زیره سیاه مرغوب، زیره ای است که خط سفیدی دارد. زیره سیاه باید قهوهای روشن باشد و بهخودیخود بوی زیادی ندارد. اگر زیره ای که تهیه میکنید خیلی عطر خوبی داشته باشد حتما به آن اسانس اضافهشده است و طبیعی نیست. همراه مجله دلتا باشید تا بیشتر با خواص و فواید زیره سیاه و همچنین کاربردهای آن آشنا شوید.
آن را بهعنوان ادویه، به شکل کامل یا آسیابشده به غذاهای خود اضافه کنید. برخی از غذاهایی که میتوانید زیره سیاه به آن اضافه کنید عبارتند از: نان، کلوچه، انواع شیرینیها و دسرها (مانند پای، تارت، مربا، ژله، کاستارد)، خورشتها، سسها، غذاهای ترش یا تخمیر شده، سبزیجات بوداده و غیره
مقداری از آن را به آب جوش اضافه کرده و بهعنوان یک دمنوش آرامشبخش مصرف کنید.
از انواع مکملهایی که با زیره سیاه درست شدهاند، مانند کپسولها، روغنها، عرقها و عصارهها به شکل خوراکی یا غیرخوراکی استفاده کنید.
یک قاشق چایخوری از دانههای زیره سیاه را در هاون سنگی یا چینی آسیاب کنید و آن را در یک لیوان آب جوش و در قوری چینی به مدت ۱۰ دقیقه روی شعله غیر مستقیم و با حرارت ملایم دم کنید.
توجه: زیره سیاه دارای اسانس و مواد فرار است؛ از همین رو لازم است بعد از آسیاب کردن بلافاصله مصرف شود، نگهداری زیره آسیاب شده، باعث هدر رفتن بخش زیادی از مواد موثر و ترکیبات شمیایی مفید آن خواهد شد.
دمنوش زیره سیاه را قبل از مصرف صاف کنید و آن را همراه با کمی نبات یا یک قاشق عسل مصرف کنید. همچنین این دمنوش را میتوانید همراه با آویشن و زنیان یا با دارچین و لیمو عمانی برای افزایش اثرات مفید آن، به صورت مخلوط دم کنید.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب ادویهای برای تضمین سلامتی در زمستان را بخوانید.