کد خبر: ۳۳۵۹۲
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۴
اقدام سودجویان علیه تولید داخل ادامه دارد
در این رابطه مدیرکل دفتر قرنطینه سازمان حفظ نباتات جزئیات توقیف محموله بزرگ خشکبار قاچاق را در یکی از استان‌های غربی تشریح کرد و گفت: در یکی از استانهای غربی کشور یک محموله بزرگ قاچاق خشکبار از جمله بادام زمینی، گردو و غیره کشف و توقیف شده است،
کورش شرفشاهی – دشمن تولید داخل، واردات است و آنچه بیش از واردات به تولید داخل زیان وارد می کند، کالاهای قاچاقی است که با قیمتهای بسیار پایین و البته بدون نظارت وارد کشور می شود. مشکل اصلی در قاچاق کالا، سودجویی و البته بیکاری است که باعث می شود عده ای با جان و مال خود بازی کنند تا کالایی را به صورت غیر قانونی و از مبادی غیر رسمی وارد کشور کنند. نکته مهم اینجاست که وقتی کالای قاچاق توقیف می شود، می بایست چگونه با آن برخورد کرد. اگر بنا باشد این کالای قاچاق ازدست قاچاقچی گرفته شود و در یک مزایده به فروش برسد، هیچ اتفاق خاصی نیفتاده و همین کالا دوباره به زیان تولید داخل وارد بازار می شود. بنا بر این تنها راهکار آن است که کالای قاچاق معدوم شود،‌ زیرا امکان بازگرداندن آن به کشور مبدا نیز مقرون به صرفه نیست. اما در خصوص محصولات کشاورزی چنین تعریف شده که تمامی محصولاتی که به صورت قاچاق وارد کشور می شود، طبق رویه توسط سازمان حفظ نباتات و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز امحاء شوند و سالم بودن یا نبودن آنها مبنای این کار نیست.

در این رابطه مدیرکل دفتر قرنطینه سازمان حفظ نباتات جزئیات توقیف محموله بزرگ خشکبار قاچاق را در یکی از استان‌های غربی تشریح کرد و گفت: در یکی از استانهای غربی کشور یک محموله بزرگ قاچاق خشکبار از جمله بادام زمینی، گردو و غیره کشف و توقیف شده است، وی افزود: این محصولات به اداره جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان تحویل داده شده است.

اکبر آهنگران در گفتگو با مهر درباره جزئیات توقیف محموله بزرگ قاچاق در یکی از استان‌های غربی کشور، اظهار داشت: رویه سازمان حفظ نباتات و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز این است که محصولات کشاورزی که به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند، امحا شوند و ما کاری به سلامت این محصولات نداریم چرا که هیچ‌کس نمی‌تواند زیر بار این مسئولیت برود که این محصولات سالم هستند.

وی با بیان اینکه اگر محصولی به شکل رسمی وارد شود، اسناد و گواهی بهداشت گیاهی کشور مبدأ را دارد، گفت: این اسناد سلامت آن محصول را تائید می‌کند بنابراین اطمینان ما زیاد است و اگر کالای وارد شده، آلوده باشد می‌توانیم به کشور مبدأ اعتراض کنیم و اعتمادمان از آنها سلب خواهد شد. مدیرکل دفتر قرنطینه سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه درباره محصولات قاچاق، هیچ کشوری مسئول نیست، گفت: معمولاً در این زمینه مبدأ مشخص نیست و اگر هم باشد، حفظ نباتات و قرنطینه آن کشور تائیدیه‌ای برای این محصولات صادر نکرده است.

آهنگران با بیان اینکه ممکن است محصولات قاچاق هر نوع آلودگی داشته باشد، افزود: همچنین در این زمینه بحث اگروتروریسم و بیوتروریسم مطرح است؛ بدین معنا که ممکن است عده‌ای به صورت عمدی درون محصول وارداتی را آلوده کنند تا روی انسان‌های کشور مقصد تأثیر بگذارد ضمن اینکه این احتمال وجود دارد در درون آن محصولات، عوامل بیماری‌زا و آفاتی ایجاد کرده که محصولات کشاورزی کشور مقصد را دچار مشکل کنند.

وی تاکید کرد: کسی که به دنبال اقدامات اگروتروریسم و بیوتروریسم در کشورهای دیگر است، آفات و بیماری‌ها را به گونه‌ای در محصول ایجاد نمی‌کند که به راحتی کشف شود یا مشخص باشد. مدیرکل دفتر قرنطینه سازمان حفظ نباتات اضافه کرد: برای تائید سلامت میوه‌های قاچاق باید هر کدام از آنها را به تنهایی برش داد و بررسی کرد تا مطمئن شد آنها سالم هستند و چون چنین کاری امکان‌پذیر نیست باید این محصولات امحا شود.

آهنگران با بیان اینکه محصولات قاچاق، پس از کشف به دستگاه‌های مسئول از جمله سازمان اموال تملیکی تحویل داده می‌شوند تا آن سازمان بررسی کند که با این محصولات باید چه کرد، گفت: معمولاً این سازمان به دنبال این است که اموال توقیف شده را بفروشد که این اقدام درباره محصولات کشاورزی امکان‌پذیر نیست. وی تصریح کرد: در این زمینه ما نامه‌ای به آن سازمان ارسال کردیم تا هرگونه محصول کشاورزی قاچاق که تحویل آنها می‌شود را امحا کنند.

مدیرکل دفتر قرنطینه سازمان حفظ نباتات، کشف یک محموله قاچاق در یکی از استان‌های غربی کشور را مورد اشاره قرار داد و افزود: مسئولان اداره تملیکی این استان به همکاران ما فشار آوردند که این محموله امحا نشود و به مصرف برسد تا درآمدی از این زمینه حاصل شود.

آهنگران با بیان اینکه مسئولان حفظ نباتات استان مذکور در برابر این موضوع مقاومت کردند، گفت: هیچ محصولی از این محموله به فروش نرفت و همه آنها امحا شده است ضمن اینکه این محموله قاچاق شامل خشکبار نیز بوده و حدود ۲۰ تن مغز گردو در آن وجود داشته است.وی ادامه داد: قرار است یک محموله میوه قاچاق با حضور مسئولان حفظ نباتات و اداره تملیکی این استان امحا شود که معمولاً این میوه‌ها شامل مرکبات، سیب درختی و لیموترش هستند. مدیرکل دفتر قرنطینه سازمان حفظ نباتات افزود: یک محموله قاچاق به محض آنکه توقیف می‌شود، چند روزی طول می‌کشد تا اقدامات مربوط به امحای آن، انجام شود و سپس آن را از بین می‌برند.

قاچاقچی سم پشت کار عام المنفعه مخفی شد

از سوی دیگر یک مقام مسئول گفت: یک قاچاقچی سم، اقدام به واردات و عرضه گسترده این محصول در کشور می‌کند. وی افزود: مسئولان اداره جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان بر خلاف قانون حفظ نباتات بر فروش این محصولات پافشاری می کردند. این مقام مسئول از قاچاق گسترده سم به کشور توسط عده ای سودجو خبرداد و با بیان اینکه دادگاه برای قاچاق سم جریمه تعیین کرده اما میزان آن بسیار اندک است، گفت: در همین حال یک قاچاقچی سم اقدام به واردات گسترده این محصول می کند و سپس در قالب کارهای عام المنفعه آن را به مردم عرضه می نماید. وی تصریح کرد: این فرد که گفته می شود به منابع قدرت وصل است و افرادی از وی حمایت می کنند، همچنان در این زمینه فعالیت دارد و حل شدن این معضل نیازمند برخورد جدی مسئولان عالی رتبه و دولتی با او است.

برچسب ها: قاچاق ، خشکبار ، غرب کشور
نام:
ایمیل:
* نظر: