کد خبر: ۳۱۱۶۴
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
مدیركل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد كشاورزی از پیشنهاد این وزارتخانه به استان های شمالی كشور برای شناسنامه دار شدن برنج تولید داخل خبر داد.
كاوه خاكسار هدف از این پیشنهاد را جلوگیری از اختلاط بی رویه برنج با كیفیت محلی با ارقام داخلی ، وارداتی و برند سازی تولید داخل عنوان كرد.
وی اظهار كرد كه استان های شمالی تولیدكننده اصلی برنج (مازندران- گیلان) با تشكیل كارگروه مبارزه با اختلاط، طرح شناسنامه دار شدن و صدور كد 16 رقمی برای این محصول راهبردی داخلی را پیگیری كنند.
وی افزود: در شرایط فعلی بیشترین اختلاط برنج در داخل كشور مربوط به اختلاط برنج محلی با ارقام پرمحصول داخلی است.
خاكسار گفت كه اختلاط برنج با كیفیت محلی با مشابه خارجی به دلیل اختلاف ظاهری و كیفیتی برای مصرف كنندگان قابل مشاهده است و این كار كمتر از سوی متخلفان انجام می شود.
مدیركل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهادكشاورزی افزود : اختلاط برنج با نگاه كاهش قیمت برای جلب مشتری در صورت اطلاع خریدار مانعی ندارد.
خاكسار گفت: با وجود برخی نابسامانی ها در بازار برنج داخلی، اقبال مصرف كنندگان از ارقام داخلی رو به افزایش است كه با بهینه سازی مصرف آب و ارتقای سطح تولید باید نیاز مردم از تولید داخل تامین شود.
مدیركل غلات و محصولات اساسی وزارت جهادكشاورزی میزان نیاز كشور به برنج را با سرانه مصرف 37 كیلوگرم حدود سه میلیون تن اعلام كرد و گفت : هم اكنون بیش 50 درصد از نیاز كشور از تولید داخلی و مابقی از محل واردات تامین می شود.
وی میزان تولید برنج داخل را یك میلیون و 700 هزارتن اعلام كرد و افزود : برای تنظیم بازار برنج باید حدود یك میلیون 200 هزار تن از نیاز كشور از محل واردات ارقام خارجی تامین شود.
وی مهمترین مشكل در این حوزه را واردات بی رویه و بیش از نیاز داخل در سنوات گذشته دانست و اضافه كرد : درسنوات گذشته ( سال 92 و قبل از آن ) تا سقف دو میلیون تن برنج از خارج وارد شده بود كه این مازاد واردات برنج خارجی تا حد زیادی بازار داخلی را تحت تاثیر قرار داد.
خاكسار اظهار داشت: وزارت جهاد كشاورزی برای تنظیم بازار در سال گذشته میزان واردات را تا 50 درصد كمتر از نیاز كشور انجام داد.
وی میزان واردات برنج خارجی را در سال قبل حدود 750 هزار تن اعلام كرد.
نام:
ایمیل:
* نظر: