کد خبر: ۱۹۹۸۸۲
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۱:۰۱

قیمت گوشت قرمز که طی هفته‌های گذشته روند افزایشی گرفته بود در روز‌های اخیر به رقم‌های نجومی رسیده و فعالان صنفی می‌گویند شیطنت‌های مافیای بازار گوشت دلیل اصلی این اتفاق است. از مهرماه که مصوبه صادرات صادر شد، میانگین قیمت دام زنده حدود ۵۵ هزار تومان بود و در حال حاضر به ۶٠ تا ۶١ هزار تومان رسیده که این اختلاف حدود ۵ هزار تومان بیشتر نیست، اما قیمت گوشت قرمز از کیلویی ١٢٠ هزار تومان به ١۶٠ هزار تومان و حتی قیمت‌های بالاتر رسیده است.
بررسی‌های میدانی خبرنگار مهر نشان می‌دهد که قیمت لاشه گوسفند در مغازه بین ١۴٢ تا ١۴۶ تومان، شعب عمده‌فروشی ١٣۶ هزار تومان، ران گوساله حدود ١٨٠ هزار تومان، سردست گوساله ١٧٠ هزار تومان، فیله گوساله ٣٣٠ هزار تومان، راسته گوساله ١٨٠ هزار تومان، ران گوسفند ١٨۴هزار تومان، سردست گوسفند ١٨٠ هزار تومان، گردن گوسفند ١۴٢ هزار تومان و راسته مغز بی‌استخوان گوسفندی ٢٩٠ هزار تومان است.
عده‌ای صادرات دام زنده را دلیل افزایش قیمت این کالای اساسی عنوان می‌کنند، برخی نیز معتقدند زمزمه‌های حذف ارز ترجیحی منجر به التهاب بازار شده است و هرچند دولت بعداً این مسئله را تکذیب کرد، اما تعادل به بازار گوشت برنگشت، برخی نیز بر این باورند که عرضه‌کنندگان گوشت در بازار دلیل التهابات فعلی هستند. در همین راستا افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک در گفتگو با مهر گفت: «جمعیت دام در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، ایلام و خوزستان و حتی در برخی از مناطق لرستان و همدان زیاد است. همچنین در مناطق مرکزی و شرقی کشور نمی‌توانیم بگوییم دام نیست، اما میزان آن به اندازه فصل است.»
وی اضافه کرد: «علت اصلی گرانی، وجود دلالان و واسطه‌ها و مافیای گوشت است که به دنبال افزایش قیمت گوشت قرمز هستند تا بتوانند از شرایط ایجاد شده و حساسیت مسئولان نسبت به افزایش قیمت کالا‌های اساسی سوءاستفاده کنند.»

دولت برای واردات گوشت و دام رایزنی می‌کند
دادرس ادامه داد: «همین حالا هم شرکت پشتیبانی امور دام در حال رایزنی برای واردات گوشت گوساله، گوشت گوسفندی و دام زنده است، واردات گوشت گوساله امکانپذیر است، اما واردات گوشت گوسفندی و دام زنده توجیه اقتصادی ندارد. افزایش قیمت دام زنده به میزانی نبوده که تأثیر زیادی روی قیمت گوشت داشته باشد و افزایش قیمت گوشت بیشتر به دلیل اقدامات دست‌اندرکاران بازار است.» این فعال صنفی گفت: «از مهرماه که مصوبه صادرات صادر شد، میانگین قیمت دام زنده حدود ۵۵ هزار تومان بود و در حال حاضر به ۶٠ تا ۶١ هزار تومان رسیده که این اختلاف حدود ۵ هزار تومان است و زیاد نیست، اما قیمت گوشت قرمز از کیلویی ١٢٠ هزار تومان به ١۶٠ هزار تومان و حتی قیمت‌های بالاتر رسیده است.» دادرس افزود: «بنابراین ۵ هزار تومان افزایش قیمت دام زنده تناسبی با ٣٠ تا ۵٠ هزار تومان افزایش قیمت گوشت قرمز ندارد و نشان‌دهنده شیطنت مافیای بازار گوشت است.»
وی تصریح کرد: «بهانه دیگری که ممکن است برخی افراد عنوان کنند، بحث صادرات دام زنده است، در حالی که در چهار ماه گذشته میزان صادرات دام زنده آنقدر ناچیز بوده که نسبت به جمعیت دام زنده کشور اصلاً به حساب نمی‌آید و علاوه بر این در مسیر صادرات کارشکنی‌های زیادی می‌شود و روند آن بسیار کند است. بنابراین این مسئله نمی‌تواند در افزایش قیمت گوشت مؤثر باشد.»

توزیع گوشت قرمز با قیمت مناسب از اواخر اسفند
مدیر بازرگانی داخلی کالا‌های کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی از عرضه انواع گوشت قرمز با قیمت‌های مناسب در روز‌های پایانی سال به منظور تنظیم بازار خبر داد.
ابراهیم زارع درباره تصمیمات و تدابیر کارگروه تنظیم بازار محصولات کشاورزی برای ثبات بازار در اسفند گفت: «گوشت قرمز منجمد حدود ۱۵ درصد کمتر از قیمت گوشت گرم در بازار عرضه شود. قیمت گوشت قرمز گرم نیز با قیمت مناسب قابل عرضه خواهد بود. گوشت مرغ منجمد بر اساس همان قیمت مصوب قبلی توسط شرکت پشتیبانی امور دام در بازار توزیع و قیمت انواع گوشت قرمز نیز در کارگروه تنظیم بازار به زودی نهایی و مصوب می‌شود.»
زارع بدون اشاره به قیمت نجومی گوشت در روز‌های اخیر، گرانی قیمت‌ها را شایعه دانست و گفت: «دلالان با شایعه‌پراکنی در فضای مجازی، ایجاد التهاب و تحریک خرید مردم و هجوم آنان به بازار به نوعی می‌خواهند قیمت‌سازی و درآمدزایی کنند و به اهداف خود برسند و این در حالی است که در کشور با کمبود گوشت قرمز مواجه نیستیم و قیمت‌ها مشخص هستند.»

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار