کد خبر: ۲۲۵۴۱۶
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۲ - ۲۳:۴۴
نمایشگاه الکامپ 26 بعد از 4 سال وقفه سرانجام امروز 4 تیر 1402 با حضور مقامات رسمی این حوزه آغاز به کار کرد اما متاسفانه قطعی برق نگذاشت تا مهمترین مقام رسمی یعنی وزیر ارتباطات در مراسم افتتاحیه سخنرانی کند.

نمایشگاه الکامپ بعد از 4 سال وقفه با قطعی برق آغاز به کار کرد!

به گزارش تجارت آنلاین نمایشگاه الکامپ 26 بعد از 4 سال وقفه سرانجام امروز 4 تیر 1402 با حضور مقامات رسمی این حوزه آغاز به کار کرد اما متاسفانه قطعی برق نگذاشت تا مهمترین مقام رسمی یعنی وزیر ارتباطات در مراسم افتتاحیه سخنرانی کند.

امسال شعار نمایشگاه «آینده بهتر برای اقتصاد دیجیتال» است که شاید بهتر بود این واژه برعکس میشد یعنی اقتصاد دیجیتال برای آینده ای بهتر!

اولین قطعی برق هنگام سخنرانی رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی اتفاق افتاد که پس از چند ثانیه برق متصل شد اما مجدداً قطع شد.

محمدصادق خیاطیان وقتی اولین بار حین سخنرانی‌اش با قطعی برق مواجه شد به شوخی گفت: به نظر می‌رسد صحبت‌های من خیلی داغ بود و موجب قطعی برق شده است.

او در سخنان خود اعلام کرد تقریباً ۲۲ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت می‌کنند و اگر به این تعداد، شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه برق و مخابرات را نیز اضافه کنیم، نسبت شرکت‌های دانش‌بنیان به ۴۵ درصد سایر شرکت‌ها می‌رسد.

طبق گفته خیاطیان، هشت هزار و ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت می‌کنند که از این تعداد ۱۸۰۰ شرکت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات هستند.

هوش مصنوعی اولویت است

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری نیز در مراسم افتتاحیه گفت مساله اقتصاد دیجیتالی به چند فناوری کلیدی وابسته است. روح‌الله دهقانی فیروزآبادی گفت: مساله اقتصاد دیجیتالی به چند فناوری کلیدی وابسته است و اگر می‌خواهیم در دنیا ماندگار شویم، باید به صورت جدی به این فناوری‌ها بپردازیم.

او از میکروالکترونیک و ریزتراشه‌ها، فناوری اینترنت اشیا و هوش مصنوعی به عنوان فناوری‌های کلیدی نام برد که ملزم به استفاده از آنها و سرمایه‌گذاری در آنها هستیم.

بی توجهی به هوش مصنوعی کی از ضعفهای برنامه هفتم

مجتبی توانگر رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در سخنرانی خود یکی از ضعف‌های برنامه هفتم توسعه را بی‌توجهی به هوش مصنوعی عنوان کرد.

او با اشاره به اینکه ساختارهای دولت برای تحول آماده نیست گفت: جدیدترین ساختارها عمر ۲۰ساله دارند و در این تحولات، حداقل با هوش مصنوعی در تنافرند. موضوع اقتصاد دیجیتالی در کنار راهبری آن با کارگروه ویژه دولت، نیازمند ساختار حمایت‌گر است. حتی هوش مصنوعی و دولت هوشمند نیز با این ساختارها و فرایندهای فرسوده، سخت بتواند از عهده ماموریت خود برآید.

او ادامه داد: بنا بر گزارش‌های میدانی نمایندگان مردم در مجلس، مطالبه اول مردم، حتی در روستاها، اینترنت، کیفیت آن و معضل فیلترینگ است. از طرفی مصوبات مجلس هم رویکرد داده‌محور دارد و به‌ نظر می‌رسد نحوه حکمرانی ما در این فضا نیازمند بازنگری‌ است. باید این تغییرات و مطالبات مردم را نه تنها باور کنیم، بلکه این چرخش‌های تحول‌آفرین را با ابتکارات سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری همراهی و هدایت کنیم.

توانگر در صحبت‌های خود به واگذاری تنظیم‌گری به بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: در کارگروه اقتصاد دیجیتال، تجربه خوبی برای واگذاری تنظیم‌گری آزادکاران داشتیم. نترسیم از اینکه بخش‌ خصوصی کنار ما در حاکمیت باشد و برخی مسئولیت‌ها را نیز بردارد. چابکی و مشارکت بخش‌خصوصی می‌تواند در کنار سیاست‌ها و راهبردهای تعیین‌شده در تنظیم‌گری، روند توسعه اقتصاد دیجیتالی را شتاب‌ بخشد.

مقاومت بانک مرکزی و وزارت صمت برای واردات سخت افزار

رئیس سازمان نظام صنفی استان تهران نیز در مراسم افتتاحیه به غیبت چهارساله الکامپ اشاره کرد و گفت: بازار امروز با بازار چهار سال پیش متفاوت است اما در همین دوره نیز هرچند شرکت‌های محدودتر استارت‌آپ‌ها در نمایشگاه حاضر شدند اما تعداد فعالان رمزارزی در این نمایشگاه قابل توجه است؛ همچنین ۷۰ مهمان خارجی از ۱۰ کشور مختلف در این نمایشگاه حضور دارند.

او در صحبت‌های خود به مشکلات واردات سخت‌افزار پرداخت و گفت: هرچند باید برای تولید برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرد اما تولید خوب نیز نیازمند واردات خوب و به‌موقع است.

اسلامی به مقاومت بانک مرکزی و وزارت صمت برای واردات اشاره کرد و افزود: این دو نهاد در برابر واردات مقاومت می‌کنند و واردات سخت‌افزار با مشکل مواجه می‌شود، این در حالی است که دیگر زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباطات کالای لوکس به شمار نمی‌آید بلکه یک کالای زیرساختی است.

او ادامه داد: فقط اگر بپذیریم که فناوری اطلاعات زیرساخت توسعه اقتصاد دیجیتالی است می‌توانیم آینده بهتری برای اقتصاد دیجیتالی رقم بزنیم.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار