کد خبر: ۱۳۴۸۳۸
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۷
مدیرکل بهزیستی فارس گفت: برخی از خانواده‌ها با انگیزه‌ی سودجویی و درآمد بیشتر کودکان خود را وادار به کار در چهارراه‌های شهر می‌کنند و این کودکان تنها در چهار ساعت روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان از کار خیابانی کسب درآمد می‌کنند.

به گزارش خبرآنلاین از فارس : محمدصادق کشفی نژاد ظهر امروز به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی و هفته ملی کودک در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا برنامه‌های هفته ملی کودک امسال با شعار «آینده را باید ساخت» به صورت مجازی در سطح استان برگزار می‌شود.

وی افزود: برگزاری مراسم بزرگداشت هفته ملی کودک در سردر اداره بهزیستی و مهدهای کودک، برگزاری مسابقه نقاشی، کاردستی، شعرخوانی، قصه‌گویی در فضای مجازی با موضوع "آینده را باید ساخت"، اجرای طرح خیرین کوچک و اهدای هدایا به کودکان، استفاده از پیام‌های تربیتی و قوانین حقوق کودک و راه اندازی اتوبوس جهت توزیع ماسک بین کودکان محروم در حاشیه کلانشهر شیراز از مهمترین برنامه‌های هفته ملی کودک است.

کشفی نژاد ادامه داد: امروز با همکاری کانون توسعه و همیاری مهدهای کودک در شیراز تعداد هزار عدد ماسک بین کودکان در محلات شیراز توزیع شد.

مدیرکل بهزیستی فارس با اشاره به اینکه حقوق کودک، بخشی از موضوعات حقوق بشر است، بیان کرد: سازمان بهزیستی از منظر سلامت اجتماعی و روانی این مهم را در اولویت دارد که ۴ اصل کنوانسیون جهانی حقوق کودک از جمله حق برخورداری از هویت شخصی و مستقل، منع تبعیض و ... را مورد توجه قرار دهد.

وی با ابراز تاسف از اینکه سازمان بهزیستی فاصله زیادی در خصوص مسائل سلامت جسمی، رشد و تربیتی دارد، گفت: پدیده‌های اجتماعی ابعاد گسترده‌ای دارند که پدیده کودکان خیابانی یکی از آن هاست که با آن مواجه هستیم.

کشفی نژاد با بیان اینکه بالغ بر ۸۰ درصد از کودکان فعال در تقاطع‌های شیراز، اتباع بیگانه و تنها حدود ۲۰ درصد از آن‌ها ایرانی هستند، آموزش و فرهنگ سازی را مهمترین راهکار حل این معضل دانست.

وی اظهار کرد: بهزیستی به‌عنوان نهاد یک توان خاصی دارد فرزندان را در اختیار بهزیستی قرار داده و حمایت کرده و مهارت به آن آموزش داده می‌شود و معابر و چهار راه اسیب‌هایی را برای ان‌ها به دنبال دارد.

مدیرکل بهزیستی استان فارس تصریح کرد: در سال ۹۷ و ۹۸، سازمان بهزیستی برای ۵۰ نفر از کودکان کار شغل ایجاد کرده است.

کشفی نژاد با بیان اینکه کودکان کار در معابر و چهارراه‌ها تنها در ۴ ساعت بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان را درآمد جمع می‌کنند، از مردم عاجزانه خواست با دلسوزی و پرداخت پول به این افراد مسیر تربیتی را مختل نکنند.

وی با اشاره به فعالیت ۴ مرکز خدمات در بحث آسیب‌های اجتماعی کودکان و همکاری با ۳ خیریه در این رابطه، ادامه داد: هدف اصلی ما بحث توانمندسازی کودک و خانواده است و تنها یک دستگاه متولی به تنهایی نمی‌تواند از این رو برای ساماندهی کودکان حمایت تمامی دستگاه‌ها را میطلبد.

مدیر کل بهزیستی استان فارس همچنین اعلام کرد: استان فارس در سال ۹۸ در حوزه ارائه خدمات کودکان بین تمامی سازمان‌های بهزیستی کشور رتبه اول را کسب کرد.

معصومه فروتن معاون امور اجتماعی بهزیستی فارس نیز با بیان اینکه خوشبختانه هیچگونه فوتی بین کودکان کار در استان فارس شاهد نبوده ایم، افزود: امسال کودکان کار و خیابانی به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس بسته‌های بهداشتی و آموزش راه‌های پیشگیری و رعایت نکات بهداشتی دریافت کردند.

وی تعداد کل مهدکودک‌های استان را هزار و ۱۲۷ مهد اعلام کرد و ادامه داد: ۴۰ هزار و ۵۵۲ تعداد کودک در مهدهای استان پذیرش شده است.

زارعی معاون هماهنگی موسسات غیر دولتی نیز با اشاره به پویش‌های متعدد جهت رفع مشکلات افراد ناتوان، گفت: برای همیاری و همدلی با این افراد پویش‌های متعددی ایجاد و راه اندازی شده که افراد دارای معلولیت، زنان بد سرپرست و ... را تحت پوشش خود قرار می‌دهد.

وی افزود: در اجرای این طرح‌ها بیش از ۶۰ هزار نفر مشمول بسته معیشتی شدند و از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون ۴۴ هزار بسته معیشتی شامل اقلام آموزشی و بهداشتی به ارزش ۲۱میلیارد تومان بین ۱۰۵هزار خانوار افراد تحت پوشش استان توزیع شده است.

زارعی با بیان این که با توجه به شروع مدارس کمک‌های نقدی و غیر نقدی به کودکان صورت گرفته، ادامه داد: به تازگی پازلی «با شعار تکه تکه جمع گردد همدلی معنا شود»، در سطح فضای شهر و میادین در حال نصب می‌باشد که عموم افراد می‌توانند در شکل گیری این پازل مشارکت کنند.

وی افزود: طرح پازل همدلی به این شیوه است که برای استان فارس یک پازل تهیه شده است که هر پازل۱۰۰۰ تکه و هر تکه پازل ۲۰قطعه است که مجموعا ۲۰۰۰۰ هزار قطعه با نقشه ایران است و هر تکه پازل ۲۰۰ هزار تومان و هر قطعه پازل ۱۰ تومان ارزش دارد.

گفت:برای کمک به کودکان نیازمند طرحی نیز در دست اجراست تا برای آن‌ها در تهیه برخی اقلام مثل تبلت نقش مفیدی ایفا کند، از این رو مردم برای مشارکت در این امر خداپسندانه می‌توانند کمک‌های خود را به شماره حساب ۶۳۶۷۹۵۷۰۷۶۰۱۸۹۵۶ واریز کنند و یا از کد *۷۳۳*۴*۱۴۰۰۱۲# استفاده کنند.

46

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار