کد خبر: ۳۴۴۹۰
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۷
رییس کانون انجمن های صنایع غذایی می گوید: روح حاکم بر ماده 37 قانون برنامه پنجم توسعه و تنها راهکاری که اندیشیده شده گرفتن مالیات مضاعف است و باتوجه به رکود و کاهش فروش محصولات غذایی در چند سال اخیر گرفتن مالیات مضاعف از مردم عملی نیست.
رییس کانون انجمن های صنایع غذایی می گوید: روح حاکم بر ماده 37 قانون برنامه پنجم توسعه و تنها راهکاری که اندیشیده شده گرفتن مالیات مضاعف است و باتوجه به رکود و کاهش فروش محصولات غذایی در چند سال اخیر گرفتن مالیات مضاعف از مردم عملی نیست.

به گزارش ایرنا، کاوه زرگران در هفدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت:موضوع سلامت و امنیت غذایی و تولید غذای سالم هدف مشترکت دولت و بخش خصوصی است و تنها اختلاف نظر در این زمینه نوع راهکارها است.

وی به اجرا شدن ماده 37 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه کشور در2 سال اخیر و تفسیر نادرست از کالای آسیب رسان اشاره کرد و گفت: با توجه به مخاطرات خطرناکی که در حوزه مواد غذایی در کشور مانند استفاده از جوش شیرین و ... در تولید موادغذایی مطرح است، به نظر می رسد دبیرخانه تفسیر کالاهای آسیب رسان را با توجه به پتانسیل های اجرایی خود تفسیر کرده است. همچنین از نظر حوزه هایی که به دلیل وسعت از حیث نیروی متخصص امکان نظارت وجود نداشته، صرف نظر شده است.

زرگران با بیان این که این قانون از چند منظر قابل بررسی است، تعهد پرداخت این مالیات بر عهده مصرف کننده است، اما به دلیل اینکه سازمان امور مالیاتی هنوز نتوانسته زیر ساخت های اجرایی قانون یعنی نصب صندوق در خرده فروشی ها را اجرایی کند به طور عملی فشار آن بر صنعت وارد می شود و به مانند مالیات ارزش افزوده در نهایت مصرف کننده آن را پرداخت نخواهد کرد .

رییس کانون انجمن های صنایع غذایی با بیان این که محوریت ماده 37 روی سه بحث کاهش نمک ، چربی و شکر است، افزود: از 12 گرم نمکی که روزانه به بدن هر فرد در ایران می رسد ، 5 گرم ان از طریق نان وارد بدن می شود. پس کار اصولی برای کاهش مصرف نمک، فرهنگ سازی و تولید گندم و نان با کیفیت است.

رییس کانون انجمن های صنایع غذایی می گوید، اگر وزارت بهداشت میزان مصرف شکر و روغن را در کشور بیش از حد متعارف می داند باید محدودیت هایی درتوزیع آنها اعمال کند.

زرگران گفت: صنعت غذا پیشتاز است و در این موضوع هم ما از سلامت جامعه استقبال می کنیم. هرچند اعتقاد داریم سلامت جامعه تنها در گرو غذا و مواد خوراکی نیست. حداقل یک فرصت یک ساله به صنعت بدهید که صنعت بتواند در کنار شما قرار بگیرد و برای بکارگیری سازوکارهای مختلف برای کاهش مصرف این مواد برنامه ریزی کنیم.

برچسب ها: آسیب رسان ، امنیت ، غذایی
نام:
ایمیل:
* نظر: