ۱۳ آبان سخن می گفتند، به مقوله اقتصاد ورود کرده و فرمودند: در زمینه اقتصاد به هیچوجه نباید نگاه به بیرون باشد البته این به معنای ارتباط نداشتن با خارج نیست بلکه ارتباط باید باشد ولی بهدنبال علاج مشکلات در داخل باشیم و یکی از راهحلهای اصلی هم افزایش تولید است. حضرت آیت الله خامنه ای با تاکید بر اینکه در زمینه اقتصاد باید یک تلاش برنامهریزیشده و سازمانیافته انجام گیرد تأکید کردند: بسیاری از مشکلات کنونی اقتصادی ارتباطی به تحریم ندارند و ناشی از ناهماهنگیها هستند. بسیاری از گرانیهای اخیر توجیه ندارد و باید با هماهنگی بین دستگاههای مربوطه هرچه زودتر علاج شوند.ایشان، گرانی گوشت، مرغ، گوجه تا پوشک بچه را برغم موجود بودن جنس و کالا، گرانیهای بی مبنا و بیدلیل خواندند و افزودند: همه این گرانی ها و مشکلات، با هماهنگی دستگاهها قابل حل هستند و باید مشکلات از جلوی پای مردم برداشته شود.

تشکیل قرارگاه ۱۷ ربیع

از آنجا که همه دستگاهها می توانند در رفع مشکلات نقش آفرین باشند، سپاه پاسداران نیز به مساله گرانی ورود کرد به نوعی که فرمانده کل سپاه گفت: به دنبال فرمان مقام معظم رهبری درباره کنترل قیمت ها و مبارزه با گرانفروشیها و کمک بسیج در این راستا، قرارگاه «هفدهم ربیع» در حضور دستگاههای اجرایی و نظارتی تشکیل شد. حسین سلامی گفت: این قرارگاه با حضور وزرای جهاد کشاورزی، صمت، دادگستری و دادستان کل کشور و همه دستگاههای نظارتی و امنیتی که در این مساله درگیر هستند، تشکیل شد.فرمانده سپاه ادامه داد: در این جلسه نحوه و سازوکار مشارکت همه نهادها برای کنترل زودهنگام و موثر قیمت هایی که بی رویه بالا رفته است را مورد بررسی قرار دادیم، تا اقدامات لازم آغاز شود. وی افزود: از همین فردا، تمامی تصمیمات عملیاتی می شود، در این جلسه مقرر گردید بین وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی و بسیج تعامل و هماهنگی نزدیکی برقرار شود، در واقع بسیج نقش خودش را در نظارت و بازرسی و در خصوص عرضه مستقیم کالا به مردم تعریف و بر عهده خواهد گرفت.

نظارت به موقع و برخط

دستگاه قضا نیز ساکت ننشست و نشست مشترک سازمان بازرسی با دستگاههای متولی نظارت بر بازار اعم از سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، اتاق اصناف، بازرسان کل امور صمت و واحدهای تابع قوه قضاییه برگزار شد. رییس سازمان بازرسی در این نشست با اشاره به شرایط نابسامان بازار و تغییر مداوم قیمت کالا و خدمات گفت: دستگاههای متولی و ذیربط در نظارت بر بازار باید برای رفع دغدغههای مردم نظارت بیشتری داشته و با همافزایی، همکاری و هماهنگی بیشتر باعث آرامش بازار شوند. حسن درویشیان با تأکید بر اینکه اقدامات دستگاههای نظارتی باید اثربخشی لازم در جامعه را داشته باشد، خواستار استفاده از ظرفیت بازرسی و نظارت مردمی بر بازار از جمله بسیج شد.وی با اشاره بهضرورت اولویتبندی در نحوه نظارتها گفت: دستگاههای نظارت بر بازار و قیمت کالا و خدمات باید حضور بهموقع و نظارت برخط داشته باشند تا این نظارت بر آرامش بازار تأثیر داشته باشد. از طرف دیگر باید برخوردها با تخلفات در سطح بازار بازدارنده باشد.

در ادامه این نشست اشکان میرمحمدی، بازرس کل امور صمت سازمان بازرسی با اشاره به استفاده از ظرفیت گشتهای مشترک تعزیرات، سازمان حمایت و اصناف، اقدامات انجامشده بهمنظور نظارت بر بازار که تعدادی از آنها با همراهی سازمان بازرسی کل کشور صورت گرفت، ضرورت بهروزآوری قوانین و مقررات ذیربط در حوزه نظارت صنفی و تعزیرات حکومتی برای برخورد با تخلفات مشاهدهشده در سطح بازار را مورد تأکید قرارداد.

ارز، دلیل افزایش قیمتها

سخنگوی دولت نیز که اطمینان دارد متولی کنترل قیمتها و اتهام سومدیریت به قوه مجریه باز می گردد، در خصوص تاکید مقام معظم رهبری برای رصد و کنترل قیمتها و برنامه دولت گفت: بخشی از افزایش قیمتها به این دلیل بود که ما نتوانستیم ارز را به موقع تهیه کنیم، اما با تمهیداتی که اندیشیده شد مقرر شد بتوانند از ارز مبادلهای و تهاتر استفاده کنند؛ از آنجایی که قیمت نهادهها بر قیمت مرغ و تخم مرغ تأثیر گذاشته بود، خوشبختانه این تمهیدات با این شیوهها وارد کشور شدند و بخشی از آن نیز در گمرک مانده بود. علی ربیعی افزود: انتظار داشتیم بخشی از این کالاها با ارز ۴۲۰۰ تومانی بیاید، مثل برنج که ارز آزاد اعلام شده بود اما وارد کننده مدعی بود که با ارز قبلی آورده است و بخشی از آن است. وی بیان کرد: با تصمیمی که در خصوص گمرک گرفته شده بود و با ارزهای غیر نیمایی و تمهید بانک مرکزی گشایشهای بیشتری در این زمینه شد. ستاد تنظیم بازار نیز به طور منظم جلسات را هر هفته برگزار خواهد کرد؛ تقسیم کاری بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت صورت گرفت که این تقسیم کار کمک کرد که ما بتوانیم در مورد برخی از کالاها زنجیره کنترل و توزیع را یک جا ببریم و وظیفه مرغ و تخم مرغ از وزارت صمت مجزا شد. سخنگوی دولت ادامه داد: از این پس در خصوص عرضه مرغ و تخم مرغ و گوشت در بازار وزارت جهاد کشاورزی اقدام خواهد کرد این نیز به تسهیل روند کمک خواهد کرد. وی با بیان اینکه ۲۵ هزار تن برنج تاکنون ترخیص شده است، گفت: طبق گزارشی که وزیر جهاد کشاورزی دادند، اختیارات، و اقدامات لازم صورت گرفته است و برخی از مشکلات در حال مرتفع شدن است. ربیعی گفت: ذخیرهسازی کالاها نیز وضع مناسبی دارد؛ مدتی از ذخیرهها استفاده کردیم و فکرمان نیز به شرایط کنونی معطوف شده است، امیدواریم با تلاشی که بانک مرکزی انجام داد، ارزها به سرعت تأمین شود و با یکپارچگی در همه مراحل واردات و توزیع که به وزارت جهاد داده شد، شاهد کاهش قیمت در روزهای آینده باشیم.وی اظهار کرد: یک تصمیم نیز در خصوص قاچاق مرز بود، در برخی از مکانها کالاها تفاوت قیمت دارد، روی قاچاق در مرزها نیز تصمیماتی اتخاذ شد و صادرات کالا و صادرات تخم مرغ قطع شد تا ما بتوانیم به تعادل قیمت برسیم.

در انتظار عمل به تعهدات

البته سالهاست که مردم با این اظهار نظرهای احساسی آشنا هستند و بخوبی از دستگاههای نظارتی متعددی که در کشور وجود دارد، خبر دارند. مردم سالهاست که شاهد متورم شدن یک باره رگ های گردن مسوولان هستند و می دانند که با همین سرعت هم فروکش می کند. براستی چه دلیلی وجود دارد که یک مسوول صبر کند تا عالی ترین مقام کشور هشدار بدهد و سپس دست بکار شود؟ مگر آقایان مشکلات و نارضایتی مردم را احساس و درک نمی کنند که باید صبر کنند تا رهبری وارد بحث شوند و هشدار بدهند؟ به هر صورت مردم ما خوش بین هستند و به قول معروف ماهی را از هر وقت از آب بگیری، تازه است. تا ببینیم این بار وعدهای مسوولان چگونه عملی می شود.

برچسب ها: تورم ، گرانی ، کنترل گرانی
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار