کد خبر: ۲۳۱۳۹۶
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۷
پس از اعلام مجوز افزایش ۳۰ درصدی قیمت اینترنت از سوی وزارت ارتباطات به اپراتورهای داخلی، این سوال ایجاد شد که آیا اینترنت در ایران مقرون به صرفه است؟ سوالی که باید با آن با توجه به نیاز کشور در توسعه شبکه و هزینه‌های تمام شده پاسخ داد.

چرا اینترنت در ایران گران شد؟ + فیلم

بر اساس اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر اساس تصمیمات اتخاذ شده پس از جلسه اپراتورها در رگولاتوری و پذیرش تعهدات مرتبط با افزایش کیفیت شبکه توسط آن‌ها مقرر شد که تعرفه اینترنت اپراتورهای ارتباطی حدود ۳۰ درصد افزایش یابد.

براساس تصمیمات اتخاذ شده بعد از جلسه اپراتورها در رگولاتوری و پذیرش تعهدات مرتبط با افزایش کیفیت شبکه توسط آن‌ها مقرر شد که تعرفه اینترنت اپراتورهای ارتباطی حدود ۳۰ درصد افزایش یابد.

پیشتر نیز وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس رگولاتوری اعلام کرده بودند که اصلاح نرخ اینترنت فقط در صورتی مورد موافقت قرار می‌گیرد که اپراتورها متعهد به افزایش کیفیت شبکه شوند.

طبق اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بر همین اساس مدیران عامل اپراتورها با حضور در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شروط رگولاتوری را پذیرفتند که برخی از این شروط به شرح زیر است: 

۱. افزایش سایتهای نسل پنجم به ۱۰ درصد تا پایان سال ۱۴۰۳

۲- افزایش پوشش نسل چهارم در کشور به ۹۶ درصد تا پایان سال ۱۴۰۳

۳- افزایش سی درصدی میانگین سرعت اینترنت در شش ماه آینده

همچنین همانطور که پیشتر اعلام شده بود، این تعهدات به صورت الحاقیه به پروانه فعالیت آن ها پیوست می‌شود و در صورت عدم ایفای تعهدات در موعد مقرر جریمه برای آن‌ها در نظر گرفته خواهد شد.

پس از دستور سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مبنی بر شفاف شدن افزایش تعرفه اپراتورها، دو اپراتور تلفن همراه با انتشار اطلاعیه‌ای جزییات افزایش تعرفه بسته های اینترنتی خود را اعلام کردند.

پس از اعلام خبر تایید افزایش ۳۰ درصدی تعرفه‌های اپراتورهای ارتباطی، رگولاتوری در  واکنش به برخی خبرها مبنی بر افزایش چند برابری تعرفه اینترنت اعلام کرد که هیچ بسته‌ی موجودی، مجوز حذف شدن ندارد و حداکثر افزایش قیمت این بسته‌ها حدود ۳۰ درصد است.

این سازمان تاکید کرد  اپراتورها باید بسته‌های جدید و بلند مدت را در اختیار عموم مردم قرار دهند و به فوریت جدول مقایسه قیمت قبل و بعد بروزرسانی بسته‌ها را اطلاع‌رسانی کنند.

حال پس از این موضوع دو اپراتور ارایه دهنده اینترنت همراه اپراتور اول تلفن همراه در اطلاعیه ای از اصلاح قیمت بسته‌های اینترنتی و متنوع‌تر شدن این بسته‌ها خبر دادند.

اپراتور اول تاکید کرده که این اصلاح قیمت هرچند با افزایش حداکثر ۳۴ درصدی، پس از شش سال ثبات تعرفه و با موافقت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و اخذ تعهدات در خصوص سرمایه‌گذاری و افزایش کیفیت شاخص‌های ارتباطی صورت گرفته است.

همراه اول در این اطلاعیه با اشاره به ثبات قیمت بسته‌های اینترنت همراه در شش سال گذشته، به بروز مشکلات جدی در صورت عدم اصلاح قیمت بسته‌های اینترنتی اشاره و تصریح کرده است که علی‌رغم فشار قابل‌توجه بار تورمی ایجاده شده در چند سال‌ گذشته، همراه اول، تمام توان و ظرفیت خود را برای نگهداری و ارتقاء شبکه ارتباطی به کار بسته، اما بی‌تردید، ثابت ماندن بیش از این قیمت بسته‌های اینترنت همراه، می‌توانست، به رکود صنعت ارتباطات و افت قابل‌توجه کیفیت شبکه ارتباطی بینجامد.

این اپراتور ساخت و تجهیز سایت‌های جدید، نگهداری و ارتقاء سایت‌های موجود و توسعه فناوری‌های جدید نظیر شبکه ۵G را نیازمند سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی دانسته و خاطرنشان کرده است که بخشی از این سرمایه‌گذاری از محل فروش بسته‌های اینترنتی اپراتورهای تلفن همراه تامین می‌شود.

افزایش هزینه‌های اپراتورها در حالی است که صنعت ارتباطات کشور نه تنها هیچ یارانه‌ای دریافت نمی‌کند، که با شرایط سخت موجود، بار توسعه شبکه و انتظارات توسعه‌ای در این بخش را نیز بر دوش می‌کشد.

این اپراتور در پایان جدول مقایسه ای قیمت قبل و بعد از اصلاح قیمت‌ها را به شرح ذیل منتشر کرده است: 

جزئیات تعرفه بسته‌های اینترنتی اپراتورهای تلفن همراه اعلام شد


همچنین پیرو دستور رگولاتوری اپراتور دوم تلفن همراه هم در این زمینه اطلاعیه منتشر کرد.  

 متن این اطلاعیه به شرح زیر است: «پیرو درخواست اپراتورها برای اصلاح قیمت بسته‌های اینترنت با توجه به عدم امکان سرمایه‌گذاری جدید به دلیل افزایش روزافزون هزینه‌ها، رگولاتوری به شرط سرمایه‌گذاری در بهبود شاخص‌های کیفی شبکه، با افزایش تعرفه بسته‌های اینترنت همراه موافقت کرده است.
بر این اساس، فرایند اصلاح قیمت بسته‌های اینترنت همراه، با اعمال افزایش قیمت ۳۴ درصدی روی تمام بسته‌ها، از شب گذشته آغاز شده و هم‌اکنون در حال انجام است.

این فرایند، برای برخی بسته‌ها کامل شده و برای برخی دیگر، همچنان ادامه دارد. طی ۲۴ ساعت آینده، بسته‌های قبلی اینترنت همراه، با لحاظ افزایش قیمت ۳۴ درصدی و بدون تغییر در حجم یا مدت زمان، در کانال‌های مختلف مانند وب‌سایت، سوپر اپلیکیشن ایرانسل‌من، کدهای دستوری و...، مجدداً در دسترس قرار خواهند گرفت.

علاوه بر این، با هدف پاسخ به نیاز مشترکان محترم و افزایش تنوع در فهرست بسته‌ها، بسته‌های پر حجم و بلند مدت جدیدی نیز به بسته‌های قبلی اضافه شده‌اند.

اپراتور دوم تلفن همراه این آمادگی را دارد تا در صورت وجود هر نوع ابهام یا سؤال در خصوص حذف یا افزایش بیش از ۳۴ درصدی قیمت بسته‌ها، پاسخگو باشد.»

جزئیات تعرفه بسته‌های اینترنتی اپراتورهای تلفن همراه اعلام شد

قیمت اینترنت در کشورهای دیگر چقدر است؟

با متصل شدن همه بخش‌های جهان به یکدیگر، اینترنت روز به روز به یک نیاز ضروری تبدیل می‌شود اما مردم در سراسر جهان برای دسترسی به اینترنت، بر اساس ارزش دلاری، قیمت‌های بسیار متفاوتی پرداخت می‌کنند.

آمار وب سایت «ورلد پاپیولیشن ریویو» نشان می‌دهد در همه جای جهان، اکثر صورت‌حساب‌های ماهانه از حدود ۲۰ دلار تا کمی بیش از ۵۰ دلار متغیر است.

ساکنان امارات عربی متحده با پرداخت ماهانه ۹۸.۸۴ دلار، بالاترین میانگین هزینه اینترنت را در ماه پرداخت می‌کنند و در رتبه‌های دوم و سوم، قطر با ۹۲.۰۴ دلار هزینه ماهانه و عمان با ۷۶.۹۹ دلار هزینه ماهانه، قرار دارند. هندوراس با ۷۲.۲۸ دلار در رتبه چهارم و پس از آن، عربستان سعودی با ۷۰.۷۵ دلار، در رتبه پنجم قرار دارد.

آمریکا با هزینه ماهانه ۶۷.۵۷ دلار، کانادا با ۶۳.۱۶ دلار، بولیوی با ۵۷.۳۴ دلار، بحرین با ۵۶.۷۰ دلار و لوکزامبورگ با ۵۶.۴۶ دلار، در پنج رتبه بعدی قرار گرفته و فهرست ۱۰ کشوری که بیشترین هزینه ماهانه برای اینترنت را دارند، کامل می‌کنند.نیمی از ۱۰ کشور گران قیمت برای دسترسی به اینترنت، در خاورمیانه هستند.

از سوی دیگر، بعضی از کشورها هزینه بسیار کمتری برای آنلاین شدن پرداخت می‌کنند. در اوکراین، میانگین صورتحساب کاربران اینترنت، ۵.۶۲ دلار است و پس از آن، روسیه با ۸.۱۷ دلار ماهانه قرار دارد. رومانی (۸.۲۵ دلار)، ترکیه (۸.۷۷ دلار)، مولداوی (۹.۱۴ دلار)، هند (۹.۴۸ دلار) و سریلانکا (۹.۴۸ دلار) همگی ماهانه با قیمت کمتر از ۱۰ دلار، اینترنت فراهم می‌کنند. کشورهای اروپایی و آسیایی به طور نسبتا مساوی، در میان ۱۰ کشور ارزان قیمت از نظر خدمات اینترنتی قرار دارند.

طبق آمار وب سایت «ورلد پاپیولیشن ریویو»، هزینه ماهانه اینترنت در ایران، ۲۰.۴۷ دلار است. با این حال، در نظر گرفتن سرعت اینترنتی که مردم هر کشور برای پول خود، دریافت می‌کنند هم ضروری است. بر این اساس، لبنان با ۶.۷۹ دلار در ماه به ازای هر مگابیت بر ثانیه، گران‌ترین کشور از نظر قیمت اینترنت است و پس از آن کنیا با ۵.۵۰ دلار و نیجریه با ۴.۸۹ دلار قرار دارد. کشورهای آفریقایی با در نظر گرفتن سرعت اینترنت، معمولا بالاترین هزینه‌ها را پرداخت می‌کنند.

در مقابل، رومانی با فراهم کردن اینترنت با قیمت ماهانه شش سنت به ازای هر مگابیت بر ثانیه (بخشی از میانگین صورتحساب ماهانه ۸.۲۵ دلار)، ارزان‌ترین قیمت اینترنت را دارد. چین اینترنت را با قیمت ماهانه هشت سنت به ازای هر مگابیت در ثانیه عرضه می‌کند. در تایلند و مولداوی، این هزینه فقط ۱۰ سنت و در آمریکا، ۴۵ سنت است. این هزینه در ایران، ۲ دلار است.

آسیا و اروپا بر اساس سرعت اینترنت، یکی از ارزان‌ترین خدمات اینترنتی را در جهان دارند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار