کد خبر: ۲۲۶۷۹۰
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۰
گزارش تجارت آنلاین از مشکلات صنعت دامپروری
طی ۲ سال گذشته، برخی دامداری‌ها به دلیل هزینه‌های بالای تولید با بحران در صنعت دامپروری مواجه شده و دچار ورشکشتگی شدند و از همین رو به جیره نویسی روی آوردند.

هزینه های گزاف صنعت دامپروری و راهکارهای بهبود آن

به گزارش تجارت آنلاین، صنعت دامپروری هم اکنون دستخوش مشکلات خشکسالی، گرانی نهاده‌ها و پایین بودن قیمت خرید دام است. صنعت دامپروری کشور بعنوان یکی از ارکان تولید مواد غذایی و پروتئینی نقش مهمی در امنیت غذایی کشور داشته و با چند میلیون بهره بردار و گردش مالی بالا نقش مهمی در فرآیندهای اقتصادی و اجتماعی جامعه ایفا می کند.

طی ۲ سال گذشته، برخی دامداری‌ها به دلیل هزینه‌های بالای تولید با بحران در صنعت دامپروری مواجه شده و دچار ورشکشتگی شدند و از همین رو به جیره نویسی روی آوردند.

از آنجایی که 70 درصد هزینه های دامداری هزینه خوراک است کنترل هزینه برای موفقیت در این حوزه رکن بسیار مهمی است.

یک کارشناس تغذیه دام در این خصوص به تجارت آنلاین گفت: از آنجا که یکی از مباحث مهم در صنعت دامپروری، مساله خوراک دام است، جیره نویسی این امکان را فراهم می‌کند تا تولید بهینه و پر بازده در کنار کاهش هزینه‌های تولید اتفاق افتاده که مجموع این عوامل، فعالیت در صنعت دامپروری را توجیه پذیر کرده و هزینه‌های تولید را به شدت کاهش می‌دهد.

محبوبه حور افزود: در سالیان اخیر، تولید شیر یا گوشت خیلی ارتقا پیدا کرده اما سوال اینجاست که آیا این امر با کاهش هزینه‌های تولید همراه بوده است؟ بالطبع اگر شرایط به گونه‌ای باشد که افزایش روند تولید محصولات دامپروری با کاهش هزینه‌های تولید همراه باشد، دامپرور دیگر با چالشی به نام ورشکستگی مواجه نخواهد شد و از همین رو ارائه آموزش‌های لازم در این خصوص بسیار ضروری است.

وی در پاسخ به اینکه امر آموزش چه تاثیری بر روند فعالیت دامدار داشته و چه عواملی مساله جیره نویسی را بیش تر رواج و توسعه می‌دهد، گفت: در گذشته شرکت‌هایی اقدام به کار جیره نویسی کرده‌اند اما با استقبال کم فعالان این صنعت روبرو شده بود، به همین دلیل اهمیت و ضرورت انجام صحیح جیره نویسی زمانی خود را نشان می‌دهد که آموزش‌های لازم توسط یک جیره نویس خبره صورت گیرد و به بیان دیگر، برای جیره نویسی باید دوره‌های آموزش خاص و حرفه‌ای پشت سر گذاشته شود و در واقع اشکال کار آنجاست که برخی جیره نویسان به کلیت کار خود واقف نبودند.

وی که دکترای تخصصی تغذیه دام دارد با اشاره به اینکه در سالهای اخیر شرکتهایی در این حوزه تاسیس شده اند که تاثیر مثبتی گذاشته اند، گفت: شرکت آرپادانه با شرکت‌های سنتی و صنعتی به طور همزمان فعالیت داشته و از آنجا که بسیاری از شرکت‌ها از روند کار آرپادانه رضایت کامل داشتند آن را به هم صنفان خود نیز معرفی کرده‌اند به طوری که ما در حال حاضر با بیش از ۵۰۰ دامداری در سراسر کشور ارتباط فعال داریم که نتیجه این اقدام، کاهش هزینه‌های تولید دامداری‌ها بوده است.

یکی از مهم‌ترین تاثیراتی که این شرکت در صنعت دامپروری داشته است، تداوم فعالیت شرکت‌هایی بوده که زمانی به دلیل ناتوانی در پوشش هزینه‌های تولید، قصد ترک فعالیت و خروج از این صنعت را داشتند در حالی که هم اکنون به عنوان یکی از دامداری‌های موفق در این عرصه مشغول ادامه فعالیت بوده و به رشد تولید کمک شایانی می‌نمایند.

 

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار